Pozor na parkoviskach

Moderátor:phofy
Odpovědět
m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Re: Pozor na parkoviskach

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 15.06.2009 11:40

Zajedu k otcovi do garáže a něco si tam půjčím :D
Opravdu nevím jak se to jmenuje (bude toho určitě hodně na výběr), ale má tam spoustu věcí na plasty, aby byly černé a nějeké ty pasty na karoserii, kterýmá se ty povrchové škrábance dají rozleštit. Oboje pomáhá, ale názvy nevím.
Neměl by být problém kdekoliv kde se takové věci prodávají na auta (možná i v OBI a když natrefíš na dobrého prodavače tak ti i poradí).
Jinak asi něco takového http://www.carvalet.cz/index.php?main_p ... ucts_id=42 protože přesně tak to používám.
Ex ST220 model 2004

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 15.06.2009 11:52

ja som cez víkend odstranoval škrabance, ktoré som si sám narobil ( :evil: ) týmto http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1

tu je nejaké video z ich stránky: http://www.quixx.com/downloads/videos/Q ... EUTSCH.WMV

jama
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jama » 18.06.2009 15:57

tak, ja sem doplním dve veci :

1. záver mojho pribehu s poistovnou : dnes som konecne obdrzal dopis, v ktorom ma informuju ze aj zvysnu ciastku faktury previedli na ucet Ford Rasino. Takze konecne je vec oficialne uzavreta.

2. najlepsie na lestenie drobných oderkov a skrabancov je TurtleWax ColorMagic vo farbe auta alebo stara dobra TEMPO pasta ktora sa vsak tazko zhana a v porovnaní s drahym TurtleWaxom stoji smiesnych 92kč
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
Obrázek
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 18.06.2009 20:08

Tak ta TEMPO pasta jde sehnat v každé větší průmyslové drogerii a tuším, že stojí okolo 50,- Kč, ale moc dobré zkušenosti s ní nemám, je to fakt asi jen na jemné škrábanečky :cry:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 26.06.2009 11:34

Tak abysme utli to leštění ve vláknu o ťukancích,škrábancích apod.,tak jednu story přidám.Potkal jsem ženu s malym ve městě,zastavim,abych se dozvěděl kam razej apod.Zaparkuju v mírném protisvahu za modrou fabijou combi.Kecáme a najednou se k ní došourá důchodce.Ještě omrkne jestli jsem mu do toho asi neťuknul.Byl jsem od něj dobrejch 70 cm.Sedne a to už jsem znejistěl.Nemohl ani otočit hlavou,a tak marně hledal pás.Asi po minutě nastartoval a byl připravenej k rozjezdu.Asi dal za jedna a pustil brzdu...Ale.Jestli usnul,prostě jen vidim jak jede na mondíka.Tak skočim dovnitř a troubim...Nic.ťuk.Tak sem vyběhl a ptám se jestli s tim umí,že se mi opřel o auto.Tak to už se rozjet uměl.Na nárazníku trochu modrýho laku.Ale jde to dolů.Tak jsem řekl,ať radši jede pryč nebo že ho roztrhnu.Prostě ke starším lidem mám úctu(třeba to tak nevypadá :lol: ),ale ať sou kurva soudný.Je rád,že leze a musí jezdit autem....Prostě už nemá ty reflexy,aby poznal,že nestojí na brzdě a auto jede obráceně :evil:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 26.06.2009 11:44

Takoví nejsou jen důchodci. Nezapomenu na chlapa (cca 50 let) co jsem ho viděl v zimě parkovat mezi podélně zaparkované auta u chodníku. Měl tažné a jak parkoval tak 2x vyloženě čekal až se zastaví o to auto ke kterému couval. Stáhl jsem okýnko a začal na něj hulákat jestli je normální, ale jestli to pomohlo na příště netuším :(
A z minulého týdne zase ženská v Tuaregu. Stála na křižovatce bez blinkru v pruhu rovně, nebo doleva a já za ní odbočoval doleva. Myslel jsem, že jede rovně tak jak se pomalu rozjížděla střihl jsem to doleva. Ona při rozjezdu dala blinkr a střihla to taky doleva tak 1. krizovka. Jedu za ní párset metrů kolem paneláků a jede stále pomalej až zastaví, hodí zpátečku a začne na mě couvat, první troubení nepomáhá tak rychle zpátečka a až pak si mě všimne :roll:
A o víkendu zas vidím souseda kolem 25-30 let v OII jak zaparkuje, vystoupí aby se podíval a ještě to trochu doupraví podle toho co viděl tak ten ve stáří asi taky nebude bezproblémový řidič...
Ex ST220 model 2004

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 26.06.2009 12:42

zrovna ten posledny priklad je skor pozitivny. Sa radsej pozriem ako si mam prehnane verit. Velmi zriedka, najma s cudzim autom v uzkych miestach to radsej aj ja urobim. Mi to pride zodpovednejsie, ako to riskovat :D.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 26.06.2009 12:48

už sa vidím ako to ja chodím očumovať či ešte možem cuvnuť aspon 10 cm... :lol: :lol: :mrgreen:

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 26.06.2009 12:52

pre teba su sem-tam vyhradne pekne velke parkoviska, aby si nemusel chodit a bat sa! :)
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 26.06.2009 13:03

Ale důchodci jsou prostě elita...To fakt vidíš babku co jde s nákupu o berlích....jen tak tak a hupsne do auta a jede jak závodník.No,hlavně,že to šlo dolu.Nejhorší je,že kdyby mi ho třeba napraskl,tak se asi neudržim...Šárka mi klidnila,prý ať tak neřvu :lol:
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 26.06.2009 14:28

Anndy: Jj, ale když v takovém věku si nedokáže udělat odhad u svého auta tak ve stáří se mu vylézat už chtít nebude a to přijde to oťukávání :)
Ex ST220 model 2004

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 27.06.2009 10:48

Taky přidám jeden příklad k tématu "důchodci" :), ale z druhé strany.
Soused "senior" má na parkovišti u našeho paneláku vyhrazené místo úplně na konci neprůjedné ulice. Dědula chodí o holi, ale jak sedne do auta, i mladší by se mohli učit. Kolikrát má příjezd ke svému místu ztížen tím, že se mu někdo podélně postaví před jeho místo, tak tak, že se tam dá projet, ale on bez větších problémů zaparkuje (bud předkem nebo couvne), aniž by okolo stojícíh aut jel "nadoraz". Prostě to fakt umí a je škoda, že je to jen výjimka, která potvrzuje špatné zkušenosti v předchozích příspěvcích :(
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Wincenzou
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wincenzou » 27.06.2009 11:10

Kdybyste vy tukli někoho na parkovišti co byste udělali hm ? Čekali byste? Dali tam třeba vizitku s telefonem, nebo byste ujeli co ? :?: Mě se tohle díky bohu nestalo ,ale už mám taky pár škrábanců od nemehl :(
Ford Focus I kombi, 1.8TDDI, 66kW, r.v. 2002, pastelově modrá

Obrázek

Obrázek

Galerie

m.a.x.i.m.u.s
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od m.a.x.i.m.u.s » 27.06.2009 19:42

Bohužel jsem se dozvěděl, že to ťuknutí a neřešení další situace dělá i můj děda :roll: Bohužel vysvětlení asi nepomůže :roll:

Wincenzou: Zatím se mi pouze stalo, že jsem ťukl do auta čumák na čumák a nic se nestalo ani RZ tak jsem nic neudělal. Snažím se, abych nepodřel sebe ani nikoho jiného a daří se mi to i při parkování na pár cm...
Ex ST220 model 2004

Wincenzou
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wincenzou » 28.06.2009 11:44

Tak jak jsem psal tak se stalo :( ... couvám ze šikmého parkoviště a hlídám si 2 směry co je za mnou a zprava ... a najednou vedle, kde nic nestálo, stojí auto a já v něm :( ... zrušil jsem jí celej blatník..já mám promáčknutej nárazník ale ten se přes noc o 90% vrátil .... řešim to přes pojištovnu no :( ... takže bacha na to
Ford Focus I kombi, 1.8TDDI, 66kW, r.v. 2002, pastelově modrá

Obrázek

Obrázek

Galerie

Odpovědět

Zpět na „Pokec“