kolísání intenzity světel
- jasopc
- Nováček
Re: kolísání intenzity světel
Kluci potrebuji opravu poradit při jízde v noci mi občas při dálkových světlech při cca 1800-2000ot/min, při zařazené rychlosti, mi lehce pohasnou a hned se zase rosvítí světla čím to může bejt??? Popřípadě kde zjistím zda je špatná regulace. Ve znaščkovém to meřil dobijení a to je ok.Díky
FoFo I combi, black, 1,8 TDCi, 07/2002
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Intenzita svetel je silne zavisla na napeti. Altik dobiji nejmene na volnobeznych otackach, proto muze intenzita svetel poklesnout pri vyrazeni rychlosti. Muzes mit take chybny kontakt mezi patici a zarovkou.
Mi se originalni patice rozsypaly, tak jsem je nahradil klasickymi bakelitovymi, ty vydrzely jen 1,5 roku. Ted o vikendu jsem namontoval kvalitni patice H4 keramicke.
Mi se originalni patice rozsypaly, tak jsem je nahradil klasickymi bakelitovymi, ty vydrzely jen 1,5 roku. Ted o vikendu jsem namontoval kvalitni patice H4 keramicke.
- jasopc
- Nováček
Nevíte někdo jak je to s opravu toho regulator napetí
- stand
- Zkušený
Mam něco podobného, na volnoběh světla svítí méně, jakmile sešlapnu plynový pedál(byť jen tak že se ani malinko nezvednou otáčky motoru) světla se rozsvítí více.
Takže u mne to asi nebude alternátorem(když se nezvednou otáčky), ale má to něco společného s el. plynovým pedálem.
Popravdě se mi to moc nelíní, ale nijak extrémě nevadí.
Takže u mne to asi nebude alternátorem(když se nezvednou otáčky), ale má to něco společného s el. plynovým pedálem.
Popravdě se mi to moc nelíní, ale nijak extrémě nevadí.
- rubenso
- Nováček
Ja som dnes spozoroval, ze mi preblikava cele podsvietenie palubovky. Asi budu pohasinat aj svetla. Tiez to bude suvisiet s regulatorom? Albo to naznacuje inu poruchu?
- rubenso
- Nováček
Nechal som auto nastartovane, otvoril kapotu a sledoval motor. Spraval sa velmi cudne, otacky kolisali, svetla priam blikali a niekolko krat mal tendenciu zdochnut. Z pojiskovej skriknky som cca kazdu pol minutu pocul cvankunt nieco (asi rele). Nakoniec auto zhaslo, a pri opetovnom nastartovani vybehli budiky, (co indikuje slabu baterku) a uz to nenastartovalo, len cvakalo znova asi nejake rele. Ale ani starter netocilo. Fakt som z toho jelen.
- matys
- Pokročilý
rubenso.........zkus nastartovat pomocí propojovacích kabelů z jiného nastartovaného vozu . Proměř nabití i kapacitu své baterie.
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- rubenso
- Nováček
Asi odisiel regulator alebo alternator, pondelok s tym idem do servisu. Baterku som nabil, tak snad tam dojdem. Pre istotu svetla necham vypnute, nech to zere co najmenej.
- rubenso
- Nováček
Tak bol chybny regulator......vymenili za novy + nove uhliky a vycistenie alternatora. Vymenil som aj neposlusne cidlo tachometra a hned sa jazdi lepsie. Fokus si na vianoce vypytal pekny darcek
, zaroven aj narodeninovy, pretoze 23.12. bude rok, co ho mam. Ale planoval som vymenit nieco ine, takze to odlozim na novy rok.

- rubenso
- Nováček
Ale pohasinani svetel a palubovky to nevyriesilo. V nizkych otazckach to pripisujem volnobeznemu ventilu. Ale pri zaradenej rychlosti a otackach nad 2000 to pozorujem tiez, ale iba vo forme kratkeho prebliknutia. Fakt neviem, co by to teraz mohlo robit 

-
rubenso píše:Asi odisiel regulator alebo alternator, pondelok s tym idem do servisu. Baterku som nabil, tak snad tam dojdem. Pre istotu svetla necham vypnute, nech to zere co najmenej.
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, taky vám při ABS zablikají světla?
To má takový velký odběr? Vůbec mi ta elektrika přijde taková nějaká nestabilní nebo jak to napsat
Ony ty světla zablikají slabě snad i při zapnutí ventilátoru na volnoběh
To se pak nemůžu divit proč při dobrždovaní na volnoběh kolísají otáčky a blikají světla..

Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
- jasopc
- Nováček
Chlapy tak dělá mi to stále nevím čím to mám tedy začít řešit první.
- venaf
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Rubenso kolik tě ta oprava stála? Výměna regulátoru atd...jde mi hlavně o ten regulátor a jestli to seženu i jinde než v origo servise. Případně kde to vůbec najdu....díky
Ford Focus 1.6 16V, 74kw, r.v.99

- jajjcy
- Nováček
Taky mi pohasínají světla,ale jenom za jízdy a to když vymetu nějakou kaluž,klíňák si zapíská,světla pohasnou a pochvíli to je dobré.Příčítám to tej vodě,že se nachvíli namočí klíňák.
Byla:Škoda Felicia kombi 1.6/55kW,bílá barva r.v.1998
Je:Ford Focus kombi 1.6/74kW modrá metalíza r.v.2003
Je:Ford Kuga 1.5ecoboost/110kw r. v. 2018

Je:Ford Focus kombi 1.6/74kW modrá metalíza r.v.2003
Je:Ford Kuga 1.5ecoboost/110kw r. v. 2018