LPG - montáže a zkušenosti sem...

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: LPG - výrobce AC

Příspěvek od Yeshterr » 25.11.2011 21:39

Abych tady furt jen nenadával :mrgreen: , dneska mě LPG potěšilo. Resp. ani ne LPG jako zařízení, to už mě těší samotným laciným provozem 8) , ale plynem, co jsem natankoval na čs ONO v Měcholupech. Cena 15,90Kč/l ve mě nevzbuzovala moc důvěru, nicméně jsem to zkusil. Dojížděl jsem akorát nádrž, tudíž jsem nabral plnou a odjížděl. Poté, co jsem spálil zbytek starého plynu v systému, najednou motor znatelně ztichnul a začal víc táhnout, defacto není rozeznat rozdíl oproti provozu na BA. Od doby, co mi udělali na Harfě LPG jsem vystřídal pouze pár čerpaček, tady byl rozdíl ale znatelný. Debatil jsem s chlápkem, co tankoval plyn předemnou, říkal, že zkusil mraky našich, chorvatskejch, slovenskejch a slovinskejch čerpaček, ale že nejradši bere LPG na Onu. Tak mám celkem radost, jsem zvědav, jestli to bude mít i vliv na spotřebu, páč mi stačí o poznání míň šlapat na plynový pedál...ne, že bych u paliva za 15,90Kč řešil nějakou deci (nebo spíš kubický cenťák) :lol: , ale spíš mě to zajímá.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 25.11.2011 21:55

Taky hodně tankuju na ONO. Přeci jen to mám docela cestou, jsou většinou cenově nejlepší a s plynem od nich jsem nikdy žádný problém neměl. A hlavně si to tam bezproblémů natankuješ sám a ne jako u některejch pump, kde to maj zamčený a musí čekat na obsluhu, než si udělá čas a přijde. :nunu:
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 25.11.2011 22:15

Jo, to se mi taky líbilo, že nemusíš na nikoho čekat a není tam fronta jako na benál :)
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 25.11.2011 23:48

Já například nerad tankuju na shell,pač vždy mám auto línější a hlučnější,ale pozor nechci někoho odrazovat od shell jenom taková moje zkušenost,jinak o tom onu jsem slyšel už od hodně lidí plynařů že na onu mají lpg nejlepší.
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 26.11.2011 01:21

Yeshterr píše:...Poté, co jsem spálil zbytek starého plynu v systému, najednou motor znatelně ztichnul a začal víc táhnout, defacto není rozeznat rozdíl oproti provozu na BA. Od doby, co mi udělali na Harfě LPG jsem vystřídal pouze pár čerpaček, tady byl rozdíl ale znatelný... ...páč mi stačí o poznání míň šlapat na plynový pedál...
Teda jestli poznas zmenu po natankovani jineho lpg ve zvuku a dokazes rozeznat kvalitu paliva podle polohy plynoveho pedalu tak jsi u mne MOTOROVY MÁG! :dih: :shocked: Mne to pripada, ze to jede furt stejne... stejne blbe ... i na benzin :bebng:
Jinak u nas v Chomutove je LPG uz bezne i na "znackovych" pumpach(Agip, Lukoil) za 14.70Kc.
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje :-)

vijaCZEk
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od vijaCZEk » 26.11.2011 01:33

WGeorge píše:2 vijaCZEk:

Kolik máš na lpg od instalace najeto? Podle toho co píšeš bych řekl, že ti z nějakého důvodu poklesne tlak. Takže buď bych to viděl na přicpaný lpg filtr, nebo blbne snímač tlaku. Každopádně tyhle součástky jsou myslím relativně levné.
No už poměrně dost, něco kolem 70 000. Děkuju za tip, nechám to zkontrolovat a řeknu jak sem dopadl :)

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 26.11.2011 08:54

Leon_Vendelin: Tak motorový mág rozhodně nejsem, tohle byl ještě větší rozdíl, než když natankuješ nekvalitní benzín. V létě jsem kousek od Frenštátu natankoval ukrutně špatnej benzín, u kterého by jsi určitě taky poznal rozdíl - kopec z Rožnova do Frenštátu, co jsem za tu dovolenou měl celkem hodně najetej, jsem najednou musel jezdit o jeden kvalt níž! To už byl ale fakt extrém, v životě jsem takovou hujdu nenatankoval. Jinak o tom lpg jsem si chvíli myslel, že je to možná jen subjektivní pocit, ale. manželka se večer vrátila s autem, byla s malou na výletě a hned se ptala-ty ses v tom šťoural? Ptal jsem se proč. No protože to nějak líp jede. Takže na tom něco je. Manželka byla zvyklá, že jsem se vždycky vrtal v karburátoru a auto jezdilo jednou lip a jednou hůř, tak jsem jí muse vysvětlit, že "líp" u elektroniky znamená v tomto případě jen lepší palivo, jinak to nemám možnost ovlivnit...
Obrázek

WGeorge
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WGeorge » 26.11.2011 12:51

2 Yeshterr:

Tak to jsi mi připomněl jak jsem jednou ještě do Škody 125 natankoval plyn někde v okolí Frenštátu - nějakej Hubertgas nebo jak se to jmenovalo - a potom to auto vůbec nechtělo jet bylo to hrozně znatelný. Jinak osobně mám taky dobrou zkušenost se Shell v Písku kde si taky tankuješ sám a jede to normálně. Občas se mi na jedné pumpě u Plzně stane že to na to hůře jede - tam maj dodavatele nějakej Tomegas, ale nebylo to pravidlem asi jak se to hold povedlo.
FoFo I combi po FL r.v. 11/2003 1.6 16V - LPG AC Stag 4 Plus

jimm
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od jimm » 26.11.2011 19:13

Leon_vendelin píše:
Yeshterr píše:...Poté, co jsem spálil zbytek starého plynu v systému, najednou motor znatelně ztichnul a začal víc táhnout, defacto není rozeznat rozdíl oproti provozu na BA. Od doby, co mi udělali na Harfě LPG jsem vystřídal pouze pár čerpaček, tady byl rozdíl ale znatelný... ...páč mi stačí o poznání míň šlapat na plynový pedál...
Teda jestli poznas zmenu po natankovani jineho lpg ve zvuku a dokazes rozeznat kvalitu paliva podle polohy plynoveho pedalu tak jsi u mne MOTOROVY MÁG! :dih: :shocked: Mne to pripada, ze to jede furt stejne... stejne blbe ... i na benzin :bebng:
Jinak u nas v Chomutove je LPG uz bezne i na "znackovych" pumpach(Agip, Lukoil) za 14.70Kc.
Ono je to opravdu tak jak píše Yesterr,poznáš rozdíl když natankuješ v různých čerp,pokud to tobě jezdí stejně blbě jak píšeš tak si to nech seřídit. :palec_nahoru:
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 26.11.2011 21:14

jimm píše:
Leon_vendelin píše:
Ono je to opravdu tak jak píše Yesterr,poznáš rozdíl když natankuješ v různých čerp,pokud to tobě jezdí stejně blbě jak píšeš tak si to nech seřídit. :palec_nahoru:
...ze mi to to jede furt stejne blbe je dano tim, ze motor ma sto koni :wallbash: ...serizenej je dobre.... proste je to podmotorovany... kuprikladu focus v americe zacina s motorizaci na dvoulitru... coz mi prijde jako rozumny zaklad...

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 26.11.2011 21:18

Leon_vendelin píše:
Muíš to brát tak, že na Prahu je cena 15,90Kč za LPG celkem kauf, asi jako kdyby jsi našel v Chomutově za 12,- :wink:
Naposledy upravil(a) Yeshterr dne 27.11.2011 22:49, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

Mira
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mira » 26.11.2011 23:42

AV Tank Stehelčeves pravda není přímo v Praze, ale 16,30 dlouhodobě je docela good cena. Mají FLAGU a tankuji tam zcela pravidelně při dojíždění do práce.

Jinak jako laik a Neználek si myslím, že "značkové" pumpy jak se tu píše nemusí dodávat "značkový" plyn :idea:
Každý hájí nějakou značku a tak napíšu jen to co jsem slyšel v kombinaci s vlastní zkušeností. Top mezi plyny by měl být VITOGAZ, PRONTOGAS, FLAGA.
To ale neznamená, že pokud uvidíte u čerpačky cisternu VITOGAZ, tak je naplněná plynem společnosti VITOGAZ .... doufám, že rozumíte co tím myslím :wink: Prostě jde o obchod.
Pokud jsou problémy s LPG v tomto období, může to být způsobeno špatným poměrem Propanu vs. Butanu :idea: :idea: :idea: Jinak řečeno letní a zimní směs LPG :idea:
Byl: FFI 11/2002 Galerie Byl: FFII 12/2008 LPG Galerie - prodán s 340tis. km na tachu
Je FFIII 9/2017 Galeriea opět jedeme na LPG

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 26.11.2011 23:46

Mira píše:AV Tank Stehelčeves pravda není přímo v Praze, ale 16,30 dlouhodobě je docela good cena. Mají FLAGU a tankuji tam zcela pravidelně při dojíždění do práce.

Jinak jako laik a Neználek si myslím, že "značkové" pumpy jak se tu píše nemusí dodávat "značkový" plyn :idea:
Každý hájí nějakou značku a tak napíšu jen to co jsem slyšel v kombinaci s vlastní zkušeností. Top mezi plyny by měl být VITOGAZ, PRONTOGAS, FLAGA.
To ale neznamená, že pokud uvidíte u čerpačky cisternu VITOGAZ, tak je naplněná plynem společnosti VITOGAZ .... doufám, že rozumíte co tím myslím :wink: Prostě jde o obchod.
Pokud jsou problémy s LPG v tomto období, může to být způsobeno špatným poměrem Propanu vs. Butanu :idea: :idea: :idea: Jinak řečeno letní a zimní směs LPG :idea:
To je asi jak říkáš, na té Harfě jsem bral "údajně" FLAGU, pak jsem tankoval i jinde a auto jelo, no prostě jako na LPG. Od natankování na ONU motor ztichl a nemusím pro stejný výkon motoru tolik šlapat na ply. A pak se v tom má člověk vyznat, nejlepší je, si to vyzkoušet :palec_nahoru:
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 27.11.2011 20:34

Mira píše:... letní a zimní směs LPG :idea:
Dobrá zmínka, jak je to vlastně s tou letní a zimní směsí LPG versus spotřeba :?: :nixw:

Díky za jakékoliv postřehy ... :gott:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

Leon_vendelin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon_vendelin » 27.11.2011 23:54

Yeshterr píše:
Leon_vendelin píše:
Muíš to brát tak, že na Prahu je cena 15,90Kč za LPG celkem kauf, asi jako kdyby jsi našel v Chomutově za 12,- :wink:
...no jo vas prazaky hold skubou na kazdem kroku :ble2:
...asi jsem mel na pumpy stesti... zatim jsem tankoval cca na deseti pumpach a nikdy jsem nenarazil na problem, ze by se zmenil charakter motoru...
...zimni letni lpg je snad v pomeru propanu a butanu kdy je toho druheho v zime vice treba a proto se to sidi a neni ho tam pry nikdy deklarovane mnozstvi...

Odpovědět

Zpět na „Motor“