dnes za jízdy chyba motoru nejaka chyba esp apod. rozblikal se na mne panel jako u kolotočářů a auto chcíplo. Následně jsem jej nastartoval, ale nereagovalo na plyn a drželo nějakých 1500 otáček, tak jsme na tento zvýšený volnoběh na jedničku odjel mimo komunikaci. Po pár minutách start a už fungoval plyn a nechalo mě odjet kilometr domů, svítila kontrolka motoru
Doma jsme auto připojil přes forscan a skoro na všech jednotkách chyby, jako ztráta komunikace, neplatná data apod, ale že nyní už nejsou. Pouze jednotka OBDII chyba U0415 - přijata neplatná dataz řídící jednotky ABS a u toho chyba potvrzena
po smazání žádné chyby nebyly, ale po nastartování na mne vyskočily chyby
U0126 ztráta kominikace s SASM ( úhel natočení volantu
U0452 neplatná data obdržená řídícího modulu zádržných systémů
je chyba nekde u ABS nejakého senzoru nebo někde u senzoru úhlu natočení volantu? Ty spousty chyb předpokládám že byly tím, jak auto zkolabovalo. Může nějaká chyba od abs nebo od sasm vyvolat výše uvedené chování auta?
když jsem zkusil test jednotek, tak SASM i ABS byly ok, tam mi to ukázalo chybu že mi nesvítí světlo zpátečky (ono nějak poblikává).
děkuji za jakoukoliv radu, jakým směrem se vydat, no předpokládám že to bude směr nějaký servis