Vidím do toho i z druhé strany, jako odesílatel zásilek z eshopu koncovým zákazníkům.fordavid píše:Ja se teda posty zastavam. Uplne nejlepsi moznost dopravy zasilek a ze se plati vic - se vyplati.
Posta u nas baliky dorucuje taky spis kolem poledne, ale napisou mail i smsku .. A pokud doma je nekdo jinej, predaji to klidne jemu (mensi mesto).. A jinak se to uklada na postu, kam dojdu za 20 minut pesky a 5 minut autem..
Geis mi vezl balik jednou a privezlu do v 10 vecer, velmi prakticky
Ppl mi nikdy neposlali ani smsku, ani mail, ani ten link na sledovani zasilky..
Jeste jedna sluzba, nevim jmeno, mi zase volali "Tak jsme u vas ve meste, prijdte si pro to na benzinku"
ČP - tragédie, o třetinu vyšší ceny, než GEIS (mám nasmlouváno ČP a Geis). To, že pošta pošle email a sms je zautomatizované, je to info servis, který zadám já jako odesílatel zásilky. Určitě to ale nefunguje tak, že ti pošta osobně zavolá, nebo napíše, že k tobě jedou (jako to dělají přepravní firmy). Výhoda je, že na menších městech a vesnicích máš vysledováno, kdy k tobě jezdí a většinou se snaží balíky poctivě doručit.
Přepravní firmy - většinou ti ráno pošlou sms, nebo volají, v kolik u tebe cca budou. Pokud to někde takto není, je to většinou laxnost kurýra. Jestli ti dovezl Geis balík v deset večer, bylo to buď před vánocema, nebo jsi zrovna v oblasti, kde jsou blbě nastavený trasy a je tam málo řidičů. Za celý rok se mi nestalo u Geis, že by nedovezl balík druhý den. Zato u ČP je to odhadem 20 procent zásilek, které se zpozdily, ačkoliv to byl buď balík do ruky, nebo na poštu!
Kdyby nebyli lidi na poštu naučení, vůbec jí na eshopu nenabízím v možnostech dopravy.