palubovka nesvítí
- bewc
- Nováček
Re: palubovka nesvítí
Zdar, se záujmem jsem si početl toto téma, jelikož jsem měl stejný problém. Celkem nepravidelně mi zhasínala palubka (podsvícení). Vyměnil jsem přepínač světel (stál 1850.-Kč) a je po problému. Starý mám a až budu mít chvíli, tak se do něj podívám (jestli objevím co byl za problém). Teď řeším proč mi nejde přepínat palubní počítač (asi opět bude problém v přepínací páčce, protože občas když funguje, tak počítač korektně ukazuje vše jak má).
FoFo 2002 1,8TDci,85kW,160000km.
FoFo 2002 1,8TDci,85kW,160000km.
FoFo,85kW,2002,1,8TDci,160000 km.
- kajicek
- Nováček
No takze je to asi opravdu tim procesorem, co tam je, nevim k cemu tam je teda, proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, tomu jsem se chtel prave vyhnout, takovy palbe za novej vypinac, protoze davat tam starsi z vrakace se mi fakt nechce, to je jen otazka casu, jeste to tam zkusim premostit, abych si tim byl uplne jistej, ze je to procesorem.
Jinak s tim pocitacem ti ja bohuzel nejsem schopen poradit, ja ho nemam, takze o tom vim lautr kulovy
Jinak s tim pocitacem ti ja bohuzel nejsem schopen poradit, ja ho nemam, takze o tom vim lautr kulovy
Ford Focus 1.4i, ZETEC, r.v. 2000
- bewc
- Nováček
Ve FORDu (Roudnice n/L) mi řekli, že to je tím, jaké jsou u nás silnice - prý se tam cosi vyklepe a je to, zajímavý že když jsem měl ŠKODA 1000MB, nic takové nepamatuju. Holt modernizace a elektronika. Z vrakáče bych to tam nedával - kámošovi po tom odešlo relátko na ventilátory větrání.
- kajicek
- Nováček
to je pekna hovodina, ja bych jim taky neco vyklepal, jediny co tam muze byt, ze se tam opali kontaktty, ale tim to neni, je tam krom jineho procesor a pak tranzistor BUZ11 a kdyz spojis dve nozicky toho tranzistoru po tom, co ti ta pristrojovka zhasne, tak se zase rozsviti, takze tam nic vyklepany neni. A ze by mu kvuli vypinaci na svetla odesli vetraky se mi taky nezda, ale to nevim, nejsem od fordu
- bewc
- Nováček
Oni ani lidičky od Fordu, co se tváří jako velcí mechanici, umí jen připojit tester a nakonec ti zimní obutí namontují opačně a ne ve směru rotace.....u toho kámoše to asi byla náhoda, ale stejně taková ptákovina jako podsvícení palubky a problém....hodně se tady (na fóru) psalo, že by mohlo jít o vypálený (opálený) kontakt v přepínači světel, ale když to chlapi očistili, tak prý to po týdnu začalo blbnout zas, tak nevím.
- kajicek
- Nováček
Jj, to jsem psal mozna i ja, kdyz mi to poprve zhasinalo, tak byl opaleny, tak jsem to vycistil, jak idiot a pak to pul roku behalo, no ale pak nepomohlo nic, i kontaktol jsem kvuli tomu kupoval. Ale k cemu je tam ten procesor, nebo teda ja si myslim, ze je to procesor, aspon podle toho, co je na nem napsano a nasel jsem na netu, mi hlava nebere, presto, ze mam elektro prumyslovku a tri roky jsem delal elektronika, tak bych reseni videl uplne jinak, ale co, nekdo si za to necha slusne zaplatit, proc tam cpat soucastky za 50Kc, kdyz tam muzu nacpat procesor a rict si za to 2000, ze jo 

- vilimass
- Nováček
Ahoj forďáci. Napadlo mě, že se tady podívám po problému zhasínání palubky a ejhle. nejsem sám koho to trápí. Vlastním FoFo 1.6i r.v.2002. Koupil jsem ho jako 4letý, ale zpočatku cca 0,5roku jsem neměl žádný problém. Asi po půl roce se mi stalo, že palubka zhasla. tak že jsem zhasnul světla, rozsvítil a vše bylo OK. Potom se vše stupnovalo a tak jsem rozebral již zmiňovaný vypínač. Mám tam přední i zadní mlhovky. Nejdřív jsem to vyčistil kontaktolem a zdálo se, že to bude OK. Nojo, ale asi po měsíci zase v pr... a začalo se to zase stupňovat. Vypínač jsem opět rozebral..komplet a ty kontakty jsem vyčistil mechanicky a ještě jsem je přihnul. Po této úpravě OK....ale jenom cca 3měsíce. Teď už je to tak, že na vzdálenost 15km vypínám a zapínám asi tak 8x. Prostě hrůza. Jediný co jsem vypozoroval je to, že čím víc topím, tím mám větší problém. Jestli je to náhoda tak mě opravte. No, ale ten procesor, nebo co by to mohlo bejt mě vůbec nenapadnul. tak že forďáci, jestli něco zjistíte, tak to sem prosím píchněte. Díky všem. Ahoj Jirka
- kajicek
- Nováček
Jak psal bewc, tak jediny reseni vidim ve vymene vypinace, kdyz si prectes, co jsem s tim delal ja za psí kusy, tak uvidis, ze jsem mel stejny problem, jen vim, ze kdyz vyzkratuju ten tranzistor, tak to sviti, nic jineho me nenapada, nez ze je to tim procesorem, takze jedine co jsem neproletoval, kdyz jsem to proletovaval, tak byl on, takze o vejkendu to naposled rozeberu a proletuju procesor a uvidim, a kdyz to bude porad v prdeli, tak koupim novej, jinak co se toho topeni tyce, tak mi prijde, ze to na to ma vliv, ale nikdy to vliv nemelo, kazdopadne rozsvecet a zhasinat je na picu, delam to jen v nutnem pripade, kdyz je tma, tesim se, az mi prasknou zarovky 

- vilimass
- Nováček
když říkáš, že je to tím procesorem, tak mě napadlo jestli ba tam nešlo dát nějaký miniaturní chladič, aby se tolik nezahříval...nevím. Je to pouze úvaha. Když se mi to stalo prvně, tak jsem volal do Forda a tam na mě chtěl...r.v. obsah, číslo karoserie a takovíhle ....no řekl bych blbosti. Pravda je, že když jsem se ptal v prodejně autodílů, tak tam mi zase řekli, že musím právě do Forda, protože se to jako druhovýroba nedělá a na vrakáč jsem taky nechtěl jít. Až bude tepleji, tak to zkusím ještě rozebrat a bádat dál. kdybych něco zjistil, nebo nějak opravil, tak to asi nafotím a případně to poskytnu dalším fordákům. Tím asi moje debata v tuto chvíli končí. Tuhle debatu budu samozřejmě sledovat dál, protože mě to zajímá. Zatím se všichni mějte pěkně. Ahoj vilimass
- kajicek
- Nováček
Jen se domnivam, tam uz nic jinyho neni, a ve Fordu jim staci akorat VIN kod
-
- Test driver
presun...
zeck píše:Nesvítí mi asi 2 žárovky na budíkách, tak bych je chtěl vyměnit. Chtěl bych si je nejprv koupit a nevím jaké tam jsou. Někde jsem četl, že tam jsou celoskleněné žárovky 12V/5W T10. Jestli to jsou ony, tak jsou stejný jako v předním obrysovém světle?
- kajicek
- Nováček
- vilimass
- Nováček
Vůbec nevím jaká tam je žárovka.
- kajicek
- Nováček
Ted jsem nad tim premyslel znovu, ale myslim, ze v prednich svetlech jsou tlustsi- maji vetsi prumer
- zeck
- Nováček
Hm, tak koukám, že to budu muset někdy rozebrat a pak cupitat s žárovkou po obchodech a porovnávat.
Označení T10 by měla být patice, nevíš alespoň jakou patici má žárovka v předním světle?

Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší