A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od _eXplorer_ » 30.11.2014 10:34

Viděl jsi to na vlastní oči???
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16772
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od ZaQik » 30.11.2014 11:01

omlouvam se, spatne si to pamatuji - medmen ma SONY ... ja u nej FX jen zkousel a BTstreaming se v menu neobjevil ... jen USB :oops:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od killeriq » 30.11.2014 13:36

davnejsie som to riesil... to radio s navigaciou z titanium, BT Audio modul nema, len na telefon
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Uživatelský avatar
_eXplorer_
Nováček
Nováček
Příspěvky: 70
Registrován: 27.01.2010 23:02
Bydliště: Kladno

A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od _eXplorer_ » 30.11.2014 19:34

No asi to FX neumí, ale je to ostuda Blaupunktu
Ford FocusII Titanium 2.0 107kw FlexiFuel

můj Ford život:
Probe I, Galaxy I, Galaxy II, Focus II, Mondeo IV, Focus II FL HTB, Focus II FL combi, Focus III

blackbox80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 84
Registrován: 24.01.2020 18:38
Bydliště: Chrudim/PCE

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od blackbox80 » 02.03.2020 12:58

trochu oživým toto téma, protože mám podobný problém s hudbou (Mondeo MK4 2009) >> vše ostatní funguje
- Travelpilot FX(fw SP4.1)
-nově naistalovaný modul 8M5T-19C112-AT (neupdatnutý na AV, ale to by nemělo vadit) > původně tam byl AU7T-19C112-BM (možná starší)
- Samsung Galaxy S7(umí i LDAC)
- Convers+ NVM1005

- telefon ukazuje v nastavení BT pouze položky volání a kontakty > chybí položka média audio(A2DP)
- rádio mne sice pustí do nastavení BT audia(v AUX), ale během cca sekundy mě zase vykopne z menu kvůli nepodpoře (už nevím co přesně píše)
- ACM by na to neměl mít vliv ?

možné řešení co mě napadají (předpokládám, že -AT verze fw by měla být bezproblémová)
- reaktivovat (přepnout tam a zpět) přes ELMconfig/Forscan BT modul (aktuálně nemám NTB, tak nemohu testnout .. ) ?
- další varianta, která mě děsí (protože hledám co nejlevnější řešení) updatnout Convers+ na NVM1007 ?

někdo nějaký nápad ?
Naposledy upravil(a) blackbox80 dne 02.03.2020 15:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
jenikHK
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1171
Registrován: 10.03.2008 15:30
Bydliště: Praha

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od jenikHK » 02.03.2020 15:18

Konfigurace pro BT je správná? Respektive změnil jsi konfiguraci po výměně modulu?
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

blackbox80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 84
Registrován: 24.01.2020 18:38
Bydliště: Chrudim/PCE

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od blackbox80 » 02.03.2020 15:50

to je to co právě nevím přesně a nebudu vědět několik dní :), ale předpokládám, že když to vše naběhlo na první dobrou (Voice control, BT, line in ..) a původní modul(než ho někdo vybrakoval) byl v podstatě stejný akorát s němčinou (AU7T-19C112-BM), tak předpokládám, že to je nakonfigurované správně a taky doufám, že hned jak se k tomu dostanu s diagnostikou(tu mám, ale nemám zrovna NTB :D, tak to bude jediný problém a třeba bude stačit jen vypnout/zapnout a naběhne to správně ...

ale na mk4-wiki(de) jsem našel tuhle znepokojující informaci (mám NVM 1005) a doufám, že to na set rádia+modulu nemá vliv a neovlivňuje to ani ACM ..
"1007
Dies ist das letzte Update welches sich auf Convers+ der 2. Hardwaregeneration aufspielen lässt.
Mit der Version erhielt man:
den Umschalter der Bordcomputerzeige durch drücken der OK-Taste (symbolisiert durch den kreisförmigen Rückwärtspfeil oberhalb der Anzeige)
Bluetooth Streaming A2DP (sofern ein entsprechendes Modul verbaut ist)
USB MP3-Player (mit entsprechendem Modul)"
killeriq píše: Pustat hudbu z mobilu miesto kopirovania na usb by sa mi pacilo :D
dik
jestli máš funkční USB, tak máš z 1/2 vyhráno >> máš nejspíš modul xxxx-19C112-xx, který updatneš dle návodu na -xV verzi .. stačí stáhnout potřebné soubory (návod je i zde nebo na sousedním konkurence apod.), pak záleží na rádiu a jestli ho máš updatnuté na nejnovější dostupný fw (jestli máš travelpilota, tak stačí mrknout do servisního menu na verzi, kde je i možnost pustit update z CD )
- verzi Convers+ zjistíš jednoduše zmáčkneš OK otočíš klíčkem a naběhne ti základní "servisní" menu kde se proklikáš až k target rom, kde bude NVM + nějaké číslo, kdybys měl moc starou verzi, tak zrovna Zaqik je jeden z mála co to umí updatnout + přidat funkce + češtinu :) )
- všechno až na reaktivaci modulu diagnostikou a update Convers+ na aspoň NVM 1007 jsem udělal :) (doufám, že update Convers+ nebude potřeba a nebude v tom jiný zádrhel)
Naposledy upravil(a) blackbox80 dne 02.03.2020 17:09, celkem upraveno 1 x.

killeriq
Nováček
Nováček
Příspěvky: 147
Registrován: 13.08.2012 18:14
Bydliště: PHA
Kontaktovat uživatele:

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od killeriq » 02.03.2020 15:55

Par rokov dozadu som toto tiez riesil , ale nakonec som sa zmieril s tym ze A2DP mi nejde.

Mam taky model/rocnik jak ty kde a jak mam pozret verzie FW/HW aby som si overil ci je to mozne.

Pustat hudbu z mobilu miesto kopirovania na usb by sa mi pacilo :D

dik
Ford Mondeo 2.2 TDCi, 129kw, 03/2009, Titanium S

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16772
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od ZaQik » 02.03.2020 21:15

sezen nekoho s nokii, at vyzkousi, jestli to funguje jemu ... pokud taky ne, tak je problem bud v parametrech auta nebo ve fw BTmodulu ... convers za to rozhodne nemuze
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

blackbox80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 84
Registrován: 24.01.2020 18:38
Bydliště: Chrudim/PCE

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od blackbox80 » 03.03.2020 12:18

- tak jsem našel v šuplíku starou Nokia Lumia 830 a taky vidí jen Hlas + kontakty stejně jako Samsung, ale v AUX neukáže už vůbec nic(jen line in) .. u Samsungu v menu rádia aspoň něco ukazovalo a násilně mě to po cca sekundě vykoplo do jiného menu ..

- ve sklepě jsem našel ještě E51(s BT 2.0), ale tam zase nemám baterii :)

- vypadá to tedy, že si ten modul načetlo auto špatně a budu ho muset přes ELMconfig reaktivovat/přepnout na správný (pokud to není problém kompatability, který by vyřešil update na -AV verzi ), ale jsem rád, že v tom nemá prsty Convers+(ta zmínka na německé wiki mi trochu nahnala strach :) )

Btw už je to novější Novero s Anatelem uvnitř a HW revize 0703 >> Nokiácké moduly skončily s -xL a HW 0600 ? od -xM až po -xV už to bylo jen Novero ????

Uživatelský avatar
jenikHK
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 1171
Registrován: 10.03.2008 15:30
Bydliště: Praha

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od jenikHK » 03.03.2020 12:52

Ono jde taky o to, v čem ten BT modul jezdil dřív.
Dával jsem modul původem z Mondea do C-Maxu, telefonování fungovalo, USB taky, ale dokud jsem modul neprekonfiguroval, tak zrovna A2DP nefungovalo vůbec.
Update FW klidně doporučuji, u výše zmíněného, který byl AS, byl problém vůbec načíst adresář s kontakty. Po update v pohodě.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Obrázek

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 16772
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od ZaQik » 03.03.2020 13:45

blackbox80 píše:Btw už je to novější Novero s Anatelem uvnitř a HW revize 0703 >> Nokiácké moduly skončily s -xL a HW 0600 ? od -xM až po -xV už to bylo jen Novero ????
novero je jen prebalena nokia (https://en.wikipedia.org/wiki/Novero)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

blackbox80
Nováček
Nováček
Příspěvky: 84
Registrován: 24.01.2020 18:38
Bydliště: Chrudim/PCE

Re: A2DP BT prenos pre Mondeo MK4

Příspěvek od blackbox80 » 20.03.2020 20:11

FYI
tak konečně funguje A2DP :)
nepomohl
- update NAVIGACE (TRAVEL PILOT FX na SP4.1)
- update 19C112 modulu na poslední FW >> AV

pomohla až změna parametrů v BCM pomocí ELMconfigu
z BT/VC High + BT Audio + USB na BT/VC High + BT Audio + USB + Navi

a vše šlape :) (i když jsem se s tím docela natrápil)
nejdřív jsem "dostal" od kamaráda netbook s atomem N570 s OS W7 starter edition (takže vše trvalo 100 let)

- použil jsem FORScanSetup2.3.31.test20200310 (Fordiag adaptér mi to našlo hned jak BT tak USB, ale blb jsem si ještě nezažádal o licenci zdarma, takže bez možnosti konfigurace jednotek :oops: )
- ELMconfig se mi s BT FORDIAG nepodařilo rozběhat (ano zkusil jsem to :) )
- tak jsem běžel domů to přešroubovat na USB kabel a šlo s ELMconfigem na první dobrou :)

kupodivu se mi nepodařilo na tom netbooku rozběhat app Fordiag s Fordiag kabelem (BT i USB verze hlásila chybu připojení a netuším proč .. zkusil jsem i manuálně přehazovat COM porty atd. )

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host