Výměna žárovky
- jamaka
- Test driver
to giacomo : už jsem tu parkovačku měl několikrát venku ,světlo se nemusí demontovat ,sice je k té patici přístup jako k penězům ,ale dá se to vyměnit
dvěma prsty ji uchopíš a zatočíš s ní ,pak ji opatrně budeš tahat ze světla (zákonitě ti ta patice s tou žárovkou padnou pod auto) vemeš patici ,dáš novou žárovku.Při montáži zpět vemeš patici ,ze zadu vsuneš do patice ukazovák,aby ti na něm patice držela a pak se budeš snažit z vrchu tu patici dát na místo ,musíš ji prostě někama mezi světlem a příčníkem tu patici usadit na své místo.(několikrát ti to spadne dolů pod auto
,ale třeba na 10 pokus to tam dáš) chce to jenom praxi 

- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Kody
- Nováček
Tak už mám tuhle zkušenost také za sebou
Levá přední.... ale nebylo to tak hrozné, jak jsem po dopoledním přečtení téhle diskuze očekával, cca 15 minut. Nicméně díky vám všem, věděl jsem alespoň co očekávat, kam šáhnout a za co zatáhnout
Dělat to někde jinde než v garáži, třeba poslepu v noci a mrazu na silnici, brrrrr... příšerná představa!

Focus 1,8i 16V Turnier GhiaX Combi, 2004
-
- Pokročilý
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- HORST
- Test driver
Moje zkusenost je podobna: kdyz jsem chtel menit zarovku, podival jsem se do chytre knizky a posleze odjel do servisu.Ferino píše:Tomu říkám automobilový vývoj, za 20 let se kvůli žárovce bude snad vyndávat aji motor.Hugo72 píše:...že vymontoval svetlomet celý a to bez srandy len aby vymenil žiarovku. Pakec.
Moje "tlapy", ac proverene v mladi Merkurem, hovorily jasne proti tomu, abych do vubec zkousel sam.
V servisu borec stejne povolil cele svetlo, povysunul i s parabolou a pak teprve zarovku vymenil.

Tvrdil, ze je to zarucene rychlejsi, nez dostavat se tam "ze zadu"

Pry to tak delaji u vsech.

Na Biloveckem scuku jsem zjistil, ze me jako jedinemu z ucastniku nesviti parkovacky.

Proto po predchozich zkusenostech jsem jel uz primo do servisu.
Tam meli cas bohuzel az druhy den, takze jsem zkusil soukromnika. Ten se do toho ochotne vrhl a asi po 350-te nadavce- po pul hodine prace, obe zarovky vymenil. Musel stejne nakonec povolit a vyndat baterku, jelikoz nebyl schopen - ac zrucny - nasadit zpatky plastovy zadni kryt.
Toz tak.
A pak ze "urob si sam"!!!
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
..takže jsem se opravdu podíval na Slavnosti sněženek
(ale taky proto, že ten film mám rád) ..koupil 2 LED pozičky a vrhl se na to.. buď to není tak hrozný, nebo jsem tak šikovnej
..ohnul jsem nejlepší ze svých všech ukazováčků do patřičného tvaru, vrazil jsem ho pod ten plastovej držák a shora do kříže (teda na opačnou stranu patice) tlačil šroubovákem a hups ..objímka se pootočila ..pak stačilo lehce povysunout a byla skoro venku ..největší problém byl dostat ji ven z prostoru mezi světlem a plechovou příčkou (leží na ní klíček ne fotce výše) ..tama prostě nešla ven ..a to jsem dostal už i ježka z klece
..nakonec jsem ji musel dostat spodem = nechal jsem ji spadnout na zem
..nasazení šlo ..nejhorší bylo zase našťouchat ji prstíkem zespodu do prostoru za světlo a pak zasunout ..pak jsem s ní pootočil stejně jako při vyndávání..naštěstí k ní není žádnej konektor a kontakty jsou přímo na patici ..před nasazováním doporučuji namazat dosedací "O" kroužek ..líp se s paticí pak otáčí ..toť vše ..a ani to nebolelo

..nasazení šlo ..nejhorší bylo zase našťouchat ji prstíkem zespodu do prostoru za světlo a pak zasunout ..pak jsem s ní pootočil stejně jako při vyndávání..naštěstí k ní není žádnej konektor a kontakty jsou přímo na patici ..před nasazováním doporučuji namazat dosedací "O" kroužek ..líp se s paticí pak otáčí ..toť vše ..a ani to nebolelo

- nego
- Nováček
- Kontaktovat uživatele: