PTC heater
- 
				zaks
- Pokročilý 
Re: PTC heater
Pokud v autě máte připravenou elektriku na PTC, tak si před koupí spirálky nejdřív zkontrolujte, jestli už tam tu spirálku náhodou nemáte, dnes jsem ji v jednom FF 09 našel, jen není aktivovaná v GEMu. 

- zdenyvm
- Pokročilý 
Vyprovokoval jsi mě k akci a našel jsem ho v mém FF2 taky! Jak poznám že je aktivní a jede? Nemám to na display jako FF3...  

- 
				zaks
- Pokročilý 
Na displeji by jsi to měl mít, hned za listem "Your settings". Pokud je tedy aktivní, pokud ne, tak to tam napsané nebude 

- Mlyeko
- Junior 
Předpokládám že nemá budík po FL takže taková záložka tam nikde není, nebo já ji tam nemám 

- 
				zaks
- Pokročilý 
Já mám předFL a po tom, co mi to ZaQik aktivoval v GEMu mám na palubáku "AUX HEATER OFF" 
Ale dokud to není aktivované tak to tam napsané nebude

Ale dokud to není aktivované tak to tam napsané nebude

- zdenyvm
- Pokročilý 
Díky za naději!   

Nedalo mi to a projel jsem celý palubák, ale nic...
Nedá se to nějak zapnout i bez toho abych musel do Fordu? Mám ELM327, ale s tím asi nic nevyřeším, že?

Nedalo mi to a projel jsem celý palubák, ale nic...
Nedá se to nějak zapnout i bez toho abych musel do Fordu? Mám ELM327, ale s tím asi nic nevyřeším, že?
- Adow
- Člen klubu 
ELMem to půjde  . Ale jen budíky. Pokud to nemáš zapnutý v GEMu, potřeboval bys upravený kabel.
. Ale jen budíky. Pokud to nemáš zapnutý v GEMu, potřeboval bys upravený kabel.

. Ale jen budíky. Pokud to nemáš zapnutý v GEMu, potřeboval bys upravený kabel.
. Ale jen budíky. Pokud to nemáš zapnutý v GEMu, potřeboval bys upravený kabel.Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
						Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- 
				stana007
- Nováček 
Ahoj, blíží se zima, tak dnes jsem zprovoznil PTC na C-Maxu. Použil jsem PTC z Volva C30, S40 nebo V50. Riskl jsem to, ale pasuje to. Při venkovní teplotě 18°C zapnuto na 20% a teplo téměř okamžitě. Už se těším na ráno. 
Děkuji všem, hlavně ZaQikovi za návod. U C-Maxu se jen musí demontovat celý plastový kryt řadící páky, povolit její kovovou konstrukci a posunout trochu stranou.
Pro zdenyvm: Mám upravený ELM, takže Ti to v GEMu můžu povolit.

Děkuji všem, hlavně ZaQikovi za návod. U C-Maxu se jen musí demontovat celý plastový kryt řadící páky, povolit její kovovou konstrukci a posunout trochu stranou.
Pro zdenyvm: Mám upravený ELM, takže Ti to v GEMu můžu povolit.
Ford Focus C-Max 1,8/88kW, 2004
						- lucky.jack
- Test driver 
Ty woe, já sem nemůžu chodit   . Proč musím být jediný, komu to nejde
 . Proč musím být jediný, komu to nejde   

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
						>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- 
				zaks
- Pokročilý 
Nejsi, mě to taky nešlape  Si tu spirálku můžu dát pod polštář a vyhřívat si polštář
  Si tu spirálku můžu dát pod polštář a vyhřívat si polštář 

- lucky.jack
- Test driver 
V Anglii jsem našel ovládací jednotku na aux topení za 12 liber. To je krásný   Ale za dopravný chtějí 25 liber
  Ale za dopravný chtějí 25 liber   

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 poníků
- 
				Novas71
Tak jsem kouknul do pojistkovky svého focuse a našel pojistku. Pak jsem oddělal kryt u splujezdce a našel tohle .
Předpokládám že to jsou silové kabely k napájení vyhřívání.
Moje otázka je kde najdu konektor pro ovládání a jestli někdo nevíte o topidle za slušný peníze.
Díky.

Předpokládám že to jsou silové kabely k napájení vyhřívání.
Moje otázka je kde najdu konektor pro ovládání a jestli někdo nevíte o topidle za slušný peníze.
Díky.
- ZaQik
- Admin 
ano, silove
druhy konektor je o cca 25cm vys zamotanm v kabelazi
topidlo viz. inzerce

druhy konektor je o cca 25cm vys zamotanm v kabelazi
topidlo viz. inzerce
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- ZaQik
- Admin 
potvrzuji, v aute s loketkou:stana007 píše:PTC na C-Maxu ... demontovat celý plastový kryt řadící páky, povolit její kovovou konstrukci a posunout trochu stranou.
1. sundat predni dil schranky s loketkou
2. sundat plast kolem radicky
3. odendat plastovy bok u spolujezdce
4. povolit kovovou konstrukci kolem radicky a kolem umisteni PTC
5. ohnout kovouvou konstrukci kolem PTC (je nytovana ke konstrukci radicky
 )
 )... pak vlozit PTC, vratit vse zpet a natahnout elektriku
trochu jezek v kleci (oproti focusu)

Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- viduka55
- Zkušený 
Tak od nedele mam ve svem aute namontovano PTC od Zaqika. Po pocatnecnich nejistotach jsem velmi spokojenej.
Rano nez se vymotam z parkoviste( ne ze bych neumel jezdit ale blbe se u nas parkuje tak clovek vycouvava treba na dvakrat) tak to topi. Ve chvili kdy se auto vytopi na nastavenou teplotu na automaticke klimatizaci tak se PTC samo vypne, abys v aute nemel tepleji nez mas nastaveno na display. Pri zatizeni altiku vyhrivanim zadniho a predniho okna, vyhrivani obou sedacek, pustene radio a osvetleni vozu, pustene klimatizaci PTC bezi pri otackach nad 1500 normalne jako by se nic nedelo a na volnobeh to pada tak na tech 20%.
Pokud nekdo pochyboval jestli si to namontovat jako ja....tak je to opravdu dobra vec...

Rano nez se vymotam z parkoviste( ne ze bych neumel jezdit ale blbe se u nas parkuje tak clovek vycouvava treba na dvakrat) tak to topi. Ve chvili kdy se auto vytopi na nastavenou teplotu na automaticke klimatizaci tak se PTC samo vypne, abys v aute nemel tepleji nez mas nastaveno na display. Pri zatizeni altiku vyhrivanim zadniho a predniho okna, vyhrivani obou sedacek, pustene radio a osvetleni vozu, pustene klimatizaci PTC bezi pri otackach nad 1500 normalne jako by se nic nedelo a na volnobeh to pada tak na tech 20%.
Pokud nekdo pochyboval jestli si to namontovat jako ja....tak je to opravdu dobra vec...
“If everything seems under control, you're not going fast enough.” 
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie

Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie