s 1.8 starou atmosferou sa urcite neda porovnat

a dalsia vec, tie atmosfery, presne ako si napisal idu az ked to tocis nad 4500 otacok a viac, no a tam ked ju podrzis par minut alebo nebodaj velku cast cesty, tak za 7-8l urcite nepojedes

ale tak chodia skoro vsetky atmosfery, teda okrem kosaciek z japonska, tie potrebuju este viackillerhammer píše:
a dalsia vec, tie atmosfery, presne ako si napisal idu az ked to tocis nad 4500 otacok a viac, no a tam ked ju podrzis par minut alebo nebodaj velku cast cesty, tak za 7-8l urcite nepojedes
Ahoj, byl jsem off-line, takze jsem nemohl odpovedet.kutil píše:Ma.rt: Souhlas. U TDCI mohu jezdit mezi 5-8 ale při běžné jízdě jsem ve městě za 7, mimo město při dodržování předpisů za 5,5-6. U benzínu nevěřím, že se ve městě dá jezdit pod 9 litrů, spíše bych se přikláněl k 10ti. Měl jsem Mondeo benzín 1.8 85kW kombi MKII a průměrná spotřeba byla 9,2litru. Mimo město jsem se nedostal pod 8litrů a to jsem ho nehonil. Teď mám MKIII s 2.2TDCI 114kW a průměrnou spotřebu 7,1 a to jezdím ráno po městě a pak na dálnici. Takže pokud porovnám výkony a spotřeby, tak je poměr spotřeba/výkon dost dozdílný a vyhrává TDCI. Pokud ale hledáš Mondeo s nízkou spotřebou, tak může být slabý benzín srovnatelný se slabým dieselem. 1.6 Ti-CVT má průměrnou spotřebu 7,2 a diesel 1.8 má pr. spotřebu 5,8. Chce to ale jezdit s lehkou nohou. A v tom je někdy problém.
ale pravdivé, tys měl ZETEC a on má SCi a ten je dělaný od začátku na spotřebukutil píše:Ma.rt: To co píšeš je neuvěřitelné.... .
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host