osvětlení přístrojovky
- Joose
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
- canndale
- Zkušený
presne toto mi robi (resp. nerobi) na fikovi, potenciometer je a zda sa nezapojeny... ale ako pises, osvetlenie je OK tak mi to zatial nevadiJoose píše:Je to zajímavý já mám C-maxe Trend+ , mám tam to kolečko můžu sním kroutit ale nereaguje. Jas celé palubky je ale dobrý.Není možný to jenom nějak propojit?

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- Fredie
- Nováček
Všimol som si, že ni slabšie svieti pravá strana prístrojovky, je to určite vypálené, ale čo? žiarovka alebo dioda? chcen si to ísť vymeniť a nechce sa mi rozobraž palubovku, vytiahnuť, čo tam mám a ísť do mototechny kúpiť, aby mi nakoniec povedali, že atké nevedú...ak niekto vie, nech napíše, čo tam je, a či svieti aj prstenec okolo zapaľovača, lebo mne nie...inak kontrolka stretávacích svetiel vo FF nie je, a ani každý model nemá potenciometer na vupravenie intenzity jasu, to som si pozrel v manuále, ale o tom čo svieti v palubke, či žoarovka alebo dioda,aku maju voltáž a vatáž ani slovo...

FF, 1.8 TDCi, 74 kW, r.v. 9/2004, hatchback, šedá metalíza
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na podsvícení palubky jsou 3 kusy 3W žárovek.Nedávno jsem je měnil.Po mototechnách jsem je dlouho nemohl sehnat,tak sem zajel k fordu a nechal tam asi 140 kč.Jinak prsten kolem zapalovače svítí.Žárovka celoskleněná 1,2W...Fotky jsem tu dával,ale momentálně stále nejede http://www.ukazto.com ,takže je neuvidíš.Ale můžu ti je poslat na mejl....co?Fredie píše:Všimol som si, že ni slabšie svieti pravá strana prístrojovky, je to určite vypálené, ale čo? žiarovka alebo dioda? chcen si to ísť vymeniť a nechce sa mi rozobraž palubovku, vytiahnuť, čo tam mám a ísť do mototechny kúpiť, aby mi nakoniec povedali, že atké nevedú...ak niekto vie, nech napíše, čo tam je, a či svieti aj prstenec okolo zapaľovača, lebo mne nie...inak kontrolka stretávacích svetiel vo FF nie je, a ani každý model nemá potenciometer na vupravenie intenzity jasu, to som si pozrel v manuále, ale o tom čo svieti v palubke, či žoarovka alebo dioda,aku maju voltáž a vatáž ani slovo...![]()
- maxo1
- Nováček
- Maros
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
IMHO je zelený podsvícení nejpříjemnější ve tmě pro oči, ale proti gustu...maxo1 píše:Ja mam zase problem s pravou stranou budikov. Vacsinou tam asi ta ziarovka nesvieti ale obcas sa stane ze to svietiAsi to rozoberem a vymenim ... Inak skoda ze je to podsvietenie zelene - mohli tam dat daco "zivsie"
Mě svítí též pravá strana o něco slaběji, ale nejni to skoro poznat, takže v klidu. Mám ovšem problém jinačí: Když nastartuju, tak mi velmi slabounce svítí displej s ukazatelem km, ale jenom do něj klepnu a svítí normálně. Pokud hned po tom chcípnu a nastartuju opakuje se to samý... Je to lehce obtěžující

Fofík 1,6; 74kw; r.v. 12/2000;3 dv.; Blekouš

- Fredie
- Nováček
To Kota:
vdaka za odpoved, škoda, ženejde ten odkaz, ale to neva, mail poteší, adresa je ivanthefirst@azet.sk, dakujem vopred...palubka sa dá rozobrať pomerne ľahko, to som si už naštudoval, mám knihu Ako na to...takže watáž je 3W, predpokladám že napätie žiarovičiek je 12V a nie 14V, ako u niektorých modelov, ale sú určite len tri? nie je pod každým budíkom jedna a nesvietia priamo na jednotlivé ručičky? Pýtam sa preto, lebo ja to mám do Forda pomerne daleko a ísť tam len kvôli žiarovkám...a sú bajonetové, sofitové, alebo celosklenené?
vdaka za odpoved, škoda, ženejde ten odkaz, ale to neva, mail poteší, adresa je ivanthefirst@azet.sk, dakujem vopred...palubka sa dá rozobrať pomerne ľahko, to som si už naštudoval, mám knihu Ako na to...takže watáž je 3W, predpokladám že napätie žiarovičiek je 12V a nie 14V, ako u niektorých modelov, ale sú určite len tri? nie je pod každým budíkom jedna a nesvietia priamo na jednotlivé ručičky? Pýtam sa preto, lebo ja to mám do Forda pomerne daleko a ísť tam len kvôli žiarovkám...a sú bajonetové, sofitové, alebo celosklenené?

- speedy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
je tam 3 x Žárovka 12V - 3W T10 celosklo
Ve fordu ti asi nabídnou komplet i s paticí...u nás za cca 70kč
Samotná žárovka cca 15kč

Ve fordu ti asi nabídnou komplet i s paticí...u nás za cca 70kč

Samotná žárovka cca 15kč

Karel FoFo 3 combi 2015 1.5 TDCi Black Shadow
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
malá FoFi 1.4i 71kW 2009 titanium violet
historie FoFo2 combi 2006 1.6TDCi Tonic blue
hitorie FoFo1 HB5 1.8 85kwi 1999 green metallic
historie FoFo1 HB5 1.6 74kwi 1999 silver
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jak už odpověděl Speedy...Ohledně žárovek.Já tam do Forda jel,protože jsem přes týden nemohl sehnat ty 3 W žárovky.Všude měli jen 1,2W,tak sem se naprd a jel k nim.A byly i s paticí a za všechny tři nec elých 150 kč...Fotky toho podsvícení zapalovače posílám...Fredie píše:To Kota:

- Fredie
- Nováček
Vdaka chalani za odpovede, ak mi víde zajtra čas, skočím tie žiarovky kúpiť a cez víkend na to vletím...
...akurát pozerám tie fotky, je to jasné, a nafotené v dobrom rozlíšení, len ten stredový panel nechám asi až na další víkend, aj tak nepoužívam zapalovač, teraz budú stačiť budíky...dost ste mi pomohli..
...akurát pozerám tie fotky, je to jasné, a nafotené v dobrom rozlíšení, len ten stredový panel nechám asi až na další víkend, aj tak nepoužívam zapalovač, teraz budú stačiť budíky...dost ste mi pomohli..

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Lépe udělat vše při jednom...Fredie píše:Vdaka chalani za odpovede, ak mi víde zajtra čas, skočím tie žiarovky kúpiť a cez víkend na to vletím...

- Fredie
- Nováček
to Kota:
možno je to lepšie urobiť naraz, netvrdím, ale uvidím, kolko času mi zaberie tá prístrojovka, a ako bude vonku teplo...lebo robit so studenými rukami je naprd...a ako som čítal predchádzajúci príspevok, možno ani ja nemám zapojené osvetlenie zapalovača, pretože ten môj Focus mi pripadá ako hybrid, je tam niečo čo nie je v stupni výbavy, ktorú mám, zas tam nie je všetko čo tam má byť, asi už ku koncu výroby FF prvej generácie tam dali, čo mali na sklade...
možno je to lepšie urobiť naraz, netvrdím, ale uvidím, kolko času mi zaberie tá prístrojovka, a ako bude vonku teplo...lebo robit so studenými rukami je naprd...a ako som čítal predchádzajúci príspevok, možno ani ja nemám zapojené osvetlenie zapalovača, pretože ten môj Focus mi pripadá ako hybrid, je tam niečo čo nie je v stupni výbavy, ktorú mám, zas tam nie je všetko čo tam má byť, asi už ku koncu výroby FF prvej generácie tam dali, čo mali na sklade...