NovoCZ píše:Jenže my se tady v podstatě bavíme a voze a koze.
Myslím že v zásadě nejsme ve při, oba máme své důvody pro používání E85, jen s rozdílem že pro tebe to je minimalizace nákladů u hlavního přibližovadla, pro mne možnost přiblížit se se záložním vozítkem s náklady na km k hlavnímu vozítku, které mám přestavěné na LPG. Zrovna Zetec 1.6 je motor, který etanol zkousne vcelku bez problémů, možná jsi to mohl zkusit ještě před namontováním krabičky, třeba bys byl překvapený. Úspora silniční daně je argument přes který nejede vlak, pak máš krabku zaplacenou ani ne tak lepším využitím energie z lihu (bez dat lambdy o ní stále pochybuju), ale spíš díky uhnijní ekopolitice. Ale nad tím se nedá moc dumat, na jednu stranu neodvedu Kalouskovi spotřební daň, na druhou stranu podporuju šíbry, kteří si vylobovali zvýhodnění ekopaliv.
Ty studené starty se tě netýkají pouze pokud startuješ pouze v té garáži. Mně to zlobí i třeba když auto stojí 8 hodin před firmou. A pro menší poměr lihu přes zimu jsem se rozhodl jen proto že mě nebaví startovat až třeba na druhé nebo třetí otočení klíčkem, ne že bych neodjel. A s tou vytápěnou garáží neděláš dobře, koroze je chemická reakce jako každá jiná a čím větší teplota, tím pro rez lépe. Ostatně vidím to u tchýna, vyjede párkrát za zimu, ale auto mu hnije snad ještě rychlejc než moje prastará Fiesta, na kterou už třetí garážové stání v mém vozovém parku nezbylo.