HVO100 - XTL
-
- Nováček
Re: HVO100 - XTL
Koukám, že u nás v obchodě mají nějaký TC-W3 olej, tak pro jistotu krom VIF začnu přidávat i ten. Jen nevím jaký je ideální poměr. Vedle ve vláknu jsem se inspiroval poměrem 1:500, i když u nafty jsem na webu viděl poměr 1:200.
Snad bude tento olej OK.
https://www.marine.cz/zbozi-olej-motoro ... etail-3089
Snad bude tento olej OK.
https://www.marine.cz/zbozi-olej-motoro ... etail-3089
-
- Nováček
Jen dodám, že pro tento krok jsem se rozhodl po přečtení X příspěvků ze zahraničí. Olej do paliva dvoutaktních motorů specifikace TC-W3 naftové motory "doslova milují". Nejspíš to opravdu pomáhá v udržení celkové kondice. Jen teda i na zahraničních fórech řeší poměr 1:200.
-
- Nováček
Takže moje poznatky po dalších pár dnech. Jezdím na čisté HVO100, Na 20l paliva přidávám dál 40ml VIF (dávám celý rok zimní) plus přidávám 40ml výše zmíněného oleje. Motor jde klidně, auto jede pěkně, při plném prudkém sešlápnutí plynu do omezovače kouř v podstatě téměř nula. Korekce na vstřikovačích maličko nižší než na naftu. (Budu dál sledovat) Výpary z výfuku téměř bez zápachu a spotřeba mi zůstala naprosto identická jako na naftu bez Bio na kterou jsem jezdil do teď. Ještě by mohlo být u nás HVO100 bez daně jako to mají v Rakousku a bylo by to za mě naprosto super.
- ZaQik
- Admin
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Udělal jsem ještě jeden pokus za delší dobu ježdění na HVO100. Do auta jsem nahrál "chipnuty" SW (prostě to jede lépe), vypnul jsem EGR (záslepka + SW) a auto jede jak "z praku"
Každopádně i na originální SW s funkčním EGR funguje auto dobře. Jediné co jsem do teď ještě opravdu nějak přesně neměřil je spotřeba. Zda se, že na HVO je možná opravdu lehce vyšší. Ale to může být také tím, že si užívám jak to jede a občas to víc sešlápnu. Hlavně do kopců, protože se mi líbí "že to nekouří"
A teď to hlavní, při přechodu na čisté HVO100 jsem vzal kulatou stetku a vymetl koncovku výfuku. Samozřejmě jsem vymetl na zem mechanicky nějaké saze po naftě. (nebylo jich nějak moc)
Teď po nějaké době provozu čistě na HVO (nevím přesně kolik km, ale už to jde do tisíců) jsem vymetl koncovku znovu a ejhle.....nic neprášilo a nepadalo ven jako po naftě. Takže ano, rozdíl v emisich musí být opravdu znatelný.
Každopádně i na originální SW s funkčním EGR funguje auto dobře. Jediné co jsem do teď ještě opravdu nějak přesně neměřil je spotřeba. Zda se, že na HVO je možná opravdu lehce vyšší. Ale to může být také tím, že si užívám jak to jede a občas to víc sešlápnu. Hlavně do kopců, protože se mi líbí "že to nekouří"
A teď to hlavní, při přechodu na čisté HVO100 jsem vzal kulatou stetku a vymetl koncovku výfuku. Samozřejmě jsem vymetl na zem mechanicky nějaké saze po naftě. (nebylo jich nějak moc)
Teď po nějaké době provozu čistě na HVO (nevím přesně kolik km, ale už to jde do tisíců) jsem vymetl koncovku znovu a ejhle.....nic neprášilo a nepadalo ven jako po naftě. Takže ano, rozdíl v emisich musí být opravdu znatelný.
-
- Nováček
Škoda, že nemám účet na seznamu. Protože to co tam někteří píšou v komentářích bych jim taky okomentoval. Píšou a kritizují něco o čem nemají evidentně ani ponětí co vlastně je
-
- Nováček
Zvýšil jsem poměr 2T oleje na 1dcl/25l HVO. Řekl bych, že auto jede snad ještě lépe. Používám půl na půl olej co jsem zde dával v odkaze s olejem 1052 od liqui moly (tento druhý pro vysoce čistící schopnosti, ale není prý dlouhodobě vhodný pro vozidla s DPF protože obsahuje síru)
Každopádně nejlepší 2T olej pro naše naftové miláčky včetně těch s DPF je Addinol 2T MZ 406 W. Ovšem u nás se co jsem koukal celkem blbě shání.
Každopádně nejlepší 2T olej pro naše naftové miláčky včetně těch s DPF je Addinol 2T MZ 406 W. Ovšem u nás se co jsem koukal celkem blbě shání.