Problém stěrače
-
- Test driver
Re: problém se stěrači
Takové...
FRONT WIPER RELAY L.SPEED / FRONT WIPER RELAY H.SPEED R23/R24
REAR WIPER RELAY R29
FRONT WIPER RELAY L.SPEED / FRONT WIPER RELAY H.SPEED R23/R24
REAR WIPER RELAY R29
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- ZaQik
- Admin
zkontrolovat mechanismus, rele neodchazi ...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Člen klubu
Pomale stierace
Mam problem na Focuse 2002 (po FL).
Ak su vypnute svetla alebo zapnute obrysovky, tak stierace idu normalne.
Ak zapnem tlmene, stierace trhaju a idu pomaly.
Z toho predpokladam, ze mechanicky problem to nebude (motor, mechanizmus), kedze pri vypnutych svetlach to nerobi.
Premeral som napatie voci - na baterke a voci kostre (ci nie je chybne ukostrenie) a je to OK.
Nejake napady?
Ak su vypnute svetla alebo zapnute obrysovky, tak stierace idu normalne.
Ak zapnem tlmene, stierace trhaju a idu pomaly.
Z toho predpokladam, ze mechanicky problem to nebude (motor, mechanizmus), kedze pri vypnutych svetlach to nerobi.
Premeral som napatie voci - na baterke a voci kostre (ci nie je chybne ukostrenie) a je to OK.
Nejake napady?
- viduka55
- Zkušený
Re: Pomale sterace
Zkousel si merit dobijeni??? Me tohle delalo predchozi auto kdyz byl na konci zivotnosti alternator. Stacilo rozsvitit nebo zapnout ventilator
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie
Viduka55 - Ford Focus II Duratec HE 2.0, r.v. 2006, 107 KW, GHIA - Galerie
-
- Člen klubu
Re: Pomale sterace
Pisem, ze to som meral.
Chyba odstranena.
Vsimol som si, ze blbne aj lave svetlo. Takze som hladal chybne ukostrenie. Pod hrdlom na nadobku ostrekovacov su dve. Jedno od baterky a druhe trci z plastovej trubky. A prave to bolo chybne.
Chyba odstranena.
Vsimol som si, ze blbne aj lave svetlo. Takze som hladal chybne ukostrenie. Pod hrdlom na nadobku ostrekovacov su dve. Jedno od baterky a druhe trci z plastovej trubky. A prave to bolo chybne.
- F-Jay
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zdarec i mě se objevil problém na mém Mondeu. Začali se mi občas zasekávat přední stěrače. Při jednorázovým setření je to zřídka ale nejčastěji se to stává když chci páčkou přecvaknout na senzor deště.
Nevíte čím by to mohlo být ??? páčkou nebo motorkem stěračů???
Nevíte čím by to mohlo být ??? páčkou nebo motorkem stěračů???
- lucky.jack
- Test driver
- F-Jay
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Re: Problém stěrače
A my prosíme o bližší informace o konkrétním autě. Minimálně rok výroby, pak se můžu podívat do elektro schémat...
2012 Mazda 3 2.0DISI 111kW
- Rumcajs1
- Test driver
Ahoj, možná někdo řešil, tak mi rychle poradí...
Začalo mi velmi málo stříkat z předních ostřikovačů, pumpa v pořádku, hadičky volné.
K tomu se zároveň přidal i pomalý chod zadního stěrače.
Oboje závady spolu očividně souvisí, protože někdy stěrač ani ostřikovač nejdou vůbec. Pak ujedu 10 km a oboje zase jde (v těch pomalých chodech), dvakrát to ostříkne nebo setře a pak už zase nic.
Relé zadního stěrače slyším cvakat i když zrovna neběhá. Na co kouknout? Četl jsem tu něco o kostrách, myslíte že pomůže?
Začalo mi velmi málo stříkat z předních ostřikovačů, pumpa v pořádku, hadičky volné.
K tomu se zároveň přidal i pomalý chod zadního stěrače.
Oboje závady spolu očividně souvisí, protože někdy stěrač ani ostřikovač nejdou vůbec. Pak ujedu 10 km a oboje zase jde (v těch pomalých chodech), dvakrát to ostříkne nebo setře a pak už zase nic.
Relé zadního stěrače slyším cvakat i když zrovna neběhá. Na co kouknout? Četl jsem tu něco o kostrách, myslíte že pomůže?
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
-
- Člen klubu
Mas problem s kostrou v motorovom priestore. Uhnita alebo zhrdzavena.
Ktora to presne je si nepamatam.
Ktora to presne je si nepamatam.
-
- Nováček
Ahoj potřeboval bych také menší radu. Mám problém s velmi těžkým během stěračů, už jsem pokročil k tomu, že je zatuhlý čep na jeden stěrač a prakticky s ním rukou nejde hnout. Zkusil jsem i čep rozebrat, ale neúspěšně, dostal jsem se k sejmutí závlačky a také k vyjmutí těsnícího o-kroužku, ale víc se mi nedaří. Snažil jsem se vydlabat zoxidovanou hmotu, stříkat různé čističe a uvolňovače, ale bez výsledku.
Otázka je jak vyndat čep? Stačí jen vytáhnout tu závlačku a pak by to násilím mělo jít ven?
Otázka je jak vyndat čep? Stačí jen vytáhnout tu závlačku a pak by to násilím mělo jít ven?
- lucky.jack
- Test driver
Přesně tak. Pakliže nejde, tak to odrbej, nastrikej odrezovacem a nech třeba pár hodin působit. Potom kroucenim, piklepavanim uvolňovat. Někdo doporučoval nastriknout brzdovkou. Ale to nevím... Eventuálně hrubé násilí, ale to radši nee...
-
- Nováček
Tak nakonec došlo na hrubé násilí, protože to bylo fakt skoro, že se to ani nehnulo. No a povedlo se mi celý mechanizmus zlomit na dvě půlky, bohužel to odnesla litina a nevydržela nápor, stejně bych to asi nerozhýbal.
Každopádně problém vyřešen = vrakoviště, cena za nový (použitý) 1000 Kč, ale vypadá skoro jako nepoužitý, takže naimplementováno a už funguji. Jinak díky za info a příště to budu raději řešit při prvních příznacích a ne až se to úplně zadře.
Každopádně problém vyřešen = vrakoviště, cena za nový (použitý) 1000 Kč, ale vypadá skoro jako nepoužitý, takže naimplementováno a už funguji. Jinak díky za info a příště to budu raději řešit při prvních příznacích a ne až se to úplně zadře.
- lucky.jack
- Test driver
No tak hlavne, jestli si tenhle nový starý rozebral a namazat...