Vysoké otáčky na volnoběh - VYŘEŠENO

Odpovědět
rvanicek
Příspěvky: 1
Registrován: 06.04.2022 09:15

Vysoké otáčky na volnoběh - VYŘEŠENO

Příspěvek od rvanicek » 04.05.2022 12:49

Zdar.
Mám Focus 2009, motor 1.8 Flexifuell. Měl jsem problém, s vyššími volnoběžnými otáčkami (mají být 700 +-50) a občasným mírným "houpání" otáček. Na emisích vás vyhodí, když otáčky nejsou v předepsaném rozpětí.
Po hodinách čtení v různých fórech a po mých zkušenostech, které jsem na autě s touto problematikou udělal, jsem konečně došel úspěšnému vyřešení mého problému. Věnoval jsem tomu tolik času, že mi je líto s mými zkušenostmi se nepodělit. Třeba to také pomůže. Nebudu psát co jsem dělal a je zcela zbytečné ale jen to co mi pomohlo.Je to jen taková pitomost.
K věci: Problém je v potenciometru klapky. Kupovat klapku za velký peníz se mi nechtělo. Nechtělo se mi ani kupovat víko klapky s potenciometrem za menší peníz.
ŘEŠENÍ: do potenciometru jsem nastříkal kontaktol a chvíli s ním točil, tam a zpět. Kontaktolem jsem vzal i všechny kontakty ve víku a kabelu, který je ke klapce připojen. Také jsem trochu napružil ve víku plech, který je v otvoru pro hřídelku od ozebených kol.
Po nastartování mám opět 700 otáček. Klapku není nutné demontovat. Víko jde oddělat (špatně) ale jde.
Budu rád, když napíšete své poznatky (i pro ostaní) zda toto pomohlo, nebo ne, případně jiné správné řešení. Někomu to třeba vyřeší jiný problém s otáčkami.

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 2004 - 2011“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti