oskrabanie dolneho rohu zadnych dveri FF2 a C Max

Odpovědět
zirafak
Test driver
Test driver

Re: oskrabanie dolneho rohu zadnych dveri FF2

Příspěvek od zirafak » 16.05.2008 10:48

predne by mali pomoct/ale asi realita je ina/

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 16.05.2008 16:38

Chlapi, kurnik, co máte pořád proti zástěrkám? Co je na nich tak strašně neestetického nebo komického? To mi ještě nikdo nedokázal rozumně vysvětlit.Podle mě vhodně volené zástěrky vzhled auta nikterak nehyzdí a navíc jsou docela užitečné. Copak mít zástěrky je nějaká vada?Dle mého, třeba stěrače na fofíkovi nejsou také zrovna ukázkou superdesignu a možná by vypadalo auto lépe, kdyby byly schované pod zakončením kapoty, jak to některé značky mají.Je to ale věc názoru a řešit to, zda autu sluší nebo ne asi moc lidí nenapadne.Možná taky proto,že jsou pro auto nezbytné.Nezbytnost zástěrek není samozřejmě tak velká, ale já upřednostňuji jejich užitečnost před tím, abych zkoumal, zda mně nenarušily někde nějakou křivku karosérie, a proto je na autě mám :D . Beru ,že někomu se zástěrky líbit nemusí, a tak si je na auto prostě nedá, ale abych tvrdil, byť nepřímo, že auto těch, kteří je mají působí komicky.No nevím, nevím... To já můžu třeba tvrdit, že fofík bez zástěrek působí komicky a teď kdo nás rozsoudí? :D :D
Naposledy upravil(a) brava dne 16.05.2008 18:55, celkem upraveno 1 x.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

Forfoc
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Forfoc » 16.05.2008 18:10

Souhlasím s Bravou, zástěrky mi nepřijdou nijak ohyzdné a jsou navíc praktické.
Ford Focus Kombi Titanium-X 1.8 92kW Duratec HE , FL 2008, Silver Moondust
Měl jsem: Ford Focus 1.6 74kW r.2006 Aquarius Blue
ObrázekObrázek

zaza
Junior
Junior

Příspěvek od zaza » 16.05.2008 20:54

Suhlas,

taky přemýšlím, že je pořídím. Jen ta cena za 4 kusy gumy mě lehce přibrzdila.
Ford Focus II Combi 2005 1,6TDCi 80kW silver
Obrázek

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 17.05.2008 00:13

Omlouvám se. Nechtěl jsem tady vyvolat diskusi o zástěrkách.Na to je tady jiné vlákno.
http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=10&t=8530
Obrázek

rest
Junior
Junior

Příspěvek od rest » 17.05.2008 22:09

Uz som niekde predtym pisal....mali sme podobny problem u 5-tich kupenych FF II hatch. pre firmu. Presne takto "opieskované" az na kov. S reklamaciou u Forda sme vobec nepochodili, mali sme si vraj hned nechat namontovat zasterky. Po ich na namontovani problem zmizol u vsetkych 5 ks. Tolko moja prakticka skusenost. :wink:
Ford MONDEO MK4, 2.0 Duratec HE - 107kW, liftback, Thunder metalíza, disky 18" Obrázek

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 18.05.2008 01:09

Dnes ma na toto vlakno upozornil zirafak a zaroven sme aj osobne checkli, ze sa to veselo derie rovnako aj ked mate predne zasterky, ako napr. ja :evil:
Nuz, dalsi detail, ktory "naserie" a nepotesi, ale zas ma len utvrdi v tom ze Focus hlavne jazdi a az potom nasleduje akesi "kvazi" odhlucnenie (mna len klepot, nie hluk od motora/kolies trapi).
Ale po dnesnej skole smyku, mi ziadny klepot a pazvuky nepokazia radost s popi podvozka Focusu :twisted: 8) :o

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 18.05.2008 10:32

Když budeme uvažovat, že nejpravděpodobnější a hlavní příčinou tohoto poškození laku je odletující štěrk nebo písek od před. kol (netuším, co jiného by to ještě mohlo způsobit,snad předjíždějící anebo předjížděná auta?), tak ten kamínek musí od kola vystřelit pod určitým úhlem.Určitě záleží mj. na šířce pneu, natočení kola v daném okamžiku a ještě na řadě dalších faktorů. Přední zástěrky toto asi úplně eliminovat nedokáží.Museli by být ještě o něco širší a delší, což není možné jak z hlediska technického, tak i z hlediska estetického.
Ale domnívám se , že onen výše zmíněný úhel dovedou o hodně zmenšit. Navíc zakopaný pes může být pravděpodobně i v tom, jak má Focus tvarované naznačení resp. rozšíření blatníků, které do zadních dveří také zasahuje.
Možná by byla zajímavá anketa,kolik lidí s př.zástěrkami tento problém má a event. v jakém rozsahu oproti bezzástěrkářům . Muselo by se samozřejmě zohlednit stáří vozu resp. počet ujetých km a možná i to po jak kvalitních silnicích se vůz většinou pohybuje atd.
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 18.05.2008 12:03

brava píše:Beru ,že někomu se zástěrky líbit nemusí, a tak si je na auto prostě nedá, ale abych tvrdil, byť nepřímo, že auto těch, kteří je mají působí komicky.No nevím, nevím... To já můžu třeba tvrdit, že fofík bez zástěrek působí komicky a teď kdo nás rozsoudí? :D :D
neber to v zlom, zirafak to urcite nemyslel tak ze tvoje auto vyzera komicky, on len vravi uprimne co na dusi, to na jazyku (na klavesnici) :D :wink:
mne osobne sa tiez zasterky moc nepacia a ani ich funkcnost ma moc nepresvedcila, takze ich tam nemam. (kupil som ich za 4000 a po roku predal za par stovak :evil: ) samozrejme netvrdim, ze to vyzera komicky aby som neurazil tych co maju zasterky, kedze je to kazdeho osobna vec, no podla mna su tam zbytocne a viac sa mi to paci bez nich. uz ich tam nemam nieco vyse roka a nemam nic obyte... :wink:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.05.2008 05:53

Ako som uz pisal,je to slabina nielen Focusa 2.Myslel som si,ze to dokazu eliminovat zasterky,ale ako som sa presvedcil v sobotu s TJ-om,ktory ich na aute ma,tak to tak nieje.Ma to tam aj napriek źasterkam otukane :cry: .
Ze sa mne na Focuse nepacia a pripadaju mi komicky/ako nejake usi/,nech Vas majitelov zasteriek neirituju.Vam sa pacia a plnia podla Vas ucel,preto ich tam mate.Mne nie a ani ich tam kvoli znizeniu nemozem mat,tak ich tam nemam.Vec nazoru si myslim :idea: :wink:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 19.05.2008 06:49

no kukol som to aj ja poriadne, nemam tam po cca roku pouzivania ani tuk, zasterky mam od zaciatku
asi to bude zavisle od ciest po ktorych chodime, niekto to schytava viac, niekto menej :idea: 8O
originalne zasterky podla mna vyzeraju horsie na svetlejsich focusoch, ako ma napr. zirafak, na tmavsich, ako mam napr. ja, to az tak nebije do oci, napr. na ciernom by som si ich ani nevsimol :idea: 8)
zirafak, si si isty, ze ked mas struny, nemozes dat zasterky :?: ja som to kukal a podla mna to nebude ziadny problem, dufam :idea: :D
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 19.05.2008 08:02

osobnu skusenost nemam,lebo som o nich nikdy nerozmyslal,ale misoo ich musel po znizeni dat dole,lebo ich suchal po zemi.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 19.05.2008 08:31

no dufam, ze to si robil iba srandu :D
kukal som to poriadne, mne tie original zasterky koncia pod blatnikom asi 2cm, su vysoko nad zemou, urcite nemozu suchat zem ani po znizeni podvozku o 3cm :idea:
a kedze su ihned za kolesom aj sanca ze napr ked ides na obrubnik, ze by si ich suchol je podla mna 0%
ak by si isiel na taku prekazku ze by si ich o nu suchol, tak to sa rovno mozes rozlucit s diskami, musel by si mat v tej chvili 1/3 kolesa v prdeli :!: 8)
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 20.05.2008 20:45

Ja jsem si zatim nevsiml neceho takoveho, az budu zase umyvat auto, tak se podivam poradne, ale boky mam poskrabane celkem dost. V bordelu se snazim nejezdit, ale zasterky asi poridim.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 24.05.2008 20:35

dnes sa mi väcsina/asi 95%/ tych skrabanov a tukancov podarilo zalestit pastou TEMPO.makacka,ale vysledok stal za to.

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“