Točí, ale Nechytá!!!!!!!!!!!
-
- Test driver
Re: Točí, ale Nechytá!!!!!!!!!!!
Pepane to snad ne!!! Doufám, že to bude něčím jiným 

- pepan
- Nováček
Taky jsem se už málem dal na modlení, ale nevím jestli to pomůže 

FF Combi 1.8 TDCI Ghia 3/2003 85kW - šedá metla.

- pepan
- Nováček
Tak jsem si byl pro Fíka ve čtvrtek v servise, při dotazu co tomu bylo se mě dostalo odpovědi:
Napíchli ho na diagnostiku, na základě jejího doporučení přehráli novější softwér a tím údajně bylo auto spravený ...
Žasnul jsem jako blázen a nechtěl věřit, jak může být někdy oprava jednoduchá...
Jenom doufám, že se to nebude za nějakej čásek opakovat .
Jo, ještě mi nalili do nádrže přípravek na čištění vstřiků, používám sice jinej, ale toho není nikdy dost. Jinak je musím pochválit, měli tam velký fofry a málo personálu, ale přesto mi to udělali do druhého dne.
Cena samozřejmě "lidová" 2 350,- Kč
, ale co už nadělám, hlavně když už zase klape kadlakadla
.
Napíchli ho na diagnostiku, na základě jejího doporučení přehráli novější softwér a tím údajně bylo auto spravený ...

Žasnul jsem jako blázen a nechtěl věřit, jak může být někdy oprava jednoduchá...

Jenom doufám, že se to nebude za nějakej čásek opakovat .
Jo, ještě mi nalili do nádrže přípravek na čištění vstřiků, používám sice jinej, ale toho není nikdy dost. Jinak je musím pochválit, měli tam velký fofry a málo personálu, ale přesto mi to udělali do druhého dne.

Cena samozřejmě "lidová" 2 350,- Kč

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to lepsi nez nove cerpadlo. 

-
- Test driver
Pepane tak snad to už bude OK a jak psal Pelen lešpší než čerpadlo 

- pepan
- Nováček
To s vama mohu než souhlasit a chytá to teď nadrb. 

- Bigman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravíčko, omlouvám se že píši až teď, ale nebyl čas znáte to
. Tak Focus už zase stoji v garáži, takže 19.11. jsem si ho přivezl z Klada ze servisu. Obavy se bohužel potvrdily, bylo to vstřikovací čerpadlo, první šok nastal hned co se mi do ruky na recepci servisu dostala faktura... Celejch 14dni co jim to tam stálo mi tvrdili, že to bude stát 32000,- za nové čerpadlo i s prací, není to málo, ale oproti 54000,- co mi řekli v Motole mi to nepřišlo nejhorší. Jenže koukám na fakturu a tam stojí repase čerpadla
, stim technikem sem mluvil sand 3x a vždycky mi říkal že to bude nové čerpadlo... No nicméně auto bylo v cajku, po projížďce jsem žádné závady neshledal. Tak jsem zaplatil a jel domu. Na následující den sem měl naplánovaných pár jízd, přece jen po necelejch 3 tejdench se doma nakupí par věcí co je potřeba odvézt .... Ale abych neodbočoval vyjedu z autem z garáže a jdu zavřít vrata. Druhej šok, můj pohled se upřel na podlahu a já myslel že mě v tu chvíli snad trefí ... na podlaze kaluž od oleje, bylo jasné že to byl motorák. Paráda ... tak zvednu auto, sundám kryt motoru a koukám od kud, že ten olej teče. Řikal jsem si že asi neco dělali s olej filtrem a špatně ho dotáhly, zněj olej kapal na polosu a ta rozstříkala olej totálně všude. Ale olej filtr byl dotaženej fest. Vzal jsem klíče a nastartoval auto, a vzezl si pod něj. po chvilce chodu se přesně v dráze běhu rozvodového řememu udělala pod autem čára od oleje... paráda ... takže jsem přestal zjišťovat více myslel jsem si že asi skřípnuli tesnění od čerpadla a olej začal stejkat na řemenici... Vzal jsem telefon volal hned do Kladana, doplnil jsem olej nad míru a jel směr Kladno. Auto jsem jim tam zase nechal, druhý den mi volal technik že prý je to těsnění u klikovky, prej bylo staré, tak začalo téct, náhodička že začalo téct zrovna když sunadavali kvůli demontáži čerpadal řemenici z klikovky .... No nic, objednalo se nové tesnění a ještě ten del jsem měl Focuse zase v garáži. Za těsnění si naúčtovali 500 a za práci nic. Do dnešního dne Focus šlape jak hodinky a po oleji ani památky. ťuk, ťuk ... Nicméně v Kladně mě už více krát neuvidí! Celá tahle legrace mě přišla i s prohlídkou v Motole přes 35000,- což rozhodně není málo
. Tak držim palce ať se Vám takovéhle legrácky vyhýbají !!!

- jaskop
- Nováček
Ci pana!!!
54000CZK za repas ??!!!
tak to jak som pisal: mna to vyslo na 52 SVK -nove cerpadlo+tesnenia+rozvody +2 roky zaruka od autorizovaneho servisu(na cerpadlo aj rozvody)...
54000CZK za repas ??!!!

tak to jak som pisal: mna to vyslo na 52 SVK -nove cerpadlo+tesnenia+rozvody +2 roky zaruka od autorizovaneho servisu(na cerpadlo aj rozvody)...
FoFo Combi, 1.8 TDDi, 66kW, 6/2001
- Bigman
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ee v tom Motole mi řekli, že za 54000,- by bylo nové čerpadlo + tesneni a prace o záruce jsme nemluvili, v kladně mi tvrdili že to bude 32000,- za nové čerpadlo se všim všudy, ale nakonec ztoho vylezl repas s jen 1/2 roční zárukou... jen pro info nebyl to servis Fordu z kladna, ale autorizovaný servis přímo od Bosche. Ono u tohodle motoru bohužel jsou v praze jen 2 místa kde to opravují a pak to kladno mám tady poblíž, jinde po republice jsem to nezjišťoval ....
- CemFoFoKo
- Nováček
Hm, ja mam 'toci, ale nechyta' problemy na 1.6 benzine...
Toci, toci, spociatku parkrat buchne ze sa snazi, ale nechyti...
Bateriu som nabil, ale nepomohlo.
Znamy do toho strcil diagnostiku a nejako sa to rozbehlo ... nehlasilo ziadne chyby...
Asi po dvoch tyzdnoch sa to vratilo...toci, toci, ale nechce chytit. Zatial napokon vzdy chytil (na 5-15 pokus), ale su to nervy...
Ked je motor zohriaty, mozem zastat a v pohode chyti, ale ked je studeny, je problem.
Problemy na volnobeh za jazdy neboli, za jazdy na neutral nezdochyna. Zda sa mi motor znie trosku surovsie (ako ked je studeny...) aj ked sa dobre zohreje. Podarilo sa mi ho surovo chcipnut na 2ke pri dojazde - mohol sa posunut remen?
Palivovy filter & sviecky menene u Koisa pred rokom/28000km, tankovane vselikde (aj Jet-ka, aj ked naposledy Shell & OMV).
Vo Ford servise (Blava) mi poradili nech tomu dam trosku plynu ked startujem, zda sa ze pomohlo, ale nie je to riesene...
Co to moze byt?
Toci, toci, spociatku parkrat buchne ze sa snazi, ale nechyti...
Bateriu som nabil, ale nepomohlo.
Znamy do toho strcil diagnostiku a nejako sa to rozbehlo ... nehlasilo ziadne chyby...
Asi po dvoch tyzdnoch sa to vratilo...toci, toci, ale nechce chytit. Zatial napokon vzdy chytil (na 5-15 pokus), ale su to nervy...
Ked je motor zohriaty, mozem zastat a v pohode chyti, ale ked je studeny, je problem.
Problemy na volnobeh za jazdy neboli, za jazdy na neutral nezdochyna. Zda sa mi motor znie trosku surovsie (ako ked je studeny...) aj ked sa dobre zohreje. Podarilo sa mi ho surovo chcipnut na 2ke pri dojazde - mohol sa posunut remen?
Palivovy filter & sviecky menene u Koisa pred rokom/28000km, tankovane vselikde (aj Jet-ka, aj ked naposledy Shell & OMV).
Vo Ford servise (Blava) mi poradili nech tomu dam trosku plynu ked startujem, zda sa ze pomohlo, ale nie je to riesene...
Co to moze byt?
2004 Ford Focus Kombi 1.6, 16v 74kw, silver
- Mata
- Pokročilý
Tak tohle nás teď zlobí taky. Točí, točí, ale nechtne...přidám plyn, chytne, ale jak sundám nohu z plynu chcípne...nedrží otáčky...chcípne klidně ještě chvíli po rozjezdu při dojezdu na křižovatku (např.) na neutrál. Jak se ohřeje, je v pohodě a chytá jak víno. Volala jsem včera maníkovi, který nám ho přivezl, má diagnostiku na Fordíka jestli by ho nenapíchl...říkal, že klidně, ale že určo to je vodou v benzinu, že jsou velký mrazy a ta voda se sráží a pak nějak zmrzne a ucpe cosi ....nevim přesně jak to říkal, že prý to chce nějaký aditiva do benzinu a jestli tankuju na levných pumpách, že je to jasný. Na to jsem mu řekla, že Mazlik papá u Shellky a v pondělí dostal i V-power....no ale že i tak je to možný. Tak prej nalejt to aditivum a bude to OK, ale na diagnostiku ať klidně přijedu pro můj klid.
Co si o tom myslíte vy?
Co si o tom myslíte vy?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem do benzinu v zime obcas pridal denaturovany lih.
- chose22
- Nováček
Já bych tam zkusil nalít VELFOBIN-neničí katalyzátor a mám s ním dobré zkušenosti.Na 10litrů paliva se lije 130ml VELFOBINU a po vyjetí nádrže preventivně dávkujte už jen 65ml VELFOBINU
na 10l.paliva
na 10l.paliva

Ford Focus Futura 1,6 16V 74Kw r.v.2002
- kekeny
- Nováček
No on tomuže taky být vadný ,nebo zanesený vlnoběžný ventil,jako v mem případě
- rubenso
- Nováček
Zdravim, mam podobny problem. Auto stalo asi dva dni a ked som ho chcel nastartovat, tak iba toci naprazdno. A tento problem sa vyskytol odrazu, predtym ziaden problem, chytal na prvy sup. Som bezradny...... A je normalne, ze pri startovani vsetky budiky idu na maximum a potom spadnu spat?