Snímače tlaku pneu TPMS

Prostě vše kolem kol.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5087
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Anduril » 14.05.2022 19:13

Jj, v bestdrive za to chteji 100Kc a udelali to i kdyz jsem o to nezadal. V rajpneu mi to otestovali zadarmo, kdyz jsem koupil zimni sadu na inzerat... :)
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
Adow
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 6730
Registrován: 20.05.2011 09:52
Bydliště: Kousek od Brna

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Adow » 14.05.2022 21:47

Super, tak jsem zase chytřejší ;-)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 23588
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 14.05.2022 22:26

a umi rict, na jake auto jsou ventilky vhodne? protoze fakt, ze vysilaji, je u neznamych kol k nicemu a pneu musi dolu, abych videl, co tam je :nixw:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5087
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Anduril » 14.05.2022 22:30

Asi ano, protoze do pristroje nastavil auto (resp. ptal se co je to za rok a tak) a pak rekl OK :nixw:
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Uživatelský avatar
ZaQik
Admin
Admin
Příspěvky: 23588
Registrován: 30.05.2010 17:33
Bydliště: exit 82 na D0

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od ZaQik » 14.05.2022 22:42

diky, takze v "nejhorsim" pripade budu vedet, ze to pro konkretni auto neni
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

yjedli
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: 11.05.2022 13:49
Bydliště: Vysočina

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od yjedli » 02.08.2022 08:31

Ahoj, tak se podelim se svoji zkusenosti s TPMS sensory z Ciny.

1. prvni sada TPMS EV6T-1A180-CB zakoupena a namontovana, cena cca 750 Kc
2. vse fungovalo, nebylo nutne nic programovat, bohuzel jeden ventilek byl poskozen, nebo ho poskodili v servisu pri montazi, tak musel ven, neslo opravit, byl utrzeny (celkove ta konstrukce toho ventilku neni nic moc, v porovnani se standardnim provedenim)
3. objednal jsem druhou sadu TPMS EV6T-1A180-CB, ale od jineho prodejce, bohuzel ten prvni ji jiz nemel v nabidce
4. opravene kolo se po montazi nechtelo sparovat, cca po tydnu to prestalo na palubovce svitit a zda se to byt ok
5. v mezidobi jsem objednal resetovaci programator, ktery jsem jeste nevyuzil

Tak uvidime, jak dlouho to bude chodit. Kdyztak zjistim moznost prepnuti na ABS snimani.

Uživatelský avatar
tuton
Nováček
Nováček
Příspěvky: 19
Registrován: 07.05.2012 15:35
Bydliště: Bučovice

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od tuton » 21.11.2022 11:57

Moje zkušenost s ventilky TPMS.

Kupoval jsem letos KUGU r.v. 2018. Nakonec jsem ji našel ve FORD Brnocar. Při zkušební jízdě se rozsvítila kontrolka tlaku pneu. Několikrát, pokaždé proběhl reset z palubáku. Nakonec zjistili, že v kolech nejsou snímače TPMS. Domluvili jsme se, že mi je nechají s 50% slevou a až budu přezouvat, tak mě je namontují. Stály mně tedy 4ks 2400,-Kč v originál krabičkách Ford po 2ks.

Teď na podzim jsem se rozhodl koupit na oba používané fordy nové zimní pneu a i nové hliníkáče. Pak jsem si vzpomněl na snímače TPMS a hledal. Nejdřív jsem zjišťoval, jaké patří do mondea 2015 a po zjištění že jsou stejné jako do Kugy 2018 jsem objednal na aliexpresu toto:
https://www.aliexpress.com/item/4000204 ... rOzIW&mp=1

Pak jsem ještě po prostudování návodů na různých fórech koupil i programovací krabičku:
https://www.aliexpress.com/item/3295274 ... rOzIW&mp=1

Cena je opravdu 584,-Kč za 4 ventilky a 141,- kč za krabičku. Objednal jsem 8 ventilků a krabičku. Na ty 2 sady tam byla ještě další procento sleva takže 2x24,74euro, ten ovladač 6,2euro a poštovné 5,6euro. Celkem 61,28euro a platím speciální kartou na platby v zahraničí a odečetlo mi to 1515,49kč. Takže po odečtení krabičky to vychází na 684, za sadu 4 ventilků.

Došlo mi to druhý týden a odesláno to bylo z aliexpresu v Praze, takže jsem neřešil žádné clo a DPH.

V Balíčku byly naprosto shodné ventilky jako originál ford, včetně Made in UK.

V pneuservisu mi zkompletovali gumy disky a ventilky z aliexpresu. Po přehození kol na mondeu jsem zresetoval v palubáku hlídání pneu a čekal jestli se napárují samy, jak tady občas někdo napíše. Dvakrát vyskočila porucha tlaku, dvakrát reset, samy se nespárovaly.

Inspiroval jsem se tady:

[YouTube]https://youtu.be/gM7miAip9ZA[/YouTube]

Pak jsem zkoušel dostat se do programovacího módu. Nemám klíč zapalování, takže jsem to nejdříve zkoušel přes tlačítko výstražných blinkrů - nic. Pak jsem zkoušel jeden zaručený návod s čekáním na zvukový signál po každém zmáčknutí start a žádný tón se neozýval a nezadařilo se. Pak jsem to zkusil takto:

Vozidla se startováním TLAČÍTKOVÝM zapalováním postupujte podle níže uvedených kroků.
1. Při vypnutém vozidle sešlápněte a uvolněte brzdový pedál.
2. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál.
3. Vypněte napájení 1x stisknutím tlačítka.
4. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál.
5. Vypněte napájení 1x stisknutím tlačítka.
6. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál.
7. Sešlápněte a uvolněte brzdový pedál.
8. Vypněte napájení 1x stisknutím tlačítka.
9. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál.
10. Vypněte napájení 1x stisknutím tlačítka.
11. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál.
12. Vypněte napájení 1x stisknutím tlačítka.
13. Stiskněte a podržte tlačítko START, dokud nezazní zvukový signál. Klakson by měl jednou zaznít, což znamená, že vaše auto je kompatibilní s naším zařízením!

Akorát jsem nečekal na zvukový signál, ale šlápl na brzdu a uvolnil, tlačítko START stiskl rychle za sebou 5x cca po vteřině sešlápl brzdu na 2s a povolil, a pak rychle 6x START a ozval se klakson.
Supr jsem v učícím módu, na displeji to psalo cosi o levém předním kole. Šel jsem k ventilku s krabičkou mačkal, přikládal všemožně a nic, pak jsem přešel k pravému přednímu kolu a hned na poprvé se chytlo, pravé zadní taky a levé zadní nic. Zkoušel jsem to všelijak až jsem zjistil, že krabičku musím přiložit ke kořenu ventilku ze strany jako by proti směru hodinových ručiček. Pak se mi podařilo správně načíst v jednom sledu všechny 4 kola ve správném pořadí. Venku bylo kolem nuly, takže dva měly asi slabší signál.

Najeto cca 20km a žádná porucha se neobjevila

KUGA mně ještě čeká.
FORD Kuga 1,5 110kW manual, 1/2018, koupeno 5/2022
FORD Mondeo MKV Hatchback Titanium 1,5 ECOboost 118kW manual 7/2015, koupeno 12/2019
FORD Mondeo MKIII kombi 1,8 16V 81kW r.v.12/2003, LPG 2008,dovoz 10/2010, koupeno 5/2012

Uživatelský avatar
uku
Junior
Junior
Příspěvky: 215
Registrován: 17.09.2010 10:52
Bydliště: Brno, Str.

Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od uku » 04.02.2023 23:35

Zdravim,
tak jsem byl nakonec uspesny - popisu celou story - treba to nekomu pomuze...
Zakoupil jsem si snimace z odkazu dle predchozího prispevku. V inzeratu bylo uvedeno EV6T-1A180-DB EV6T-1A150-CB, me ale prisly tyto EV6T-1A180-DC EV6T-1A150-DB. Rozdilu jsem si nevsimnul, coz byla chyba :dih: ... Nechal jsem je namontovat v pneuservisu a bohuzel se nezadarilo snimace sparovat s autem a to ani pomoci automatickeho nacteni tak ani pomoci diagnostiky pres diagnostickou zasuvku. Zajel jsem do Forda a vysledek byl stejny...
Zakoupil jsem z resetovaci krabicku (rovnez dle predchoziho prispevku) ale ani s ni jsem nebyl uspesny... Nasledne nechal demontovat pneu z puvodniho kola, kde snimac funguje a zjistil jsem, ze je tam typ EV6T-1A180-CC EV6T-1A150-CB.
Nakonec jsem se rozhodnul zakoupit dalsi sadu snimacu EV6T-1A180-DB EV6T-1A150-CB od jineho prodejce. Poucen predchozim pripadem jsem pred demontazi vyzkousel pomoci resetovaci krabicky zda se nactou a po uspesnem testu nechal namontovat.
Ve vysledku me to stalo 1400 za montaz (snimace se podarilo prodat a zustala mi resetovaci krabicka.
Kdyby nekdo potreboval sparovat snimace s autem tak se muze ozvat... :-)

pozn. Kdyz jsem "cinana" kontaktoval, ze mi poslal spatne snimace cidla tak tvrdi, ze oba typy jsou stejne, ze jim mam verit protoze jsou specialisti... :dih:
Naposledy upravil(a) uku dne 02.05.2023 09:08, celkem upraveno 1 x.
byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic

Uživatelský avatar
Bany121
Junior
Junior
Příspěvky: 332
Registrován: 07.03.2011 16:42
Bydliště: Tesarske Mlynany - SK

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od Bany121 » 17.04.2023 11:40

Otázka : pri "parovaní" snímačov musia byť namontované v diskoch a pod tlakom, alebo na skúšku stačí aby "boli položené na kolese"?
Ide mi o to, ze som kúpil použité snímače a potrebujem zistiť ci sú správne a dobre.
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white

Uživatelský avatar
uku
Junior
Junior
Příspěvky: 215
Registrován: 17.09.2010 10:52
Bydliště: Brno, Str.

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od uku » 17.04.2023 11:56

Pri pouziti resetovaci krabicky (viz. vyse) je stacilo mit "v ruce" a nastavit auto do uciciho modu. Predpokladam, ze to stejne by mohlo platit pri parovani v pneuservisu.
byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic

petrvtr
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 16.06.2022 17:29

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od petrvtr » 27.05.2023 11:13

uku píše: 04.02.2023 23:35 Zdravim,
tak jsem byl nakonec uspesny - popisu celou story - treba to nekomu pomuze...
Zakoupil jsem si snimace z odkazu dle predchozího prispevku. V inzeratu bylo uvedeno EV6T-1A180-DB EV6T-1A150-CB, me ale prisly tyto EV6T-1A180-DC EV6T-1A150-DB. Rozdilu jsem si nevsimnul, coz byla chyba :dih: ... Nechal jsem je namontovat v pneuservisu a bohuzel se nezadarilo snimace sparovat s autem a to ani pomoci automatickeho nacteni tak ani pomoci diagnostiky pres diagnostickou zasuvku. Zajel jsem do Forda a vysledek byl stejny...
Zakoupil jsem z resetovaci krabicku (rovnez dle predchoziho prispevku) ale ani s ni jsem nebyl uspesny... Nasledne nechal demontovat pneu z puvodniho kola, kde snimac funguje a zjistil jsem, ze je tam typ EV6T-1A180-CC EV6T-1A150-CB.
Nakonec jsem se rozhodnul zakoupit dalsi sadu snimacu EV6T-1A180-DB EV6T-1A150-CB od jineho prodejce. Poucen predchozim pripadem jsem pred demontazi vyzkousel pomoci resetovaci krabicky zda se nactou a po uspesnem testu nechal namontovat.
Ve vysledku me to stalo 1400 za montaz (snimace se podarilo prodat a zustala mi resetovaci krabicka.
Kdyby nekdo potreboval sparovat snimace s autem tak se muze ozvat... :-)

pozn. Kdyz jsem "cinana" kontaktoval, ze mi poslal spatne snimace cidla tak tvrdi, ze oba typy jsou stejne, ze jim mam verit protoze jsou specialisti... :dih:
To je zajímavé, objednal jsem je také, také došly EV6T-1A180-DC EV6T-1A150-DB a fungují. V kolech byly též origo EV6T-1A180-CC EV6T-1A150-CB.

Uživatelský avatar
uku
Junior
Junior
Příspěvky: 215
Registrován: 17.09.2010 10:52
Bydliště: Brno, Str.

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od uku » 27.05.2023 14:03

To tedy je... asi platí co kus, to originál... Jake máte auto (typ, rok výroby)?
byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic

petrvtr
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: 16.06.2022 17:29

Re: Snímače tlaku pneu TPMS

Příspěvek od petrvtr » 27.05.2023 14:46

Focus 2016

Odpovědět

Zpět na „Focus - pneumatiky a disky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů