Zaujimavy postreh,ale ako je to u aut,u ktorych sa ESP vypnut neda?Jiri02 píše:Pokud nebiflujete navody, tak ESP je potreba vypnout tehdy, pokud se pouzije dojezdove rezervni kolo. Protoze je jine, nez ostatni kola, ESP by byl zmateny a nevhodne by reagoval.
Elektronické systémy ESP a ASR
-
- Test driver
- Ahmed
- Test driver
Ktere to jsou? Ja myslim, ze se neda vypnout jenom ASR (TCS) u dieselu.zirafak píše:Zaujimavy postreh,ale ako je to u aut,u ktorych sa ESP vypnut neda?Jiri02 píše:Pokud nebiflujete navody, tak ESP je potreba vypnout tehdy, pokud se pouzije dojezdove rezervni kolo. Protoze je jine, nez ostatni kola, ESP by byl zmateny a nevhodne by reagoval.
- zetorista
- Nováček
Re: Elektronické systémy ESP a ASR
Zdravim, tak nastal cas, nasnezilo, kedy sa dali trochu vyskusat systemy stabilzacie, ale vsimol som si, ze aj ked som vypol tlacidlom ESP, tak pri smykani boli pocut nejake zvuky, take buchanie ako keby to ESP pracovalo. Ani rozdielne uncinky stabilizovania vozidla pri zapnutom a a vypnutom som moc nezaregistroval. Mate niekto podobnu skusenost?
- Ahmed
- Test driver
Mel jsi ho opravdu vyple? Svitila trvale kontrolka? Pokud jsi brzdil, mohlo to byt abs. Nepises ani jake mas auto, ...
- zetorista
- Nováček
Pridal som si podpis, tak dufam ze to zobrazi, ano kontrolka mi trvalo svietila a nebrzdil som.
Ford Focus C-max TREND 2004 1,6 TDCI 80 KW
- wlk
- Junior
zdar kluci, mám dotaz, montovalo se esp do FOFO II sériově? já tam nemám tlačítko na vypínání esp, takže ho tam nemám nebo tam je a není možnost ho vypnout? v techničáku jsem to nedohledal a jinade nevím kde by to bylo...
- herizn
- Pokročilý
Nevím o tom,že by to bylo seriově,a taky o tom pochybuji.
-
- Test driver
Seriovo sa nemontovalo.V technicaku taketo info nenajdes,lebo ked ho tam nemas,tak sa tam ani nic nepise.Skor v manuale k autu pohladaj,ale ked nemas tlacitko,nieje tam ziadne ESP.U Forda je vzdy vypinatelne.
Seriovo sa ESP ´montuje do Focusa FL 2008,ktory teraz prichadza do predaja.
Seriovo sa ESP ´montuje do Focusa FL 2008,ktory teraz prichadza do predaja.
- wlk
- Junior
já to tušil, díky za vysvětlení
já si říkal, že jsem párkrát při rozjezdu pěkně prohrábl 

-
- Test driver
prehrabnutie nema nic spolocne s ESP,ale s ASR/preklzovy system/,ale ten je sucastou balika ESP u Focusa 2
- herizn
- Pokročilý

to wlk:
ESP-elektronický stabilizační program......zvyšuje stabilitu vozidla při jízdě a to hlavně tím,že cíleně příbrzďuje kola v krizových situacích(laicky řečeno)
TCS,též označen jako ASR-funguje asi tak,že zabraňuje prokluzování hnacích kol při dívokém rozjíždění a tím vlastně docílí optimální přenos hnací síly.
- ocal
- Nováček
Je ESP vždy v kombinácii s ASR, alebo sú to samostatné systémy ? Mám na FOFO 2 - 1,6 tdci trend r.v. 2006 s ESP. Pri snehu, ktorý nečakane pred mesiacom napadol som pri rozbiehaní cítil preklzávanie kolies- takže ASR tam asi nie je. Na tlačítku pre vypínanie je len ESP.
ocal
ocal
- Stehnak
- Test driver
ASR-ko neucinkuje okamzite... Kdyby ano, tak by mohl nastat problem v nejake krizovce kdy proste potrebujes rychle zmizet prokluz neprokluz.
Ja ho mam (vypinatelny) a musim rict ze rozdil to je.
Zkousel jsem nekolikrate na snehu. Pokud ho vypnu, tak proste furt jde za plynem, pokud je ale aktivni, tak po cca 2-3 vterinach prokluzu prednich kol zacne do toho kecat a snizuje otacky motoru - hnacich kol, ale urcite ne az na takove, aby se predni kola vubec neprotacely...
Nejlepsi vyzkouset na snehu. Urcite by jsi poznal jestli tam je nebo ne...
Ja ho mam (vypinatelny) a musim rict ze rozdil to je.
Zkousel jsem nekolikrate na snehu. Pokud ho vypnu, tak proste furt jde za plynem, pokud je ale aktivni, tak po cca 2-3 vterinach prokluzu prednich kol zacne do toho kecat a snizuje otacky motoru - hnacich kol, ale urcite ne az na takove, aby se predni kola vubec neprotacely...
Nejlepsi vyzkouset na snehu. Urcite by jsi poznal jestli tam je nebo ne...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999