LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 09:14

Hele kucí, kdo má přimazávání VAP SAVER, koukal jsem, že z bandasky na tuto tekutinu v originále čouhají dráty (které mě samozřejmě uštípli :roll: ), netušíte, jestli se jedná o hlídání stavu kapaliny v této nádržce, popř. má to někdo funkční (zapojené)?

EDIT: tak je to jak jsem myslel, mají to na svých stránkách, hlídá to poslední deci v nádobce a pak by to mělo signalizovat, že dochází. Ale přeci jen, máte někdo zapojíno, nebo je to zbytečnost? dalo by se to zapojit na volnou kontrolku v palubce ale nevím, aby to pak na mě nesvítilo tisíc kiláků, než se odhodlám to dokoupit a dolít...stejně jako hladový oko na palivoměru benzínu, to asi taky brzo půjde ven. Neustále to odpočítává při jízdě na LPG virtuálně benzín často to svítí. Pokud mám funkční ručičku, palubák, kterej mi při jízdě na plyn spočítá dojezd k pumpě, tak se mi zdá hladový oko zbytečnost :roll:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 25.10.2011 13:56

VapSaver používám, ale aparaturu tam mám od GreenADD. Žádné dráty od pantáty... Myslím, že to je tak pro ty, co se do motoru vůbec nedívaj a jezdí jen na předepsané kontroly. Pro toho, kdo občas mrkne pod kapotu, zkontroluje stav oleje, náplní atd. není problém kouknout, zda nedochází flašlůbe...Stejně je potřeba občas seřídit kapátko.
Hladový oko benzinové nádrže lze snadno odstranit tím, že natankuješ benzín... :P
Ne vážně, už jsem to psal, není dobrý jezdit s prázdou nádrží. Ale je to věc každého soudruha.
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 14:20

Taky si říkám, že pokuď se kontrolujou provozní kapaliny jak mají, tak je to zbytečnost. S tím hladovým okem jsi mě možná nepochopil přesně, benál tam pořád mám, já to myslel takhle - natankuju třeba čtvrt nádrže, palubák ukazuje dojezd třeba 150km, ručička ukazuje čtvrt nádrže. Jedu, palubák odečítá kilometry dojezdu k pumpě i když jedu na plyn, při dojezdu 80km se rozsvítí hladový oko ale fyzicky je v nádrži pořád čtvrtka a ručička je furt na čtvrtce. Pokud jsem pryč z auta dýl, tak po nastartování opět palubák ukazuje 148 km a situace se opakuje. :bebng:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klvys » 25.10.2011 14:25

To samé mám i ja :-) :-D ale stím asi nic neuděláš a rypat do toho nechci :-) zas tak hrozné to není :-)

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.10.2011 14:50

Yeshterr: Mam úplně to samé s tim okem :nunu: Je to hrůza, když máš stejně dost benzínu, tak to sice rozsvítí při počítadle 70 km, ale pak zase po nějaké době zhasne a načte se třeba zas 150 km dojezd, ale třeba po třetí když jsem už neměl čtvrtku nádrže mi to svítilo a stále se snižovalo a když jsem měl už dojezd 3 km a stejně jsem měl ještě dost benzínu RADĚJI JSEM NATANKOVAL ZAS ZA 400 :puke_r: ... TAKŽE si taky říkám jestlis tim něco neudělat nebo to nechat ..
mno sám nevím, ale nejsi v tom sám Yeshterr: :palec_nahoru: :nazdravi:

Co se týče těch studených startů, už jsem to sem psal a je to hrůza !!! Zlaté teplé období, kéž bysme startovali i na LPG :? BENZÍN JE :puke_r:

HOJ :palec_nahoru:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 15:08

Vyndám žárovku a bude, stejně je hladový oko v době palubáku již zbytečnost, ten kdo nekouká na ručičku palivoměru, na palubák a třikrát přeslechne varovný signál a dojde mu benzín, tomu stejně ani oko nepomůže. Donedávna neměl žádnej ford hladový oko, byla na to dokonce vyjímka ve velkým TP a jezdil jsem taky...
Obrázek

vijaCZEk
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vijaCZEk » 25.10.2011 15:12

Kluci nejlepší je nemít palubní počítač :D:D

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 15:30

To máš recht, další věc v dnešním uspěchaným a přetechnizovaným světě, bez který jsem se vždycky obešel, páč jsem jí nikdy neměl :wink:

Edit: teď chápu, proč jsis myslel, že tam nemám benzín, poněvadš bez pp ukazuje hladový oko dle polohy plováku a ne jako s pp, dle reálného dojezdu, který s polohou plováku tolik nekoresponduje.

Edit2: pardon, o tom nenatankovanym benálu jsi nepsal ty, ale MH30 :dih:
Obrázek

MH30
Nováček
Nováček

Příspěvek od MH30 » 25.10.2011 15:49

Jo tak pánové, to se vám omlouvám. Mně to tak nefunguje, asi nemám LPG s PP propojené, mně to hladové oko nedělá... Proto jsem vás nepochopil.
Mně PP furt ukazuje totéž co předtím, když jsem jezdil na benzín. I dojezd mi počítá podle toho, co mám v benz nádrži, nic neodečítá...
MONDEO, 1.8 16V, 92kW, combi, 2005, Ghia, od 9/2010 LPG Lovato Easy Fast Smart, toroid 53l
Obrázek LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 16:02

V poho, aspoň je vidět, že už to asi překopali třeba v nový softu. Mě se to holt aktualizuje po delším vyjmutí klíčku. Když jsem jel na herálec a jen ne chvíli jsem to chcíp třeba na pumpě tak zůstávaly původní odečetlé hodnoty a ráno cajk. Když jsem jezdil jen na benál, tak jsem natankoval, ručička se zvedala za pár okamžiků, ale palubák si načetl nové hodnoty až později.
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 25.10.2011 18:50

Yeshterr píše:... přimazávání VAP SAVER, koukal jsem, že z bandasky na tuto tekutinu v originále čouhají dráty (které mě samozřejmě uštípli :roll: ), netušíte, jestli se jedná o hlídání stavu kapaliny v této nádržce, popř. má to někdo funkční (zapojené)?

EDIT: tak je to jak jsem myslel, mají to na svých stránkách, hlídá to poslední deci v nádobce a pak by to mělo signalizovat, že dochází. Ale přeci jen, máte někdo zapojíno, nebo je to zbytečnost? dalo by se to zapojit na volnou kontrolku v palubce ale nevím, aby to pak na mě nesvítilo tisíc kiláků, než se odhodlám to dokoupit a dolít...stejně jako hladový oko na palivoměru benzínu...
Já to mám zapojeno, jednoduchá červená ledka hned vedle přepínače na LPG. Napájení je údajně z jednotky LPG, takže když jedeš jen na benzín a budeš mít prázdno v nádobce na Vap Saver, svítit to nebude. Já na rozdíl od ostatních jsem rád, že to mám zapojeno, protože na doplnění alespoň nezapomenu :nnou: a popravdě řečeno, na provozní kapaliny kouknu jen párkrát do roka, v podstatě mrknu jen okem na vyrovnávací nádržky, když doplňuji kapalinu do ostřikovačů.

Jak už jsem psal dřív, teď po montáži LPG jsem rád, že nemám BC :huraa: , většina funkcí by mi totiž nyní byla k ničemu.
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 25.10.2011 18:56

Takže tedy co vyndat ŽÁROVKU ?? :D

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.10.2011 20:02

ybuba: ale jo, jen si řikám, jak by mě to rozčilovalo, kdybych tam měl ještě decku na 1000Km, zrovna by ho nikde po cestě neměli a svítilo by mi to do xichtu...už takhle mě rozčiluje to hladový oko :palec_dolu: . Ono beztak i kdyby došel, tak bez jakékoliv úhony sedla zvládnou nějakých
cca3-5tisíc Km, poněvadš je v nich po tuto dobu ještě zapravené staré aditivum.

Milan86: jojo, jak bude čas, tak jí vysápnu ven :wink:
Obrázek

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 26.10.2011 00:38

Tak az to budeš vyndavat jo, nafot mi návod prosím :-D Taky do toho asi pujdu :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 26.10.2011 08:50

Kdosi psal, že Gines dokáže svou saxání rukou měnit žárovky bez vyndavání sdružených ukazatelů, tak to vyzkouším taky :bebng:
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“