LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Klvys
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Klvys » 20.11.2011 13:04

Taky mi to tak děla že až po dlouhé době se to přepne :-(
Jinak Se nedivím teda Mira že jezdíš kolem 9L taky jsem teď jezdil za 8,7 a 9,4 jenže za tohle jezdit furt je nerealné :-D po okrskach jsem nejezdil více jak 80-90 nebyl jsem na dalnici takže jsem nepřesahl 130 nikde a furt jsem to lechtal nehonil vubec nevytačel jenže spiše jsem brzdil provoz zamnou :totlsmile:

Edit:a za kolik jezdité ostatní?! a s jakým motorem myslim spotřebu LPG :)

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 20.11.2011 23:36

Mě to prej žere 9l, moc to nehonim ale někdy taky dupnu. Na LPG najedu od 420 - 440 podle plynu, nebo čerpačky. Ted mam super tady pod Barrandov mostem a levnější vždy o korunu a jsem spokojen, zrovna dneska večer jsem tam bral a super. Ale myslim, zé na kvalitní plyn najedu spíše více :) Jen to přimazávaní, s tim nějak bojuju. Teď mě bolej záda, ale hned jak budu fit ošéfuji to. Buď to utáhnu moc se mi zdá a nebo to zas kape jak blázen ... Nejraději bych to vyhodil :)

Ale jsem rád, že mam to LPG je příjemné jezdit plnou za 700 něco :)
Jen při studeném startu čekám na místě, než to přepnu na LPG :blee: A že čekám, zítra to změřim :nazdravi:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 21.11.2011 08:44

Milane to chce hned vyjet, s lehkou nohou a postupně to ohřát jízdou. Mě to přepíná při 30°C, co jsem se dočetl v papírech.
Klvys:spotřebu mám při tom popojíždění Prahou na dvojku a trojku cca do 12l, což je v pohodě. Benálu mi to žralo kolem 11ti. Poslední měsíce jezdím z 90ti% město a rozhodně nejezdím na spotřebu, nepodtáčím to, mám rád když to odsejpá ale předpisy defacto dodržuju. Motorizaci mám v podpisu :wink:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Milan86

Příspěvek od Milan86 » 21.11.2011 09:53

Mno mě přijde, když čekám cca těch 4:30 - 5:00 min ,že ta spotřeba benzínu neni taková, jak kdybych hned vyjel i s lehkou nohou :) jo v létě to cvaklo ještě než jsem vyjel z parkoviště u baráku :-D Ja mam myslis sporřebu ok, jsem na ni už zviklej :nixw:

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 21.11.2011 14:01

Jinak další "úžasná" zkušenost s Neptunem Harfa - minulý týden jsem v pondělí volal do Neptunu, s trochu provinilým pocitem, že jsem přetáhl těch jejich 1000km na první garančku. Po sdělení mé prosby, že bych se rád objednal na tuto prohlídku co nejdříve, se mě slečna z příjmu zakázek ptala, jak auto jezdí. Odvětil jsem že dobře a k mému údivu mi bylo sděleno "tak to ani nejezděte, to stačí až v těch 10tis. km"...Kurde, to je normální, že si někdo po sobě nezkontroluje takovýhle zařízení a dá to do provozu? kdybych si neomotal chráničkou hadičku přívodu k jednomu válci, tak jí mám už teď prodřenou o sponu benzínovýho vstřiku! Prostě a jasně, jestli někdy měli tyhle plynaři dobrý jméno v devadesátých letech, tak teď je tam banda lemplů, který z dobrýho jména už jen profitují a fušují a fušují. To, že ty jejich pokérovaný dva technici při instalaci čumí na dvd s hvězdnejma válkama, už ani nekomentuju. Takže pro ty, co vědí, co mi všechno zfušovali, jak to pak všechno uznali a opravili, tak tohle je jen ucelení mého názoru na tuto firmu. Za mě prostě NEEEEEEEEEEEE :palec_dolu: :puke_r: :palec_dolu: :puke_r: :palec_dolu: :puke_r:
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 21.11.2011 18:23

Milan86 píše:...Jen při studeném startu čekám na místě, než to přepnu na LPG :blee: A že čekám, zítra to změřim :nazdravi:
Taky si myslím, že čekání na ohřátí je naprosto zbytečné :idea: tak, jako se u moderních aut nemusí čekat na ohřátí, ale hned jet, ne však s vysokou zátěží motoru. Jestli to jede na benzín nebo plyn je motoru úplně jedno. Mně technik říkal, že to přepíná při cca. 35 °C, takže dnešní rána to je po nějakých 2 - 3 km.
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 21.11.2011 19:45

Yeshterr píše:Jinak další "úžasná" zkušenost s Neptunem Harfa - minulý týden jsem v pondělí volal do Neptunu, s trochu provinilým pocitem, že jsem přetáhl těch jejich 1000km na první garančku. Po sdělení mé prosby, že bych se rád objednal na tuto prohlídku co nejdříve, se mě slečna z příjmu zakázek ptala, jak auto jezdí. Odvětil jsem že dobře a k mému údivu mi bylo sděleno "tak to ani nejezděte, to stačí až v těch 10tis. km"...Kurde, to je normální, že si někdo po sobě nezkontroluje takovýhle zařízení a dá to do provozu? kdybych si neomotal chráničkou hadičku přívodu k jednomu válci, tak jí mám už teď prodřenou o sponu benzínovýho vstřiku! Prostě a jasně, jestli někdy měli tyhle plynaři dobrý jméno v devadesátých letech, tak teď je tam banda lemplů, který z dobrýho jména už jen profitují a fušují a fušují. To, že ty jejich pokérovaný dva technici při instalaci čumí na dvd s hvězdnejma válkama, už ani nekomentuju. Takže pro ty, co vědí, co mi všechno zfušovali, jak to pak všechno uznali a opravili, tak tohle je jen ucelení mého názoru na tuto firmu. Za mě prostě NEEEEEEEEEEEE :palec_dolu: :puke_r: :palec_dolu: :puke_r: :palec_dolu: :puke_r:
Kámo to by ti měli zkontrolovat i když to je víc jak 1000km,za prvý to určitě předepisuje výrobce zařízení a po 1000km když je to nové tak to chvíly trvá než to všechno sedne,může se ti něco uvolnit a pomalu ucházet :nixw: Ale to víš asi sám co ,hlavně pokud něco budeš cítit nebo ti to bude blbnout tak klidně si to nech zkontrolovati když tě vyfakujou :palec_nahoru: :cooler: :cooler: :cooler:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 21.11.2011 20:05

2Yeshterr:

Pořádně si přečti záruční podmínky, já tam třeba mám psán, že po 2,5k - 3k km mám jet na přezkoušení a seřízení které je v ceně a je to podmínka uznání případné záruky.

Jinak spotřebu zatím mám najeto cca 1500km a spotřebu 8,52 l/100km. Pokud jsem měl během jedné cesty 1/4 město zbytek mimo, tak to bylo 8,3l a když jsem najezdi tak 4/5 po městě (cca 10km cesty do práce a z5) tak to bylo 8,78l. I když to město bude možná trochu víc, protože přeci jen je tam více startů a tedy více km na benzín. Každopádně jezdím ale s docela těžkou nohou, ale to už mám ze zkušeností z předchozích aut vyzkoušeno, že při provozu na LPG je rozdíl ve stylu jízdy na spotřebě neznatelný.

V téhle zimě mi to přepíná tak po ujetí 1-1,5km. Ohřeje se to tedy docela rychle.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 21.11.2011 20:37

Jimm: jasan kámo, to víš, mě už tam znají :lol:
WGeorge: Je tam záruka na dílo v trvání 3měsíce, která se prodlužuje na 2 roky nebo 60tis. km při dodržení rozmezí kontrol, stanovených v servisní knížce lpg. což e 10, 20, 30, 40, 50, 60tis a dál po 10tis. Tudíž tuto kontrolu tam nemají a proto to tak flinkají. Opět důvod, proč s dalším autem půjdu nechat udělat vestavbu lpg někam jinam - tam, kde takovouto kontrolu před předáním díla do provozu vyžadují :palec_nahoru:
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 21.11.2011 20:55

Yeshterr píše:... Je tam záruka na dílo v trvání 3měsíce, která se prodlužuje na 2 roky nebo 60tis. km při dodržení rozmezí kontrol, ...
To je nějaké divné, vždy jsem myslel, že obecná záruka by měla být klasicky na dva roky + dále dle opotřebení dílů v závislosti na odjetých kilometrech nebo času :nnou: . Mám takový pocit, že - mimo jiné - s tebou pěkně "vydrbali" :dih:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 21.11.2011 21:09

Že já tohle nečetl dřív... http://lpg.cernosice.cz/index.php?page=clanek.php&id=12 :dih: ...to je přesně můj případ! Tak je vidět, že to tam bastlej už hodně dlouho. Můj kamarád měl pravdu. Říkal: "Víš, proč jsou lidi s Neptunem na Harfě spokojený? Protože jim to jezdí a málokdo je takovej, že si po nich tu práci prohlídne a pošťourá se v tom jako ty". Je to pravda. Holt mám smůlu, že jsem defacto od fochu a vím, jak takovéhle věci mají vypadat. To by fakt jeden :puke_r:
Obrázek

el_Barto
Junior
Junior

Příspěvek od el_Barto » 22.11.2011 20:53

Ad prepinani ... mi se to nikdy neprepne dyl nez po ujeti 3kilometru ....
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik

vijaCZEk
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vijaCZEk » 25.11.2011 20:07

Lidičky jedna technická. Občas mi i s plnou nádrží začne auto najednou cukat jako by mu docházela šťáva a začne pípat že došel plyn. Mám od toho čekat něco drahýho nebo myslíte že jen někde nějakej zanesenej filtr nebo něco takovýho..? Udělá mi to asi 1-2x za měsíc jinak všechno bez problému..když vypn motor a znova nastartuju tak zase frčím hned na plyn..

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 25.11.2011 20:51

2 vijaCZEk:

Kolik máš na lpg od instalace najeto? Podle toho co píšeš bych řekl, že ti z nějakého důvodu poklesne tlak. Takže buď bych to viděl na přicpaný lpg filtr, nebo blbne snímač tlaku. Každopádně tyhle součástky jsou myslím relativně levné.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.11.2011 21:20

ybuba píše:
Yeshterr píše:... Je tam záruka na dílo v trvání 3měsíce, která se prodlužuje na 2 roky nebo 60tis. km při dodržení rozmezí kontrol, ...
To je nějaké divné, vždy jsem myslel, že obecná záruka by měla být klasicky na dva roky + dále dle opotřebení dílů v závislosti na odjetých kilometrech nebo času :nnou: . Mám takový pocit, že - mimo jiné - s tebou pěkně "vydrbali" :dih:
Koukal jsem do obchodního zákonníku a mají v tom trochu hokej. Záruka na dílo je 6 měsíců (nikoliv 3 jak uvádějí, ale to se jim dá lehce vysvětlit :) )a oni jí při dodržení garančních prohlídek, plynoucích ze smlouvy o dílo, prodlužují (bonus od nich, tak si to sami dobrovolně zakotvili ve smlouvě o dílo). Jinak záruka na komponenty je 24měsíců(to mají v souladu). O tohle mi ale nešlo, z ničeho se nijak nevykrucovali, všechno poctivě uvedli do korektního stavu jak jsem si vyžádal. Takže si ani nepřipadám, že by se mnou vyjebali, ale chtěli. Chtěli a vytáčí mne to,že když viděli, že to tam vezla i odvážela manželka, řekli si nejspíš, nojo, ženská, ta zkousne všechno. Ono kdyby jim tam přijel udělat každej nespokojenej zákazník rodeo, jako jsem tam půl hodiny po předání přilítnul udělat já, tak by se jim to za chvíli začalo zajídat, tomu věř.Ale když jim to udělá jeden ze sta, tak se jim to vyplatí zbastlit čtyři káry denně a jednou za měsíc si to od jednoho nespokojenýho cholerika vyposlechnout.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“