Jak zaslepit EGR ventil Tddi
- Ahmed
- Test driver
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mne zase diagnostika vyhodila chybu snímača polohy EGR ventilu. Ale žiaden problém s tým zatial nemám, auto nedymí skoro vôbec a sériový výkon pred načipovaním mi namerali až 95PS ! Tak teraz neviem, či zaslepiť alebo nie.
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
Ford Transit 350L MR FWD Trend,2.2TDCi 140PS 350Nm,r.2013,frozen white
FOTOGALÉRIA
- t_gener
- Nováček
tak to je moje vina, nedal jsem vam k dispozici dostatek informaci, v podpisu jsem nemel focus combi 1.8Di, 2001. Takze bez turba. Palivovy filtr jsem vymenil okamzite, jak to zacalo zlobit. Spis me desi, ze to chvilku jde a chvilku ne. Nechci vas tady trapit, neni jednoduche radit na dalku, jen, ze je tady spousta sikovnych lidi, co tomu rozumi, tak to zkousim.... v nejhorsim me ceka servis. I tak moc diky 

Ford Focus Combi 1.8 Di, 55kW, 2001
- carlos
- Junior
- toro
- Nováček
to t_egener
I s 55 kW m á š t u r b o, hledání toho nahodilého jevu něco zabere, pak už budeš king.
1,8 TDDI 66 kW - HB, red pipe met.
- cloudyman
- Nováček
Zaslepení EGR
Tak už jsem se rozhodl, zaslepím EGR ventil. Teď mám ale problém, protože nevím jak. Není náhodou někdo z okolí Kladna, Phy západ nebo Mělníka, kdo by mi s tím pomohl. Co jsem si o tom četl, tak by to nemělo být náročný, ale nerad bych něco posral.
Prosím, kdo by byl ochotný, tak mi pošlete SZ a určitě se domluvíme.
Předem díky.
Cloudy
Prosím, kdo by byl ochotný, tak mi pošlete SZ a určitě se domluvíme.
Předem díky.
Cloudy
- rogallo
- Nováček
EGR ventil
moze suvisiet zaneseny EGR ventil s tym, ze pri silnejsom pridani plynu sa mi roztrasie auto medzi 100 a 120 Km/h, pri 130 to uz ide opat v pohode... vzdy to trasie ked silnejsie pridam plyn...
s cim by to este mohlo suvisiet
- lubec
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: EGR ventil
To vyzerá na homokinetický kĺb na poloose/prevodovke.rogallo píše:moze suvisiet zaneseny EGR ventil s tym, ze pri silnejsom pridani plynu sa mi roztrasie auto medzi 100 a 120 Km/h, pri 130 to uz ide opat v pohode... vzdy to trasie ked silnejsie pridam plyn...
Ford Focus hatchback 1,8TDDi GHIA, 110+PS, 243+Nm, 12/2000, lightning blue, MOMO S-five black 17", H&R TwinTube-40-70mm, K&N, Alpine IVA-D511RB, chrom, airbrush...
FOTOGALÉRIA
FOTOGALÉRIA
- cloudyman
- Nováček
EGR
Nové informace o mém EGR, byl jsem se domluvit u známého, na zaslepení EGR ventilu, ten mi řekl, že ať zatím jezdím a kdyby se zase rozsvítila kontrolka motoru, tak to zdiagnostikuje, když to bude EGR, tak ho vyčistí. Prý na tom jiná závada nebývá, jen je to prý zasraný. Když ani to nepomůže, tak mi ho pak zaslepí.
Cloudy
Cloudy
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
EGR ventil mam uz zaslepeny. (Nemam funkcni digi, tak to jen popisu z pohledu od masky proti FoFiku).
Nakres zaslepky podle priruby tesne pod ventilem:

Nejprve jsem povolil plastovy rozvod gumovych hadicek, abych si udelal misto. Uvolneny jsem pritahl motouzem k ramenku sterace.
Pak jsem povolil spodni specialni sponku trubky - obepina dve priruby. Sroub M6 nevydrzel a utrhl se. V teto prirube nejde zaslepka jednoduse udelat, protoze prirubovy spoj ma osazeni. Potom jsem povolil srouby u priruby hned pod ventilem. Na prave strane ma priruba otevrenou diru pro sroub stejne jako zaslepka nahore.
Pro zaslepeni jsem pouzil nerez plech 0,5 mm a tenke azbestove tesneni, to jsem dal smerem k vyfukovemu potrubi, smerem k sani jsem nechal jen plech. Pro zatesneni spoje jsem pouzil bezny tmel slouzici pro utesneni prirubovych vyfukovych spoju. Nejprve jsem trubku, azbest. tesneni a plech zasunul pod lehce zasroubovany sroub na prave strane, pak jsem zasrouboval levy sroub. Po utazeni obou jsem nasrouboval spodni specialni sponku.
Vyhoda teto zaslepky je, ze neni videt. Pokud se nevystrihne oblouk na jeji horni prave strane (obrazek nahore), pak je zaslepka videt.
Pouzivane naradi jsem mel privazane motouzem tak, abych ho mohl vytahnout, kdyby se mi vysmeklo z ruky.
V trubce to vypadalo jako v nevymetenem komine - same saze.
Nakres zaslepky podle priruby tesne pod ventilem:

Nejprve jsem povolil plastovy rozvod gumovych hadicek, abych si udelal misto. Uvolneny jsem pritahl motouzem k ramenku sterace.
Pak jsem povolil spodni specialni sponku trubky - obepina dve priruby. Sroub M6 nevydrzel a utrhl se. V teto prirube nejde zaslepka jednoduse udelat, protoze prirubovy spoj ma osazeni. Potom jsem povolil srouby u priruby hned pod ventilem. Na prave strane ma priruba otevrenou diru pro sroub stejne jako zaslepka nahore.
Pro zaslepeni jsem pouzil nerez plech 0,5 mm a tenke azbestove tesneni, to jsem dal smerem k vyfukovemu potrubi, smerem k sani jsem nechal jen plech. Pro zatesneni spoje jsem pouzil bezny tmel slouzici pro utesneni prirubovych vyfukovych spoju. Nejprve jsem trubku, azbest. tesneni a plech zasunul pod lehce zasroubovany sroub na prave strane, pak jsem zasrouboval levy sroub. Po utazeni obou jsem nasrouboval spodni specialni sponku.
Vyhoda teto zaslepky je, ze neni videt. Pokud se nevystrihne oblouk na jeji horni prave strane (obrazek nahore), pak je zaslepka videt.
Pouzivane naradi jsem mel privazane motouzem tak, abych ho mohl vytahnout, kdyby se mi vysmeklo z ruky.
V trubce to vypadalo jako v nevymetenem komine - same saze.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Ahmed
- Test driver