Ahoj,
řešil jstě někdo seřízení ventilových vůlí na Fiestě MK7 1,25?
Pokud ano, kdy k tomu došlo? (kolik km) a jak se to projevovalo?
Díky za info.
Fiesta MK7 - kontrola ventilových vůli + seřízení
- Juros89
- Nováček
Fiesta MK7 - kontrola ventilových vůli + seřízení
Focus MK3 1,6Ti-VCT 77kw Candy Red, Fiesta MK7 1,25 44kw
-
- Test driver
Re: Fiesta MK7 - kontrola ventilových vůli + seřízení
Nevím, jestli Ti to pomůže, já to řešil na 2.0. Co jsem pochopil, tak pokud si to auto chceš nechat, tak po 150 000 km by se to mělo nechat zkontrolovat, i když některé servisy tvrdí, že to není předepsáno. To stojí asi 3-4 tisíce. Když se to bude muset seřizovat, tak nevím jak na 1.25, ale u 2.0 docela drbačka a drahá sranda. Pokud to necháš být, tak se může něco stát (podpálit ventil) ještě předtím, než si všimneš něčeho divného.
Já šel na kontrolu asi při 175 000 km a bylo vše ok. Bývá to tak v drtivé většině případů.
Já šel na kontrolu asi při 175 000 km a bylo vše ok. Bývá to tak v drtivé většině případů.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
-
Zdravím komunitu!
Připojím se s dovolením s dotazem do tohoto vlákna.
Koupil jsem Fiestu 2009 1.4 16V 71kW , najeto 165 000km a za studena cvakají ventily. Motor má hrníčková zdvihátka (ne hydroštely, ani obyč. podložky).
Zvládne toto kdejaký normální garážník (sežene ty hrníčky? nebo se běžně jen zbrušují/prohazují?) nebo je lepší dát seštelování ventilových vůlí přímo do Fordu ?
Ptám se na poměr cena/výkon.
Máte prosím někdo aktuální zkušenosti, kolik si mám nachystat, případně můžete doporučit někoho kolem Brna?
Díky za odezvy.
Připojím se s dovolením s dotazem do tohoto vlákna.
Koupil jsem Fiestu 2009 1.4 16V 71kW , najeto 165 000km a za studena cvakají ventily. Motor má hrníčková zdvihátka (ne hydroštely, ani obyč. podložky).
Zvládne toto kdejaký normální garážník (sežene ty hrníčky? nebo se běžně jen zbrušují/prohazují?) nebo je lepší dát seštelování ventilových vůlí přímo do Fordu ?
Ptám se na poměr cena/výkon.
Máte prosím někdo aktuální zkušenosti, kolik si mám nachystat, případně můžete doporučit někoho kolem Brna?
Díky za odezvy.
Ford Fiesta JA8, 2009, 1.4 16V 71kW SPJA
Ford Focus DAW, 1998, 1.6 16V 74kW FYDA
Ford Focus DAW, 1998, 1.6 16V 74kW FYDA
-
- Člen klubu
Tam je "problem" nutne zhodenie rozvodoveho remena a teda vymena rozvodov. Na to treba mat pripravky (nerobit to ako skodpvkar na znacky) a zaroven vymenit a spravne dotiahnut spodny srob (inak sa stretne motor).
Uz som opravoval rozvody aj po autorizovanom servise.
Takze...asi skor schopnemu garaznikovi.
Uz som opravoval rozvody aj po autorizovanom servise.
Takze...asi skor schopnemu garaznikovi.