SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Odpovědět
Uživatelský avatar
pavek1
Nováček
Nováček
Příspěvky: 137
Registrován: 05.04.2018 11:47

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od pavek1 » 20.01.2024 21:44

Diky jdu ma to.... :perfect:
Ford Grand C-Max 1.5 TDCi 88kw r.v.12/ 2018 Titanium

mortaelth
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 28.07.2013 23:13

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od mortaelth » 30.01.2024 15:40

Vacil píše: 16.01.2024 13:12 Pro 3.0 jsou mapy F11 poslední a jestli budou někdy i novější je ve hvězdách, ale nespoléhal bych na to. Za mě určitě CyanLabs ;).
tak patřím k těm co mají novejsi "MY20" modul. Takze smula, na 3.4 neupgradnu :(
Mondeo MK5 2019, 2.0 TDCI 132KW

Vacil
Nováček
Nováček
Příspěvky: 142
Registrován: 05.01.2020 09:04
Bydliště: Obříství

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Vacil » 30.01.2024 17:12

To je ta horší varianta :( . Každopádně 3.0 a MY20 - se APIM měnil ve Fordu? ;-).

mortaelth
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 28.07.2013 23:13

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od mortaelth » 31.01.2024 07:57

jo jo, podle serioveho cisla je to APIM ktery dodavaji ford servisy. Ale jsem druhy majitel a v servisni knize to neni
Mondeo MK5 2019, 2.0 TDCI 132KW

Jouzef88
Nováček
Nováček
Příspěvky: 56
Registrován: 17.11.2023 20:14

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Jouzef88 » 02.03.2024 08:56

Dobre rano,

U Focusu MY17, muzu pres cyanlabs udelat upgrade z 3.0 na 3.4, ale ponechat tam puvodni mapy F10? Nebo musim vzdy i mapy prehrat?
Kuga ST-Line mk3 2022 1.5 Dragon 110kw m/t

Vacil
Nováček
Nováček
Příspěvky: 142
Registrován: 05.01.2020 09:04
Bydliště: Obříství

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Vacil » 02.03.2024 09:15

Přechod z 3.0 na 3.4 vyžaduje reformat, tudíž se bude přehrávat úplně všechno.

Každopádně můžeš být i fajnšmekr a nainstalovat si 3.4 s mapama F10 :D

Uživatelský avatar
Anduril
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5087
Registrován: 07.11.2009 16:56
Bydliště: Ostrava

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Anduril » 02.03.2024 09:20

Nicmene to musi byt mapy pro 3.4, nelze na verzi 3.4 pouzit mapy pro 3.0.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

Jouzef88
Nováček
Nováček
Příspěvky: 56
Registrován: 17.11.2023 20:14

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Jouzef88 » 02.03.2024 09:34

Jo vidis to, to mi nedoslo, ze se vlastne dela remormat.. tim je to vyresene. Chtel jsem usetrit cas.. neusetrim :-D
Kuga ST-Line mk3 2022 1.5 Dragon 110kw m/t

petrbostik
Příspěvky: 1
Registrován: 15.03.2024 10:54

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od petrbostik » 15.03.2024 11:01

Dobrý den, jsem čerstvým majitelem smax 2016. Chtěl bych aktualizovat mapy. Nemám s tím absolutně žádné zkušenosti. Pravděpodobně přes WiFi. Po aktualizaci zůstane čeština? Na co si dát pozor? Můžete mi prosím poradit postup? Moc děkuji
Přílohy
1000012247(1).jpg
1000012246(1).jpg

Uživatelský avatar
Martin89
Junior
Junior
Příspěvky: 443
Registrován: 21.06.2020 17:03
Bydliště: ČB

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Martin89 » 15.03.2024 12:32

Oficiální postup a mapy:
https://www.ford.cz/podpora/sync-mapy-aktualizace

Zadej VIN. Mám za to, že je tam i návod
M MK5 132kW AWD PowerShift 2017

Jouzef88
Nováček
Nováček
Příspěvky: 56
Registrován: 17.11.2023 20:14

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Jouzef88 » 15.03.2024 12:45

Oficialnim postupem se bude koncit na SYNC 3.0 , pokud chce mapy F12 ( 2022 ), tak musi neofiko na SYNC 3.4

jinak kluci diky moc, aktualizace pres cyanlabs reformat je luxusni a jednoducha vec... jen tahani a nasledne kopirovani na USB trvalo 2.5 hodiny a potom 50 minut instalace v aute a potom master reset...

Snad to brzo pujde i na MY2020
Přílohy
SYNC3.png
Kuga ST-Line mk3 2022 1.5 Dragon 110kw m/t

Uživatelský avatar
kozelos
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 659
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kozelos » 19.03.2024 20:01

Začal jsem studovat ten "jailbreak", k čemu je to dobrý atd., když používám 99% casu android auto. Zaujal mě tam mod na přetaktování cpu o 500MHz, čili o třetinu. Že prý to novější sync ma defaultne a přitom je to stejný chipset. Máte to někdo? Má to smysl? někdo tam psal, že sync rychleji bootuje a je svižnější. To bych bral...ale zas bych nerad, aby mi sync odešel..







Vacil
Nováček
Nováček
Příspěvky: 142
Registrován: 05.01.2020 09:04
Bydliště: Obříství

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Vacil » 19.03.2024 20:15

Mam od doby, co je mod venku a v pohode, ani v lete se cpu neprehriva. Jak rikas, APIM MY20 maji 1,5 v zakladu.
Stejne by se pri prehrivani podtaktoval zpatky na ten 1 Ghz.

Znat to trochu je, sync je rychlejs plne nabehlej a celkove je vic smooth, ale necekej kulervouci rozdil.

Jinak podle testu od rusu dava cpu stabilne kolem 1.7 - 1.8 Ghz, tak tech 1.5 je rozumnej kompromis (ale upravou hodnot v modu si muzes frekvenci dat jakou chces).

Vacil
Nováček
Nováček
Příspěvky: 142
Registrován: 05.01.2020 09:04
Bydliště: Obříství

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od Vacil » 19.03.2024 22:24

Jouzef88 píše: 15.03.2024 12:45 Snad to brzo pujde i na MY2020
Ona tu možnost už nějakou dobu je, ale osobně jsem jí nikdy nezkoušel a doteď na ní nečetl reference. Naposled kdyz tu nekdo resil, ze ma nahradni Sync 3.0 MY20 jsem to ani nezminoval, ale uz by to mohl nekdo vyzkouset :D.

Klasickej fordi reformat tool, co pouziva cyanlabs se pouzit neda, ale da se sync3updaterem pripravit instalacni flashka, jailbreaknout sync a pouzit Universal Reformat (SyncRenovation) od fmods. Ten prej umi reformat ze vsech verzi sync + vsechny MY. Navic by pak mel byt sync i jailbreaklej :nixw:

Uživatelský avatar
kozelos
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 659
Registrován: 28.12.2011 23:17

Re: SYNC 3 - rady, tipy a problémy uživatelů

Příspěvek od kozelos » 19.03.2024 23:46

Vacil píše:Mam od doby, co je mod venku a v pohode, ani v lete se cpu neprehriva. Jak rikas, APIM MY20 maji 1,5 v zakladu.
Stejne by se pri prehrivani podtaktoval zpatky na ten 1 Ghz.

Znat to trochu je, sync je rychlejs plne nabehlej a celkove je vic smooth, ale necekej kulervouci rozdil.

Jinak podle testu od rusu dava cpu stabilne kolem 1.7 - 1.8 Ghz, tak tech 1.5 je rozumnej kompromis (ale upravou hodnot v modu si muzes frekvenci dat jakou chces).
Ok diky. Mám nastudovano a na stole připraveno 8 flesek, 3 k jailbreaku a 5 na vybrané mody. Tak až bude chvíle se zasit do auta, vyzkouším... :)

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů