TDCi - vstřikování
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
Re: TDCi - vstřikování
..myslím že je důležitá pointa..ne pravopis, číst se to dá ne?.. 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
- psmolly
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ano, máš pravdu. Na co narážel je jasný. A nutno říct, že má pravdu. Tak se nezlobte 

Teď: Mondeo MK3, TDCi 85kW
Dřív: Mondeo MK2 combi, 1.6i
Dřív: Mondeo ST220,
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Frantiku,s tím já nemohu souhlasit.Myslím,že nikdo není dokonalý,proto se nějaká ta hrubka může objevit.Ale tohle se tak špatně čte.Tyhle příspěvky si vždy musím přečíst vícekrát,abych pochopil o co jde...Člověk tím pak ztrácí čas....Nehledě na jeden z bodů základních pravidel
Nechci tu buzerovat,jen poprosit o slušně napsaný text
Díky za pochopení....
Kód: Vybrat vše
Pište slušně a pokud možno spisovně. Záměrné prznění jazyka (psaní W místo V a pod.) či extrémní odchylka od běžného projevu povede pouze k smazání příspěvku. Uvědomte si, že vyhledávací program je schopen vyhledávat jen podle výrazy tak, jak jsou psané a nikoliv jejich zprzněné modifikace.

Díky za pochopení....
- psmolly
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nechtěl jsem rozpoutat takovou diskuzi. Pojďme se tedy už věnovat vstřikům TDCi. Děkuji a omlouvám se.
Teď: Mondeo MK3, TDCi 85kW
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
amen
a pokračujem ve vstřikování

a pokračujem ve vstřikování

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- kutil
- Junior
Mám najeto 70tis.km a ráno když nastartuju, tak na cca 3sec se z motoru ozve zvuk jako když klepu s plechovkou se šroubama. Pak se to ztiší, chvilku ještě něco drnčí, nějaký plech a pak už je to dobré. Ale v poslední době se mi stává, že když přeřadím a přidám, tak motor místo aby přidal tak ubere, respektive škubne. Zažil jsem to u benzínového Mondea a tam mi to vysvětlili chybou v ŘJ a tím jak benzínový motor funguje. Ale u dieselu bych to nečekal.
Mondeo 2.2TDCI 114kW/390Nm r.v.2006
https://moje.auto.cz/superkutil/tank.html
Fiesta 1.25 55kW r.v.2001 https://moje.auto.cz/superkutil/divoch.html

- iggyrock
- Junior
Ten zvuk po startu jsou určitě hydroštely než se naplní olejem. Co tam leješ za olej? Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
Proton 416GLXi 70kW 1999 Hatchback
-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..mě to dělá taky, sem 2000km po výměně oleje original ford, a tak 7000km po výměně vstřiků...3 sekundy vydává motor zvuk jakoby chtěl vyskočit z kapoty a začít utíkat...pak je to v poho.....možná dvouhmoťák?...
- iggyrock
- Junior
Zkusil bych shasnout motor nejdřív s a pak bez vyšlápnuté spojky. Pokud to bez vymáčknuté spojky při doběhu klepe, je to dvouhmoťák. Iggyrock
Mondeo VIVA X 2.0TDCi 96kW 2005 Combi
- kutil
- Junior
Dělá mi to od začátku. Někdo tvrdí, že je to trojkombinace, někdo hydroštely. Teď se k tomu přidal jiný zvuk. Je to jak utržený plech co drnčí. Zmizí to tak po 10ti minutách a nebo po přidání plynu. Prý je to nějak divně nasazená hadice turba.
Mondeo 2.2TDCI 114kW/390Nm r.v.2006
https://moje.auto.cz/superkutil/tank.html

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..nebo vstřiky...
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ahojjj všetkým
sa hlasim po dllllhej odmlke, ale prehlasujem že žijem a že stale som majitelom mondika
a teraz k téme :
v lete som vymienal kladku,napinak a remen a auto sa utíšilo ...už som sa hanbil niekde stat na volnobeh
, ale v poslednom čase sa mi začal ozývať taký klepotavý zvuk na volnobeh , tak osm navštívil známeho-mechanika, a po cca 30sek počuvania usudil že to sa ozýva jeden vstrek. Včere večer sme teda vstreki vymontovali a odniesli do jednej firmy v BA na diagnostiku. dnes podvečer volali : 3 vstreky O.K., ale mali vyšší tlak ako maju mať a 1 vstrek zanesený a velmi vysoký tlak. takže to prečistia zrepasuju a naladia tlaky na normalnu hodnotu. zajtra dam vediet ako auto ide. teda ak sa mi ho podari spojazdnit, lebo sme pri tom vyberaní vstrekov neoznačili ktorý kam partí a vraj budem musiet k Fordovi aby mi preprogramovali RJ na nove usporiadanie vstrekov. Nema s tym niekto skusenost? mozem po vlozeni vstrekov auto normalne nastartovat a dosjt do servisu po vlastnej osi alebo ho tam tam odviezt na odtahovke? na tuto otazku nedokazu jednoznacne odpovedat ani mechanici foru
jeden povedal ze nemam startovat ze to stejne nepojde a druhy povedal ze mozem ze v pohode akurat bude motor mat divny vykon a zvuk... ako to teda je?

a teraz k téme :
v lete som vymienal kladku,napinak a remen a auto sa utíšilo ...už som sa hanbil niekde stat na volnobeh

FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- richisan
- Zkušený
jama daj potom echo kde si mal tie vstreky a ci si bol spokojny.
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
tak vstreky su v aute, nakodovane,a ja som uz doma na vychode.
1. vstreky som daval na diagnostiku v Bratislave - ružinove : http://www.finalmont.sk/index.html
- cena za diagnostiku, ultrazvukove čistenie a nastavenie tlakov + nove podložky = 164€
- skusenost dobra akurat im to trvalo 2 dni a ja som sa ponahlal
inak pristup chalanov a odbornost na vysokej urovni
2. vstreky mi vybral a nasadzoval mechanik, do ruzinova sme zaniesli len vstreky a boli po vstreky takze cena nezahrna vybratie a nasadenie vstrekov
3. urobili sme chybu, kedze sme neoznacili vstreky odkial sme vybrali, takže spravne postupujte takto :
a- odpojit baterku
b- vybrat vstrekovac a opisat si z neho to dlhe cislo,alebo seriove cislo, proste vediet ktory vyberate z ktoreho valca, aby ste ich vedeli vratit presne na svoje miesto
4. kedže sme nevedeli ktory vstrek je odkial museli sme auto na odtahovke odtiahnut do http://www.icare.sk/ auto totiz po nasadeni vstrekov inak ako tam boli nejde naštartovať a chalan v Icare mi musel nakodovat vstreky do RJ podla toho ako sme ich tam dali ( 20€ )
5. presiel som cca 400-450km dnes a musim povedat že auto je pružnejšie, hlavne od nízkych otačok, klepotavy zvuk motora sa stratil ( chalan povedal že asi najtichšie mondeo čo počul ) akurat sa mi vidi že spotreba stupla
alebo prestal klamať palubak, čo z toho je pravda teraz neviem ale zistim štýlom plna-plna
uz som tankoval takže vyjazdim a dotankujem...dufam že palubak prestal klamat ( ukazoval 5,2 a skutocna bola 6,2; teraz ukazuje 6,2 tak hadam nebude skutocna 7,2!)
a na zaver jedno vrele odporucanie od servisakov co som bol s nimi teraz v kontakte, ked nemate problem, nesvieti enginecheck, nedymíte ako komín,alebo pri pohynaní auto neskáče, tak nebabrite do vstrekov a nedavajte ich diagnostikovat a čistit preventívne, lebo len malo aut po tom nastartuje a ide bez dalsich velkych investicii. obvykle sa to vsetko vraj zacne "sypat"
1. vstreky som daval na diagnostiku v Bratislave - ružinove : http://www.finalmont.sk/index.html
- cena za diagnostiku, ultrazvukove čistenie a nastavenie tlakov + nove podložky = 164€
- skusenost dobra akurat im to trvalo 2 dni a ja som sa ponahlal

2. vstreky mi vybral a nasadzoval mechanik, do ruzinova sme zaniesli len vstreky a boli po vstreky takze cena nezahrna vybratie a nasadenie vstrekov
3. urobili sme chybu, kedze sme neoznacili vstreky odkial sme vybrali, takže spravne postupujte takto :
a- odpojit baterku
b- vybrat vstrekovac a opisat si z neho to dlhe cislo,alebo seriove cislo, proste vediet ktory vyberate z ktoreho valca, aby ste ich vedeli vratit presne na svoje miesto
4. kedže sme nevedeli ktory vstrek je odkial museli sme auto na odtahovke odtiahnut do http://www.icare.sk/ auto totiz po nasadeni vstrekov inak ako tam boli nejde naštartovať a chalan v Icare mi musel nakodovat vstreky do RJ podla toho ako sme ich tam dali ( 20€ )
5. presiel som cca 400-450km dnes a musim povedat že auto je pružnejšie, hlavne od nízkych otačok, klepotavy zvuk motora sa stratil ( chalan povedal že asi najtichšie mondeo čo počul ) akurat sa mi vidi že spotreba stupla

a na zaver jedno vrele odporucanie od servisakov co som bol s nimi teraz v kontakte, ked nemate problem, nesvieti enginecheck, nedymíte ako komín,alebo pri pohynaní auto neskáče, tak nebabrite do vstrekov a nedavajte ich diagnostikovat a čistit preventívne, lebo len malo aut po tom nastartuje a ide bez dalsich velkych investicii. obvykle sa to vsetko vraj zacne "sypat"
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- richisan
- Zkušený
Hmm, znie to ako celkom dobra skusenost
Tak drzim palce, nech ti auto facha dalej jak ma...btw. kolko mas natocene?