sportovní filtr
- neodees
- Junior
Jo a k tomu již dřív zminovanýmu přívodu studenýho luftu, známej mechanik, konkrétně karosář a dobrej se mi nabídl že mi udělá ve víku motoru pěknej otvor něco na styl subaru impreza, ale jasně že užší. nevím jestli do toho jít, máte s tím někdo zkušenosti? na fordu jsem to ještě neviděl, teda na běžným focusu, ne ná rallye speciálu. A k tomu mě napadla jedna věc i když je možná hloupá, nevím, posudte to vy: když tak už ten otvor v kapotě na přívod vzduchu je, pojedu v děšti, nepůjde do motoru voda skrz ten otvor?
- Sete1
- Nováček
Pánové a musí tam být vždycky ten malý filtřík na odvětrání klikovky,taky přemýšlím že bych tam dal ten sportovní filtr a chtel bych tam dát právě ten otevřený konusový,ale vyndal bych jen ten airbox a hadice bych nechal.kam je napojena ta hadice od té klikovky nějak jsem to neprohlížel.je velký rozdíl mezi sportovní vložkou a otevřeným filtrem?
FoFo 1.6 16v 99 5dv. GHIA
- neodees
- Junior
Green twister mám uz asi dva mesice a rozdil je znat. Neni to zvyseni celkoveho vykonu jak se nekde avizuje, ale sportovnim filtrem dosahnes toho ze motor jde ochotneji do otacek uz pekne od spodu. Motor je trochu hlucnejsi ale to nicemu nevadi. A odvetrani klikovky jsem udelal tak ze jsem tam nechal tu puvodni hadicku, zkratil ji asi na 5-7 cm nasadil oddechovy filtr a zajistil na obou stranach stahovacima sponkama(nebo jak se to jmenuje
)

-
- Zkušený
Já to mám takhle, ale ten malý filtřík na odvětrání ventil. víka tam jde dát taky.Sete1 píše:Pánové a musí tam být vždycky ten malý filtřík na odvětrání klikovky,taky přemýšlím že bych tam dal ten sportovní filtr a chtel bych tam dát právě ten otevřený konusový,ale vyndal bych jen ten airbox a hadice bych nechal.kam je napojena ta hadice od té klikovky nějak jsem to neprohlížel.je velký rozdíl mezi sportovní vložkou a otevřeným filtrem?

Naposledy upravil(a) Fuks dne 21.01.2008 11:58, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený
- neodees
- Junior
Jasne, nedaval jsem to na puvodni protoze je tam jednou tak mensi prumer, a technicky by to stejne neslo (jak jsi uz psal) . Musel jsem odstrihat pravej spodni okraj krytu baterie, jinak by se tam ta hadice nedostala. Taky hnupove-(ceska firma) poslou navod ve francoustine a jeste k tomu s dvouma obrazkama montaze do Opla, i kdyz to byla zakazka primo pro focuse 

-
- Zkušený
Takže nejdřív je potřeba se naučit francouzsky, pak si koupit Opla a teprve potom to zkusit zadělat do Focuse
Já to mám orig na FOFO 1,6 a pasovalo to perfektně včetně držáků. Fakt nebyl žádný problém. Akorát jak jsem přidával tu druhou trubku(červenou), tak jsem musel přerušit a vyříznout ten držák baterie. Ten je tam stejně zbytečnej. 

- neodees
- Junior