Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Moderátor:Quickie
Odpovědět
Uživatelský avatar
AberF
Junior
Junior
Příspěvky: 415
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Předboj, Pha - Východ

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od AberF » 22.07.2010 20:00

ty zelvicky jsou opravdu z mimibazaru, priznam se ze tam obcas kouknu :oops: jinak tady je original http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=87049. a musim rict ze to vzdy byl pro navstevu zazitek - dcera souseda rekla ze to nebude jist a bezela si domu zkontrolovat svoji zelvicku :D
jeabude Seat Toledo III 1,6 Silver
bylonebylo jedno super auto - FF 1.8 16 ´99 Silver

Uživatelský avatar
Quickie
moderátor
Příspěvky: 7114
Registrován: 10.03.2008 22:18
Bydliště: Revúca, Trnava

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Quickie » 09.11.2010 17:51

tak sme si s priatelkou urobili bulharsky vrstvovany šalat:

suroviny
  • dve male flašky sterilizovaneho zeleru (da sa kupit v Kauflande, inde som ho zatial nevidel)
  • plechovka ananasu
  • plechovka sterilizovanej kukurice
  • 30 dkg šunkovej salamy
  • vacsia flaska majonezy (tušim 440 ml)
  • 5-6 uvarenych vajec
  • 1 pór
  • dóza
postup
  • na spodok dózy vysypat obidve flašky scedeného zeleru
  • na zeler roztrusit všetok ananas (nakrajali sme ho na menšie kusky ako su v plechovkach)
  • dalej všetku kukuricu
  • potrieť to všetko polovicou majonezy
  • na kolieska alebo mesiaciky pokrajat bielu časť póru a posypať majonezu
  • dalsiu vrstvu tvori na štvorčeky pokrajana šunkova salama
  • na kolieska pokrajane uvarene vajcia
  • potrieť to všetko druhou polovicou majonezy
  • ozdobiť to všetko pokrajanou zelenou časťou póru
dá sa jesť samostatne, alebo s chlebikom.. my sme mali vyprazany rezen :mrgreen:
Přílohy
a.jpg
b.jpg
zeler.jpg

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 27.11.2010 01:05

Tak. Možná bych to měl psát do rubriky "co vás dnes vytočilo", protože jsem tu teď seděl asi hodinu a chtěl jsem se s vámi podělit o jeden recept, kterej jsem dnes dokončil. Tu hodinu jsem psal a přidával spoustu fotek. Co čert nechtěl, nezálohoval jsem si já DEBIL to co píšu. A pak jako IDIOT jsem stisknul tlačítko NÁHLED a šuuup už jsem byl odhlášenej. Žádný backspace ani nic jiného nepomohlo (někdy mi to ale funguje, někdy ne). TAKŽE V PRDELI CELÁ HODINOVÁ PRÁCE Asi znáte ten pocit. Takže se nadechnu a jdu na to znovu. Stejně jsem z toho receptu přežranej a skoro se nemůžu hýbat :mrgreen:

Tak pojďme na to.

Našel jsem na internetu recepty na špekové knedlíky. Jeden z nich jsem trochu upravil, ale stále je to recept uživatelky na tomto webu, link přímo na recept:
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=10553
.. já jsem si ten recept trochu "cracknul" pomocí různých ingredienčních "berlí". :wink:

Tak. A teď ingredience:

Předesílám, že toho dělám hodně. Kdo bude dělat menší knedlíky, bude jich tak 30, já dělám trochu větší, tak jich bylo 20. Jo a taky na toto množství jsem neměl dost velké nádobí, tak jsem smažil na dvakrát a celé to pak míchal v plastové krabici z Ikei :mrgreen: (viz fotky).

- 20 rohlíků (nebo 14 velkých královských z Globusu)
- 3/4kg uzeného bůčku
- 20dkg slaniny vcelku
- 20dkg škvarků
- necelý litr mléka
- 8 vajec
- asi 300g polohrubé mouky
- hooodně cibule :-)
- sůl, bílý mletý pepř, kmín
- svazek petrželové natě, případně i sušená perželová nať, ať je to pěkný, pestrý zelený knedlík :-)
- snad ještě něco, kdyžtak to sem šupnu, když ještě na něco přijdu
- edit - třeba olej nebo sádlo :-)

postup:

- slaninu, škvarky, rohlíky i bůček nakrájíme na menší kostky.
- zpěníme cibuli, opečeme uzeniny, smícháme vše s houskami a necháme trochu "okřupatět".
- mezitím si rozkvedláme (nebo šlehačem pomalu) mléko s vejci a kořením, i s petrželí.
- směs uzenin a housky sesypeme do plastové bedny z Ikei :mrgreen: a zalijeme již ochucenou směsí mléka a vajec. Pořádně promísíme a necháme odpočinout a nasáknout zhruba hodinu.
- Po hodině přidáváme pomalu mouku, až dosáhneme ošklivě mazlavé, na rukou únavně ulpívající hmotu.
- namočíme ruce do studené vody. Vytvarujeme knedlík a s občasnými nadávkami tvarujeme jeden za druhým. Klademe je na podklad pokrytý moukou.
- vaříme v páře (parní hrnec, parní mikrovlnka, nebo prostě hrnec a ručník). Menší kousky se vaří asi 30min., větší potom zhruba minut 40 (to se týká páry, ve vodě trochu méně). V páře se ale vaří lépe a nerozpadá se to ani :palec_nahoru:
- nakrájíme si cibuli na superjemné půlměsíce, které rozmělníme v dlani, obalíme v hladké mouce, osolíme a smažením tohoto polotovaru získáme zlatou, křupavou cibulovou slámu na ozdobení. Na dochucení ještě klasická cibulka dozlatova na polití.

-----------------------------------------------------------------------------------------

příloha:
červené kysané zelí s karamelem:

- tři balení červ. kys. zelí hodíme do hrnce, zalijeme trochou vody a pomalu za občasného míchání dusíme asi hodinku.
- přidáme dvě najemno nastrouhaná jablka a ještě chvilku vaříme
- na pánvi rozpustíme máslo, přidáme tři vrchovaté lžíce cukru a po zkaramelizování přidáme do zelí.
- osolíme podle chuti - pepř, kmín.

... nevím, to minulé podání bylo asi přesnější, psal jsem to hned potom, co jsem to jídlo snědl - no snědl - nesnědl, ještě máme 16 knedlíků v lednici... :hhura:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Tak. a teď fotoseriál.

takže houstičky, že...
Obrázek

...uzený bůček, slaninka, škvarky, cibulka:
Obrázek

hmota po zalití mlékem s vejci - po hodině odpočinku:
Obrázek

ta samá hmota, ale už nekamarádsky matlavá po postupném smíchání s moukou:
Obrázek

horší tvarem (měkké, relativně křehké těsto):
Obrázek

po vyndání z parní nádoby:
Obrázek

jídlo mi tak chutnalo, že jsem si s finálníma fotkama trochu pohrál. Ale ne moc, protože jsem měl myšlenky jen na postel :mrgreen:
pozóor, bude překváápko:
Obrázek

a teď už jen dobrou chuť!!!
Obrázek
Obrázek

nevím co jiným, mě to zabralo dost času, i vzhledem k tomu, že jsem chlap a taky vzhledem k připravovanému množství. Jak říká autorka původního receptu: co nesníte, ještě před uvařením zmrazte. :palec_nahoru: A potom samozřejmě trochu :beer: :nazdravi: :beer: :bebng:
Naposledy upravil(a) mickielli15 dne 27.11.2010 03:25, celkem upraveno 2 x.
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver
Příspěvky: 2651
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Praha 4

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 27.11.2010 03:21

Teda, vypadá to skvěle Obrázek!!! A přestože jsem ještě přežranej od večeře, tak na to mám chuť!!!
Ale co mě nadchlo nejvíc, je ta bedna z IKEI. Každý vánoce řešíme, v čem dělat bramborovej salát a letos máme konečně po problému!!! Díky...:perfect:
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 28.11.2010 01:57

díky :) ...opravdu doporučuju vyzkoušet. Je to sice kalorický jako bejk, ale jednou za čas... ...a s tou krabicí - byl jsem už zoufalej, tak jsem jí vymyl a šup tam s tím :D
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
Zdwora
Test driver
Test driver
Příspěvky: 3001
Registrován: 26.07.2009 15:07
Bydliště: Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Zdwora » 28.11.2010 18:02

Sakra tady je to samej kuchar :palec_nahoru: Je tu taky naky vlakno pro nas "umimpustitledamikrovlnku" :?: :mrgreen:
"Vysmivam se do ksichtu vsem nechapavejm k0k0tum!" by Řezník

Obrázek

Uživatelský avatar
silverwolf
Test driver
Test driver
Příspěvky: 5701
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od silverwolf » 29.11.2010 08:45

mickielli15: paráda :palec_nahoru: :palec_nahoru:
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 29.11.2010 17:20

děkuju, právě jsem domlasknul poslední kousek, šlo to rychle, jedli jsme to s láskou :mrgreen: , ale dneska jsem si radši koupil kopu ovoce a budu dělat ovocnej salát, abych se svému tělu trochu omluvil... :lol:
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
JardaB
Člen klubu
Člen klubu
Příspěvky: 592
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Mladá Boleslav, (občas) Praha, (skoro) Písek
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od JardaB » 29.11.2010 21:28

Inspirován počasím za okny jsem šel zkusit nový recept na svařáček, co jsem nedávno potkal na dobrerecepty.cz
Vidím na něm dvě pozitiva: k vínu je celkem šetrný (jen se ohřeje) a cukr je transformován do karamelu, což já můžu :wink:

Sice jsem doma nenašel badyán, ale i tak je výborný. Klidně může chumelit dál!
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

Uživatelský avatar
misoo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 14839
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Bratislava SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od misoo » 30.11.2010 15:48

mickielli15 píše:děkuju, právě jsem domlasknul poslední kousek, šlo to rychle, jedli jsme to s láskou :mrgreen: , ale dneska jsem si radši koupil kopu ovoce a budu dělat ovocnej salát, abych se svému tělu trochu omluvil... :lol:
a ked sa ospravedlnis, tak sa potom nezabudni aj riadne najest !! :!: :mrgreen:

Uživatelský avatar
miki21
moderátor
Příspěvky: 7883
Registrován: 01.04.2009 18:21
Bydliště: Třinec

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od miki21 » 30.11.2010 21:30

Hoši neserte mně.Ještě jsem nestihl udělat želvy a a Vy s další mňamkou :dih: :totlsmile:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
FoFoI 1,6 16v combi,r.v.2000,100 stříbrných italských hřebečků v skromné Ghia výbavě
Všechno co děláme zmrvíte Vy!
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

Uživatelský avatar
kozlow
.
.
Příspěvky: 7034
Registrován: 20.06.2010 13:11
Bydliště: www.st-rs.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od kozlow » 01.12.2010 11:03

Jardo :bravo22:
paráda, zase nová inspirace na dlouhé zimní večery

Uživatelský avatar
mickielli15
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 786
Registrován: 27.01.2009 04:54
Bydliště: Adamov/Blansko, Brno, někdy České Budějovice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od mickielli15 » 02.12.2010 00:20

tak dnes byl sladký den, dostal jsem v obchodě chuť na mléčnou rýži. Ale proč kupovat 100g za 14kč, když si člověk může vyrobit klidně velkej kastrol za 40kč...

-vanilkový cukr, mléko, rýže, puding, kdo chce - smetana. Ozdobit ovocem, polít medem... mňam.

- rýži uvařit ve vodě, klidně jí dát víc času :-)
- potom jí dát do horkého mléka a povařit za stálého míchání, osladit vanilkovým cukrem
- mléka dát zprvu méně, postupně přidávat
- udělat klasickej puding z prášku a přidat ho tam
- pokud to moc zhoustne, přidáme mléko (naopak se to dělá hůř - tak jsem to udělal já a měl jsem to řídký, že jsem musel ještě přivařit rýže - nebo dát ještě jeden puding)
- můžeme a nemusíme tam dát kousek másla, nebo trochu smetany
- zdobení se meze nekladou (třeba ovoce, nebo granko, džem, med - no to už si každej určí sám...).
-počítat s tím, že po vypnutí to ještě samo trochu dojede a zhoustne, jak se rýže nasákne
- můžeme podávat :-)
Obrázek
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

Uživatelský avatar
misoo
Test driver
Test driver
Příspěvky: 14839
Registrován: 02.02.2008 04:18
Bydliště: Bratislava SR
Kontaktovat uživatele:

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od misoo » 02.12.2010 15:14

mickieli, to snad chces povedat, ze si sa za tych par korun j*bal s varenim nejakej sladkej slichty ??? :roll: :lol: ale ako dezert po nejakom chutnom masku to neni zla vec :palec_nahoru: 8)

Uživatelský avatar
Drobek
Junior
Junior
Příspěvky: 349
Registrován: 01.01.2009 10:25
Bydliště: Mistřice

Re: Extra recepty na vaše nejoblíbenější speciality

Příspěvek od Drobek » 02.12.2010 16:43

Taky jsem dělala synovi mňamku do školy,chtěl upect čokoládový medovník a výsledek?prý po otevření byl hned snědený ještě že jsem si kousek schovala i pro sebe a ted si ho dám ke kávičce :D
Přílohy
DSC_0001.jpg
byl :-(
Focus 1,6 16v 74Kw 10/98
Obrázek
Je: Focus 1,6 16V 77Kw 2011

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů