https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... e-40396982
tady mas dalsiho z "lidu"Ozzman píše: 14.05.2022 10:53 .................. Dokonce jsem si pri koukani na tohohle "ekonomickeho" experta z lidu ...........
Kremelske bububu na teba opat zafungovalo. A opat si sa mylil.miki21 píše: 10.05.2022 21:11 https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... .seznam.cz
Takže jak? Pošlete nám co chceme a my vám ten plyn zase pustíme?
Rusak vymakol, peniaze nesmrdia, zrazu uz sa da presmerovat.Gazprom uviedol, že pokračuje v dodávkach plynu do Európy cez ukrajinský vstupný bod Sudža. Objem dodávok oproti pondelku mierne vzrástol na takmer 50 miliónov kubických metrov.
Požiadavky na tranzit plynu cez stanicu Sochranovka Ukrajina podľa Gazpromu zamietla. Cez tento vstupný bod neprúdi plyn do Európy od minulej stredy, keď ho zastavil ukrajinský prevádzkovateľ plynovodov GTSOU z dôvodu aktivít ruských okupačných síl.
Šéf GTSOU Sergij Makogon oznámil, že Ukrajina nepovolí tranzit ruského plynu do Európy cez Sochranovku, dokiaľ Kyjiv nebude mať plnú kontrolu nad svojimi plynovodmi.
Sochranovka sa nachádza v Luhanskej oblasti, časť ktorej je od roku 2014 pod kontrolou proruských separatistov.
blackbox80 píše: 13.05.2022 16:17sám moc dobře víš, že je to blbost .. stejně jako tyZaQik píše: 13.05.2022 07:10 inflaci dela vic penez mezi lidma, nic jineho ... ale samozrejme mas pravo na svuj nazor![]()
Sentik píše: 13.05.2022 12:02 Já bych dal každýmu rovnou milion, proč troškařit, Alenka s Janou říkali, že je to v pohodě...![]()
...
Já si samozřejmě dělal srandu, nedal bych nikomu zadarmo nicTonda-B píše: 18.05.2022 21:31Sentik píše: 13.05.2022 12:02 Já bych dal každýmu rovnou milion, proč troškařit, Alenka s Janou říkali, že je to v pohodě...![]()
...
To přece není nutné. Jednodušší a lepší by bylo učinit účty za energie zaplatitelnější, ne?
Elektrickou energii vyrábíme nejlevněji v Evropě.
Tonda-B píše: 18.05.2022 21:31 Za energetiku je přece zodpovědný stát - jedná se o veřejný statek - a ten by měl přece nastavit pravidla lépe.
k nakladove inflaci podle pomocnych ukazatelu neni duvod - je to jen panika mezi obchodniky a neochote spotrebitelu posunout spotrebu v case ... proto bych trval na svem zduvodneni, ze skoro vsechno je zapricineno poptavkovou inflaci, protoze spotrebitele maji spoustu volnych penezTonda-B píše: 18.05.2022 21:17 Blbost to sice není, ale je to jen přeceňování poptávkové inflace
a zanedbání nákladové inflace, která je dovezená ze zahraničí a je dominantní.
Ohromné nárůsty cen ropy, plynu, mědi, lithia, hliníku a dalších komodit jsou hlavními tahouny inflace u nás.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 0 hostů