Tonování autoskel - shrnutí na strane 1!

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 16:30

Wolf2 píše:
mansart píše:Tak to je potom hodně nepříjemné. Když je to jenom vzadu tak to se mi nelíbí :( :( .
Tak si tam dej zelené vypadá to suprově a míň to dráždí VB :lol: Tady se koukni na moje Fólie http://www.ford-focus.cz/modules.php?na ... c&start=45
Jo na tom tvém to vypadá dobře. Máš na to dobrou barvu,ale já mám tmavě modrou tak nevím jak by tam zelená vypadala :lol:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 11.05.2007 16:45

Já si myslím ,že ty zelené fólie na tmavě modré nebudou až tak špatný :wink:

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 16:48

Wolf2 píše:Já si myslím ,že ty zelené fólie na tmavě modré nebudou až tak špatný :wink:
Takové pěkně barevné :lol:

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 11.05.2007 16:55

Tak si tam dej tyhle fólie jsou o něco tmavější než mám já spíše zelenočerné Obrázek

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 16:59

Wolf2 píše:Tak si tam dej tyhle fólie jsou o něco tmavější než mám já spíše zelenočerné Obrázek
To už vypadá lépe. Ale tak to už bude malá propustnost ne? A já bych chtěl mít atest, prostě pro klid

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 11.05.2007 17:04

ale to je jasný ,že na to dostaneš atest ,ale nikdy nedostaneš atest pokud si je nalepíš na přední boční.Atest dostaneš i na 5% propustnost ,ale jen na zadní část vozu (boční z. a zadek) :wink:

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 17:10

Wolf2 píše:ale to je jasný ,že na to dostaneš atest ,ale nikdy nedostaneš atest pokud si je nalepíš na přední boční.Atest dostaneš i na 5% propustnost ,ale jen na zadní část vozu (boční z. a zadek) :wink:
Základní závady vozidel ohrožující bezpečnost provozu na pozemních komunikacích jsou uvedeny v ustanovení § 36 odst. 3 b) vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb. o schvalování technické způsobilosti a technických podmínkách povozu vozidel na pozemních komunikacích (dále vyhláška č 341/2002 Sb.), podle kterého je „ztemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo ztemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %“ hodnoceno jako závada, která ohrožuje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích a vozidlo nesmí být , s výjimkou nouzového dojetí užito v provozu na pozemních komunikacích. Policie ČR při silničních kontrolách vozidel postupuje podle tohoto ustanovení."
Tady podle toho ten atesto dostanu jen do určité propustnosti[/i]

Wolf2

Příspěvek od Wolf2 » 11.05.2007 17:18

Ale všechno to co tam píšou se vztahuje na přední boční a "NE" NA ZADNÍ BOČNÍ A ZADNÍ ČÁST VOZU (kufr) . :twisted: na zadní část vozu si můžeš nalepit klidně 5% fólie a dostaneš na ně atest pokud jsou schválené .UŽ TOMU ROZUMÍŠ ???

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 17:22

Wolf2 píše:Ale všechno to co tam píšou se vztahuje na přední boční a "NE" NA ZADNÍ BOČNÍ A ZADNÍ ČÁST VOZU (kufr) . :twisted: na zadní část vozu si můžeš nalepit klidně 5% fólie a dostaneš na ně atest pokud jsou schválené .UŽ TOMU ROZUMÍŠ ???
Ja tomu rozumím. My sme se asi jen blbě pochopili!!

KUTY

Příspěvek od KUTY » 11.05.2007 17:24

Jo jo, od ramen ridice dozadu muzes mit natluceny i prkna :-)

Citace z autofolie Varecha:

Instalaci atestovaných fólií na skla vozidel upravuje a povoluje Vyhláška č. 56/2001 Sb.Ministerstva dopravy a spojů ČR v souladu s jednotným ustanovením o holmologaci EHK č.43.
Pokud si necháte na vůz aplikovat námi doporučené atestované typy fólií, obdržíte od nás atest č. 8SD 2 915 (kartička formátu TP)+ nálepky na skla s označením výrobce, typu fólie a propustnosti světla v souladu s předpisem EHK č.43 zákona č.56/ 2001 sb. a nebudete mít STK ani v zahraničí žádné problémy. Atest je platný v celé EU!
Pokud ovšem budete vyžadovat instalaci příliš tmavých fólií na skla předních dveří, montáž fólií bude provedena pouze na Vaše riziko a obdržíte atest pouze na zadní část vozidla.
(Od ramen řidiče dozadu jsou atestované i ty nejtmavší typy fólií s propustností pouze 5% světla, t.j. černá barva)

Magic
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Magic » 11.05.2007 20:00

Přesně tak. S Vařechou dlouholetě spolupracuji a je všeobecně známo že pro zadní boční a zadní okna můžeš zvolit propustnost jakoukoli.
Ford Focus hatchback 1,6 16V ZETEC 74kW, r.v. 99/00 v provozu, moondust silver
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 11.05.2007 22:06

Vetsina firem ti da na predni bocni folie s 35% propustnosti a nalepi atest na 74%. Rozdil mezi 35% a 74% je hodne maly a pry jeste nikdy nebyl problem s technickou nebo poldama, protoze na to merak nemaji. Dival jsem se na vzorky nalepene na skle a opravdu ten rozdil neni moc rozeznatelny.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 22:22

Tak to se divím,že to nejde poznat. Ten procentuální rozdíl je totiž dost velký

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 11.05.2007 22:41

Jelikož jsem dával folie v sobotu, tak napíšu jak jsem pochodil a co jsem zjistil. (foto zítra) Pro kluky z Moravy a pokud si chce někdo zajezdit, tak u Vařechy ve Zlíně-Malenovicích jsem dojednal slevu na folie pokud si 3-4 kluci z klubu domluví termín řekněme v rozsahu 14 dnů. Musíte říct, že jste z FF klubu (naší vizitku už má) a budete to mít za míň než 4.500,- ( všechny okna v kombi) pokud si dáte nalepit folie AP.

Já jsem dával AP na přední boční propustnost 70% a zbytek auta 20%, na všech oknech je nalepen štítek kde je uvedeno Solar Optik, propustnost 70% na předních a na zadních typ V pak číslo nějaké normy a firma která to instalovala. K tomu mám dvojjazyčnou kartičku kde je uvedeno totéž a vycuc z vyhlašky. Práce trvala 3 hodiny a má 5 let záruku na práci i folie.

Další dobrý kontakt je v Brně http://www.sunshield.cz/ Je to kousek od vlakového nádraží. Dělá americké folie SunTek za tutéž cenu, tj. 4.500,- (není plátcem daně) a zabere mu to 5 hodin práce a má tuším 7 let záruku.

Firma Trieste, kterou si vybral Skubi má sídlo v Praze a pobočky má ve Zlíně-Malenovicích a říkali mi i v Brně, ale jsou dražší. Všechna okna v kombíku za 5.248,- s DPH. Bez přednich oken za 3.674,-.

Jinak všechno ostaní co jsem zkoumal bylo za 5,5 až 6 litrů.

Myslím, že dnes už je běžné, že se folie lepí bez demontáže skel, a folie na zadní sklo je z jednoho kusu, ale radši se na to zeptejte. Když se tím ještě firmy chlubí na svých stránkách, tak to asi není u všech stejné.
I když se zdá že 70% propustnost jsou vlastně skoro průhledné folie je vidět, že už ta z výroby ztmavená okna ještě o malinko ztmavla a trochu víc odrážejí okolí, takže je dovnitř méně vidět jak bez folii. Po montáži se nemají okna otevírat tak 3 dny a jsou vidět menší i větší bublinky vyplněné lepidlem. Ty ale do 14 dnů zmizí, když lepidlo vyprchá. Já už je tam nemám. Na zadních oknech je tečkovaný okraj skel. Tam je třeba následující a další den po nalepení folii k tečkám přitlačit prstem...líp to pak přilne a nebudou tolik vidět. Jinak super jízda v noci, když vás už tolik neosvětluje auto za váma.

P.S Magic to na stránkách nemá, ale jsou to ceny bez DPH. :wink:
Naposledy upravil(a) Jasio dne 12.05.2007 20:45, celkem upraveno 1 x.
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

mansart
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od mansart » 11.05.2007 22:52

Tak to byla vyčerpávající informace. Takže teď si už jenom vybrat...schrastit peníze a můžeme jet :D
Tak už já osobně se těším na fotky

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“