spotřeba oleje
- canndale
- Zkušený
myslim ze priamo poskodit by nemal, moze skor znizit zivotnost, ale jedna vymena urcite nic take nesposobi, najma ak sa o motor staras a chodis pravidelne na vymeny
Inak nasiel som pekny clanok o motorovych olejoch (v anglictine), je tam aj v tabulke popisane, aky je rozdiel medzi 5w30 a 10w40
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html
Inak nasiel som pekny clanok o motorovych olejoch (v anglictine), je tam aj v tabulke popisane, aky je rozdiel medzi 5w30 a 10w40
http://www.carbibles.com/engineoil_bible.html
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- E-man
- Nováček
Simi: řeším podobný problém. Před 2 měsíci jsem dolil po max, teď po 1000 km dolní třetina. Měrka ale blázní, dá se říct, že musím pokaždé měřit několikrát, abych si to zprůměroval, a to stojím pořád ve stejné garáži:) Taky mám 10W 40, motor stejný, tak na tom něco možná bude... Příště půjde olej správný.
- Šimi
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Taky si příště pohlídám abych tam mněl správný olej. 10w40 je asi husčí a proto dělá takový problémi.E-man píše:Simi: řeším podobný problém. Před 2 měsíci jsem dolil po max, teď po 1000 km dolní třetina. Měrka ale blázní, dá se říct, že musím pokaždé měřit několikrát, abych si to zprůměroval, a to stojím pořád ve stejné garáži:) Taky mám 10W 40, motor stejný, tak na tom něco možná bude... Příště půjde olej správný.
Ford Focus het.,r.v.98,74Kw,1,6 Ghia - benzin

- honzin
- Nováček
Já jsem teď řešil podobný problém. Mám nově dovezený auto- 1.6, rok 99 a řešil jsem výměnu oleje. Vzhledem k tomu, že jsem nevěděl co tam bylo za olej, mi bylo doporučeno tam dát 10w-40, protože tím člověk nic nezkazí. Pokud bych tam dal 5w-30 a před tim tam bylo něco horšího, tak by to prý mohl odnést motor-uvolnit se nějaká usazenina... Tak nevim...
-
- Test driver
honzin: prečítaj ešte sekciu olej poriadne...
nejde o to, aku tam máš vyskozitu aby sa ti nieco malo uvolnit, problem nastava ak v aute bol polosynteticky olej, a ty tam naleješ na to plnosynteticky..ale ak by si tam dal origo formula E 5W-30, je to polosyntetika...len u nas, každy automaticky berie, že pri tejto viskozite musi byt plna syntetika
nejde o to, aku tam máš vyskozitu aby sa ti nieco malo uvolnit, problem nastava ak v aute bol polosynteticky olej, a ty tam naleješ na to plnosynteticky..ale ak by si tam dal origo formula E 5W-30, je to polosyntetika...len u nas, každy automaticky berie, že pri tejto viskozite musi byt plna syntetika

- E-man
- Nováček
Chmelko:Minulý majitel lil celou dobu 10W40, což je polosyntetika, minulý týden koupen ve fordu Valvoline Durable 5W 30, protože jsem mu chtěl dopřát to, co by měl mít - Valvoline je plná syntetika.
A teď se tu, možná však špatně, dočítám, že lít plnou syntetiku na polo je špatně. Vlákno jaký olej pročtený, ale odpověď nenalezena... Myslíš tím co? Dolívat plnou na polosyntetiku?
Nebo není možné měnit olej z polo na plnosintetiku?
Jsem z toho trošku na rozpacích, protože mi není jasné, proč by měl vzniknout problém?
Díky Eman
A teď se tu, možná však špatně, dočítám, že lít plnou syntetiku na polo je špatně. Vlákno jaký olej pročtený, ale odpověď nenalezena... Myslíš tím co? Dolívat plnou na polosyntetiku?
Nebo není možné měnit olej z polo na plnosintetiku?
Jsem z toho trošku na rozpacích, protože mi není jasné, proč by měl vzniknout problém?
Díky Eman
- E-man
- Nováček
Já do teď v klídku byl, ale mrkl jsem na označení a našel jsem popis ve kterém je uvedeno že se jedná o blabla...olej na syntetické bázi, tak jsem se vystrašil. Nikde není, stejně jako u Helixe který tam byl před tím, napsáno, že se jedná o polosyntetický olej. Ale když to říkáte, tak já se zase uklidním. Auto jezdilo 3 roky na Shell Helix plus 10W 40, tak doufám, že vše bude OK. Díky
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
to si myslí spoustu lidíhonzin píše:Aha, to jsem nevěděl, já právě myslel, že když je to 5w-30, tak je to automaticky plná syntetika

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II