Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
- pbjun
- Test driver
- Příspěvky: 5869
- Registrován: 02.02.2008 03:18
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Svickova na grilovani neni to prave orechove...
Ja kdyz resim steaky tak prvne se divam na stari zvirete ze ktereho je maso,
druha dulezita vec je zda je maso odlezele - otisk prstu musi zustat!
Dalsi veci je, ze maso by melo byt prorostle jelikoz nositelem chuti je prave tuk.
Takze na gril beru veprovou krkovicku a z hoveziho beru zadni z namibijskych bycku a z drubeze stehenni rizecky Maso nechat odlezet pri pokojove teplote aspon hodku a krajet na platky ktere budou mit cca 4 - 5cm tloustku ktera bude rovnomerna. Korenim pred grilovanim solim po. Po sundani z plotny nechat 10 minut odlezet bokem a pak jist.
Zatim sem nemel stiznosti
Ja kdyz resim steaky tak prvne se divam na stari zvirete ze ktereho je maso,
druha dulezita vec je zda je maso odlezele - otisk prstu musi zustat!
Dalsi veci je, ze maso by melo byt prorostle jelikoz nositelem chuti je prave tuk.
Takze na gril beru veprovou krkovicku a z hoveziho beru zadni z namibijskych bycku a z drubeze stehenni rizecky Maso nechat odlezet pri pokojove teplote aspon hodku a krajet na platky ktere budou mit cca 4 - 5cm tloustku ktera bude rovnomerna. Korenim pred grilovanim solim po. Po sundani z plotny nechat 10 minut odlezet bokem a pak jist.
Zatim sem nemel stiznosti
- misoo
- Test driver
- Příspěvky: 14839
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bratislava SR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Hmmm a kde sa daju zohnat namibijsky byckovia ? Alebo chodis po nich do Namibie ?
A este jedna otazka, ako zistim vek zvierata ? Pochybujem ze to nejaka predavacka aj u sebelepsieho masiara bude vediet... ??
A este jedna otazka, ako zistim vek zvierata ? Pochybujem ze to nejaka predavacka aj u sebelepsieho masiara bude vediet... ??
- kozlow
- .
- Příspěvky: 7034
- Registrován: 20.06.2010 13:11
- Bydliště: www.st-rs.cz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
čéče ono to je u každého masa většinou napsané a naposledy jsem v masně i viděl, co že to poráželi a kdy. Ale asi to tak nebude všude.
-
- .
- Příspěvky: 8183
- Registrován: 26.01.2009 22:18
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
...svíčková, dobře upravená, je na gril nejlepší
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- solfan
- Test driver
- Příspěvky: 2985
- Registrován: 09.12.2008 10:01
- Bydliště: Praha
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
chlapi dooooost
ale super tema...ja som zatial griloval...no, radsej ani nebudem vraviet
ale poucim sa a verim, ze sa aj na zaklade tohto vlakna zdokonalim...
franitk, tie tvoje vety zneli jak z pospektu, klobuk dole
ale super tema...ja som zatial griloval...no, radsej ani nebudem vraviet
ale poucim sa a verim, ze sa aj na zaklade tohto vlakna zdokonalim...
franitk, tie tvoje vety zneli jak z pospektu, klobuk dole
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
- pbjun
- Test driver
- Příspěvky: 5869
- Registrován: 02.02.2008 03:18
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Namibijske hovezi se da koupit v makru, je tam vek zvirete, pohlavi, den a hodina porazky zvirete a datum a hodina baleni.
- misoo
- Test driver
- Příspěvky: 14839
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bratislava SR
- Kontaktovat uživatele:
- Marťas
- Test driver
- Příspěvky: 9172
- Registrován: 13.04.2008 12:50
- Bydliště: Edinburgh / Havířov
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Vase totok http://www.metro.sk/public/SK/uvod/o-nas
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW
...uz nic nedovolene neprodavam
- misoo
- Test driver
- Příspěvky: 14839
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bratislava SR
- Kontaktovat uživatele:
- C-Maxis
- Zkušený
- Příspěvky: 1811
- Registrován: 21.07.2009 20:39
- Bydliště: Praha 9
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
Pridam svoji trosku:
z mas mam uplne nejradeji hovezi, ale jim ho malokdy. Mam skoro hruzu ze zvejkaciho masa.
Pro me nejlepsi maso zustava Rib Eye. Konkretne Uruguay. Ale i jine jihoamericke staty jsou OK.
Problem doma klidne i u prave svickove je (krome ceny) jednak stari, pak pohlavi a take plemeno. Koupit svickovou z ceske kravy (mlecne plemeno) 28 mesicu stare a chtit z toho udelat mekkou minutku je nemozne.
A jeste ke vsemu asi i hygienicke predpisy. Protoze se u nas prodava maso "cerstve", jen par dni po porazce a to je problem.
Steaky chci tak 300 gr na porci, 3-4 cm. Zasadni problem je dostat/uriznout steak rovnomerne uriznuty. Trochu oliv. oleje a nechat odlezet. Vysoka teplota steakove panve, postrikat olejem a zprudka na zacatku na zatazeni masa, pak zvolnit. Po otoceni pridat kousek normalniho masla, ale tak 2 minuty pred koncem, aby se neprepalilo. Pak polit stavickou a nechat maso odpocinout a mezitim na stejne panvi udelat "topinku" z normalniho chleba- Sumava a pod. Chleba lehce postrikat olejem z obou stran a dat opect na panev. Donasakne to trochu stavy z masa a chut a vune je uplne skvela.
Me osobne vyhovuje steak spis na panvi, na grilu se mi to tak dobre nedari.
Samostatnou otazkou je zdroj masa. Makro /Metro je solidni a relativne casto se da koupit dobre maso za solidni cenu pres slevomat, vykup to a podobne slevove servery.
Mnam
z mas mam uplne nejradeji hovezi, ale jim ho malokdy. Mam skoro hruzu ze zvejkaciho masa.
Pro me nejlepsi maso zustava Rib Eye. Konkretne Uruguay. Ale i jine jihoamericke staty jsou OK.
Problem doma klidne i u prave svickove je (krome ceny) jednak stari, pak pohlavi a take plemeno. Koupit svickovou z ceske kravy (mlecne plemeno) 28 mesicu stare a chtit z toho udelat mekkou minutku je nemozne.
A jeste ke vsemu asi i hygienicke predpisy. Protoze se u nas prodava maso "cerstve", jen par dni po porazce a to je problem.
Steaky chci tak 300 gr na porci, 3-4 cm. Zasadni problem je dostat/uriznout steak rovnomerne uriznuty. Trochu oliv. oleje a nechat odlezet. Vysoka teplota steakove panve, postrikat olejem a zprudka na zacatku na zatazeni masa, pak zvolnit. Po otoceni pridat kousek normalniho masla, ale tak 2 minuty pred koncem, aby se neprepalilo. Pak polit stavickou a nechat maso odpocinout a mezitim na stejne panvi udelat "topinku" z normalniho chleba- Sumava a pod. Chleba lehce postrikat olejem z obou stran a dat opect na panev. Donasakne to trochu stavy z masa a chut a vune je uplne skvela.
Me osobne vyhovuje steak spis na panvi, na grilu se mi to tak dobre nedari.
Samostatnou otazkou je zdroj masa. Makro /Metro je solidni a relativne casto se da koupit dobre maso za solidni cenu pres slevomat, vykup to a podobne slevove servery.
Mnam
- misoo
- Test driver
- Příspěvky: 14839
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bratislava SR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
cim viac citam vase skusenosti a hlavne co to vsetko obnasa, tym sa toho viac bojim a asi zostanem len pri restauracnych steakoch. ked si zratam co vsetko to stoji a co to obnasa, lepsie mi vyjde ist do drahej restiky na paradny steak a mam to bez namahy
- pbjun
- Test driver
- Příspěvky: 5869
- Registrován: 02.02.2008 03:18
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
My na maso chodime zasadne do makra pripadne se koupi cele sele/jehne z biochovu a naporcuje se doma
Jinak na cenu u masa je lepsi nehledet - pak si nikdy nepochutnas... A v restauracich to vetsinou neumi a kdyz umi tak delaj ze zmrazeneho masa, ci chlazene a hned na panev a to neni dobre...
Jinak na cenu u masa je lepsi nehledet - pak si nikdy nepochutnas... A v restauracich to vetsinou neumi a kdyz umi tak delaj ze zmrazeneho masa, ci chlazene a hned na panev a to neni dobre...
- misoo
- Test driver
- Příspěvky: 14839
- Registrován: 02.02.2008 03:18
- Bydliště: Bratislava SR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steak - kde robia naj, zazitky, vlastne recepty...
jj ja som kedysi steaky moc neobluboval, lebo to vacsinou vsade je zvykacie alebo gumene, nikdy mi moc nechutilo... ale co som jedol minule u chagallrestaurant.eu to bola maximalna gurmanska orgia, uplne ma ta chut dostala, preto som sa o to zacal zaujimat...
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů