palubovka nesvítí

Odpovědět
vilimass
Nováček
Nováček

Re: palubovka nesvítí

Příspěvek od vilimass » 30.01.2009 09:20

koukal jsem na to a máš pravdu, že to bude patice T10. Myslím, že jsem to už taky v tý palubce zkoumal. Jinak přední potkávací je žárovka H7 a za dva roky jsem jí měnil asi 4x.Hlavně praská levá strana. Parkovačka je tam T13/5W http://images.google.cz/imgres?imgurl=h ... s%26sa%3DN
.Na dálkovejch nevím tu jsem ještě nedělal. Pravda je že ať měníš parkovačku, potkávačku nebo dálkovou, tak je tam super přístup. Hlavně levá strana. Nedávno jsem měnil levou parkovačku a musel jsem si vyrobit přípraveček, abych tu patici vůbec vytáhnul ze světla. Udělal jsem si z pozin plechu takovou podkovičku cca 3mm široký plíšek asi 8cm dlouhý ohneš jako účko. Délka paciček je v tom případě 3,5cm a šířka asi 1cm a to strčíš podle objímky jakoby do světla a tím odjistí š ty západky. Jinak se tam nedostaneš. Možná, že je něco jednoduššího, nebo se to dělá jinak. Nevím. Já to udělal takhle a přípravek jsem si schoval na horší časy. Dálková žárovka nevím jakou má patici, ale určitě ti to řeknou někde v prodejně autodílů.

kajicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajicek » 30.01.2009 09:20

To netušim, ja se v tech slenenejch paticich nevyznam, ale melo by to byt v prirucce k fordu, co je to za patici, muzu na to kouknout, az budu doma
Ford Focus 1.4i, ZETEC, r.v. 2000

kajicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajicek » 30.01.2009 09:22

Ja mam jeste H4 a taky se to super meni na levy strane, musim vzdycky pouzivat maly zrcatko, protoze jinak nejsem schopnej dat tam tu pojistku z toho dratu, ktera tam drzi tu zarovku, zpatky

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 30.01.2009 09:41

:mrgreen: :mrgreen: naprosto souhlasím, na zrcátko jsem zapomněl. Teď jsem na to kouknul a přední dálková by měla být patice H1/55W. Upozorňuju, že mám FoFo kombik r.v. 2002/09

zeck
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeck » 30.01.2009 11:36

vilimass: ta žárovka vygooglená jako obrázek je 5/21w 12v dvouvláknová. Nevím nevím, jestli nebude v palubovce žárovka s menším napětím než 5w - to se mi zdá dost na jednu žárovičku - určitě jich tam bude hafo. Jinak jsem si zkoušel cvičně vyměnit žárovky ve světlech, když jsem auto koupil a je to porod - obvlášť to levý, ale zvládnul jsem to bez zrcátka a přípravku. Ikdyž ruka rozdrásaná..............
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší

zeck
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeck » 30.01.2009 11:48

jinak žárovky v potkávačkách a dálkovejch seděj. Mám taky novější model. Dálkový jsou stejný jako mlhovky
Nyní: Ford Mondeo combi 2.0i, 107kW, 2010, barva šedá
Dříve: Ford Focus combi 1.6, 74kW, 2003, stříbrná metla tmavší

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 30.01.2009 15:55

tak ještě pro upřesnění. V předních parkovačkách u focuse r.v. 202 je žárovka W5W s paticí W2,1x9,5d. Teď už to mám snad správně. raději bycg se tady teď věnoval tématu.....PALUBOVKA NESVÍTÍ. jakmile budu mít další informace tak je poskytnu.

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 30.01.2009 15:56

davka
Nováček
Nováček

Příspěvek od davka » 31.01.2009 09:40

se zhasínám palubky mám tayk problém, ale baterkou to určitě není. Když nastartuji a rozsvítím světla, tak je palubka zhaslá a kolečko kterým se to šteluje nereaguje. Včera jsem použil trochu síli a zlehka jsem do toho praštil a už se rozsvítila. Takže to bud enejspíš někdo v kontaktu. nevíte někdo jak se dá do toho vlíst, jestli stačí nějakým šroubovákem odchlípnout tu krytku na kterém jsou světla nebo jestli se do toho leze složitěji???? přes den mě to celkem neva, ale včera jsem jel v noci a docela jsme po té palubce tápal.

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 31.01.2009 10:34

Počkej a co máš za auto? Taky Fokuse? Nejsem si uplně jistej, ale mám zato, že u fokuse se nedá štelovat intenzita osvětlení palubky. Jinak jestli máš fokuse, tak se dá vlézt po tachometr docela dobře. Jestli jsi průměrnej kutil, tak se tam dostaneš. Stačí se pozorně podívat kolem tacháče. jestli máš namysli jinou krytku, tak nevím jakou. Ještě jedna věc. Až ten tacháč odpojíš a vyndáš, tak po nasazní zpět se nebude jakoby nic dít. Dig. prostě nebude ukazovat km. Nelekej se a chvilku počkej. Vše by mělo zase naskočit, případně nastartuj. Dnes chci rozebrat vypínač světel, protože to zhasínání se mi zhoršuje a otravuje mi to život. Jestli na to dojde, tak budu zde všechny informovat co jsem zjistil.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 31.01.2009 10:40

zeck píše:Mám taky novější model. Dálkový jsou stejný jako mlhovky
tak pro doplneni H1 dalkova , H7 potkavaci , H11 mlhovka
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

kajicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajicek » 31.01.2009 12:48

U focuse se da regulovat podsvetleni pristrojovky, ale ne, kdyz se nastartuje, az po tom, co se rozsviti, ale jsou i focusy, ve kterem to nejde, zalezi na tom, jaky mas vypinac svetel, bud je vypinac s naklonem svetel a nebo s naklonem svetel a s regulaci jasu pristrojovky. Pokud se to nekomu rozsvitilo po bouchnuti do toho, tak tam bude jen spatny kontakt si myslim, mel bych to taky rozebrat, ale vubec se mi do toho nechce, zase tam snezi. A to ze tapes, je fakt humus, ja jsem si tam dal takovou malou batercicku, protoze se s tim fakt neda jezdit, nevim kolik jedu, nebo kdyby se nahodou zacal prehrivat motor, tak to taky nepoznam. Kazdopadne jsem zjistil, ze s teplotou to nemam nic spolecnyho, vcera mi to zhaslo po chvilce, v aute byla jeste docela klada.

davka
Nováček
Nováček

Příspěvek od davka » 31.01.2009 18:00

ford focus 1.8 16V Ghia a ta má právě tu regulaci podsvícení (samozřejmě až když serozsvítí světla). Mám ho teprve od středy takže ještě nemám obchytany kde co je tak tápu. Příští týden jdu měnit rozvody, tak jim rovnou řeknu o tom podsvícení ať se na to mrknou

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 31.01.2009 19:31

Nazdar lidi. Tak jsem dnes opět rozebral vypínač světel, protože mi víc a víc zhasínala palubka. Snažil jsem se vše nafotit a dvě závady jsem tam přece jenom našel. Fotky můžu poskytnout, jenom nevím jak je sem, nebo kam dát. V případě zájmu pošlu na email. Po rozebrání jsem zjisti, že jeden letovaný spoj má studenák. Prostě bylo vidět, že je utrženej. Nemyslím si, že by tohle mohlo způsobit zhasínání palubky. Je to ten silnej drátek, kterej drží vypínač. Je to na fotve označeno červ. kroužkem. Druhá věc je už pravděpodobnější. Je tam kontakt kterej se zapíná už při prvním otočení ovladače. Začal jsem ho bádat a proměřovat a zjistil jsem, že má vypálenou díru do kontaktu v té pevné části. Vše jsem řádně vyčistil viz foto, prostříknul kontaktolem a najustoval již zmíněný kontakt. Poté odzkoušel a zdá se, že to je OK. To ukáže čas. Stávalo se mi, že když jsem do vypínače i lehce klepnul, tak mi palubka zhasla. Tím usuzuji, že není špatný ten procesor, nebo tranzistor. To je podle mě mechanická záležitost. Ten kontak je na svorkovnici označen č.30. tak to je snad vše z mého bádání.

vilimass
Nováček
Nováček

Příspěvek od vilimass » 14.02.2009 10:38

Ahoj forďáci. Tak je to asi 14dní co jsem to rozebral ...možná i na nějaký čas opravil. Od té doby ani jedno probliknutí. tzn. že když to vydrží půl roku, tak to prostě vyčistím a zase pojedu dál. Rozborka zborka cca 30min práce. Prostě pokud to půjde, tak nedám 2000,- za kus plastu. Tak zatím.....

Odpovědět

Zpět na „Focus - budíky (palubní počítač, kontrolky)“