Jardak píše:Měl bych takovej dotaz,za pár dní z pátka na sobotu jedeme opět do HR tentokrát do Crikvenice.
A váham kudy jet. Zatím pokaždý jsme jeli z Plzně na Rozvadov a pak dolů na Mnichov. Docela rychlá trasa,ale loni při zpáteční cestě jsme si v Rakousku pěkně postáli u tunelů,takže letos uvažuju,že zkusím trasu přez Vídeň. Co vy na to,je to z Plzně dobrá volba? Je to sice o trochu dál,ale zase ušetřím za tunely.
Uz jsem to psal vickrat, ale podle mne je nejvyhodnejsi trasa:
Praha, Brno, Viden, Graz, Maribor, Ljubljana, Postojna, Rupa, Rjieka, Crikvenica.
Vyhoda teto cesty je, ze se koupi Slovinska znamka, nemusi se nic objizdet a jede se dlouho po Slovinsku a v Chorvatsku se plati mytne jen jednou tak do 10 kn. Navic se mi SLO dalnice libi vic.
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 30#p403430
Jinak jsme se vcera vratili z Omise/Duce (u Splitu). Mytne je myslim asi o 20% drazsi a v den naseho odjezdu zdrazili Chorvati palivo asi o 0,30 kn.
Cesta byla dost OK, protoze se jelo tam i zpatky utery a nejvetsi fronta byla klasicky na CRO hranicich.
Spotreba tam pres noc 1127 km byla BC 5,5 l/100 pri necastem pouzivani klimy a zhruba 125 km/h GPS.
Celkem najeto 2299 km vcetne popojizdeni na miste (asi 60km) a total AVG BC 5,7.
Coz by bylo AVG na zpatecni cestu zhruba 5,9. Ale to pres den a klima skoro furt a rychlost tak 125-130 GPS.