Mříž v kombíku
- Ahmed
- Test driver
Vsechno, co jsem tady vlozil, vychazi ze zakona nebo je to primo okopirovane ze zneni zakona. Tudiz M1 neznamena montazni, ani kombi, je to jenom kategorie a podle me je stejna pro vsechny male osobaky pro 8 lidi + ridic tusim. O slove kombi nebo montazni nikde v tech zakonech nepadla ani zminka.
Ale ty tu mriz zrejme ve svojem aute mit musis.
Ale ty tu mriz zrejme ve svojem aute mit musis.
- Ahmed
- Test driver
- hide
- Pokročilý
- hide
- Pokročilý
- Ahmed
- Test driver
- Ahmed
- Test driver
Chapal bych o cem mluvis, kdybys to napsal hned, ze to bylo auto pro odpocet DPH a ne az v xtem prispevku. Mluvil jsi o kategorii M1 a N1 a k tomu jsem ti napsal zneni zakonu.hide píše:http://www.autorevue.cz/Bleskovky/AR.asp?ARI=2541
Si to přečti a KONEČNĚ pochopíš o čem mluvím.
- hide
- Pokročilý
A mimochodem M1 a N1 moc normální kategorie není.Ahmed píše:N1 jo, M1 je podle me normalni kategorie, tu mam i ja. Proc by ta mriz mela byt povinna? To by znamenalo, ze ji nemuzes vymontovat ani, kdyz chces prevezt neco vetsiho...
Nepovolene pneu myslis jako jiny rozmer, nez ma byt?
A přečtï si můj první příspěvek, ptal jsem se na mříž a na problém s policajtama, ne na školení o kategoriích.
Prosím admina o smazání tohoto tématu, protože se to minulo účinkem a pravděpodobně jsem se zde někoho dotknul.
- Ahmed
- Test driver
Jo, ja ti verim, ze to tam mas. Nevedel jsem, ze to tak kdysi bylo, ukazal jsi mi clanek, takze se to vysvetlilo. Tady ma spousta lidi auto dovezene, tak aby se toho zbytecne nelekli. Uz to je nekolikata zprava podobneho typu a nakonec z toho je uplna banalita a lidi jsou zbytecne poplaseni. Nic proti tobehide píše:Ale já mám v techničáku napsaný osobní a kategorie M1 - montážní. To klidně nafotím, jestli mi nevěříš.

- hide
- Pokročilý
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Také tomu nevěřím. Auto bylo dovezeno z Francie a u nás registrováno. Po celou dobu nemělo mříž a ani stopy po jejím namontování.Ahmed píše:Hmm, vy mate nekdo u kombika osobni? Ja mam M1. Nevim, jak je to u dovezenych aut ze SRN, jestli to tam nepisou automaticky nebo co. Kde jsi to vycetl, ze to tam musi byt?
SZ č.341/2002 strana 7179:
U vozidel kategorie N s nedělenou skříňovou karoserií musí být za poslední řadou sedadel přepážka oddělující prostor pro cestující od prostoru pro náklad.
Pro zařazení vozidla s nedělenou skříní do kategorie N1 musí být splněna následující nerovnost:
P - ( M+N x 68 ) větší než N x 68
P - nejvyšší technicky přípustná hmotnost naloženého vozidla v kg
M - provozní hmotnost
n - počet míst k sezení s výjimkou řidiče
Pokud výše uvedená nerovnost není splněna, vozidlo se zařazuje do kategorie M1.
Magazín "Auto-plus" léto 2005 - Business:
"Co je lehký užitkový vůz?
Jak už vyplývá z naší „legislativní“ tabulky, jsou v právním rámci definována lehká užitková vozidla kategoriemi M1 a N1. Laicky řečeno to jsou vozidla, k jejichž řízení vám postačí řidičský průkaz skupiny B. Největší výhodou kategorie N1 je přitom možný odpočet 19% DPH, což je však u některých typů vozidel „vykoupeno“ instalací přepážky, jak zákon ukládá. Vzhledem k faktu, že se ve většině případů jedná o přepážku posuvnou, je zákonné opatření spíše formalitou. Obvykle tak prodejce nabízí vozidla přímo definovaná kategorií N1, nebo vozidla, která mohou být na základě přání zákazníka pro kategorii N1 přestavěna (zpravidla právě zmiňovanou přepážkou). Jednou z podmínek lehkých užitkových vozů totiž je, že musí mít vyšší nosnost pro náklad než pro posádku. A to právě posuvné přepážky řeší."
- Manzelka
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To hide: na noční jsem se bavila s policajtama na téma přepážek a přenesu ti jejich komentář.
Přepážka být musí, ale odebrání bodů za to nehrozí. Teď i po 1. 7. 2006 to funguje tak, že když při kontrole zjistí chybějící přepážku, posílají oznámení na městský úřad - odbor dopravy. Ten v přestupkovém řízení uděluje pokutu. Výši neví. Pozornost přepážkám nevěnují - ZATÍM.
Přepážka být musí, ale odebrání bodů za to nehrozí. Teď i po 1. 7. 2006 to funguje tak, že když při kontrole zjistí chybějící přepážku, posílají oznámení na městský úřad - odbor dopravy. Ten v přestupkovém řízení uděluje pokutu. Výši neví. Pozornost přepážkám nevěnují - ZATÍM.
Hanka
- Damon
- Test driver
Já jí tam mám taky i s černými neprůhlednými foliemi.
Sundavat to nebudu.Je to jen u služebáku.
Je blbý že mám v techničáku že je to nákladní auto a tudíš kontrola od policie je velmi rychlá.
Co mi nejvíc štve že leasingovka si to odečte DPH ale když se auto používá pro soukromé účely započítává se 1% včetně DPH!!!

Sundavat to nebudu.Je to jen u služebáku.
Je blbý že mám v techničáku že je to nákladní auto a tudíš kontrola od policie je velmi rychlá.
Co mi nejvíc štve že leasingovka si to odečte DPH ale když se auto používá pro soukromé účely započítává se 1% včetně DPH!!!

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- hide
- Pokročilý
Policajti si na silnici přes počítač můžou vyjet velkej techničák a tam to napsaný je.Ahmed píše:Ja to mam dovezene a registrovane letos v breznu. Mriz tam nastesti napsanou nemam. V malem TP se o kategorii vozidla nic nepise, takze pokud to tam nemas napsane jako dodatek v jinych zaznamech, tak na to ten cajt nemuze prijit, ze tam mas mit tu mriz.