Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
-
Re: Kolisanie otacok motora pri dojazde na krizovatku
Mne to blblo tiež, ked som stlačil spojku otáčky vyleteli hore a potom spadly, niekedy zostali visieť na úrovni okolo 3000. Závadu odstránili výmenou podtlakovej hadice. Je o tá hadica čo ide pred motorom. Odvtedy otáčky padajú normálne.
Prednedávnom mi však auto začalo po pridaní sekať, problém bol v kábloch do sviečok a v indukčnej cievke alebo čo to vlastne je. Káble prerážali.
Prednedávnom mi však auto začalo po pridaní sekať, problém bol v kábloch do sviečok a v indukčnej cievke alebo čo to vlastne je. Káble prerážali.
- Dzefer
- Zkušený
aky motor?
Vypln si podpis...
Vypln si podpis...
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
A ta oprava podla pripisu fordu odstranila s kolisanim otacok aj skapinanie studeneho motora?
- Dzefer
- Zkušený
ja neviem, mne to neopravili, lebo auto uz nemam v zaruke, nahrali mi len novy sw. Za studena to skapina furt rovnako.
- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ja som kolisanie otacok reklamoval este v zaruke, mam na to potvrdeny zakazkovy list, vtedy mi nahrali v Euromotore len novsi SW, o pripise Fordu ako postupovat - opravit tuto reklamaciu stale nic nevedia ani teraz v septembri, garancny technik slubil ze to zisti, zatial sa neozval (po tyzdni) ... keby sa ten pripis podarilo ziskat.. hm
neviete co na to hovoria u Koisa? caka ma o 4k km 60k garancka, tak mozno pri nej by som to rad poriesil

- bee
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
z Euromotoru sa uz nikto neozval 

- Dzefer
- Zkušený
ja idem kvoli tomu asi 22.10. ku koisovi, ale tiez sa mi este neozval
Ale riesil som to len dnes, tak este je to v norme.

Ale riesil som to len dnes, tak este je to v norme.
- jack-3d
- Pokročilý
Já nemám problém s otáčkami jako spíš s ukazatelem aktuální spotřeby. Dojíždím na křižovatku se zařazenou rychlostí, jakmile už mám nízkou rychlost, vyřadím a dojíždím kolonu aut na neutrál, v tu chvíli mi na počítači vyskočí 13 litrů, 9 litrů, 7 litrů, jak kdy. Poté, co skoro zastavím nebo úplně nastavím, spotřeba klesne k jednomu litru, což je správně. Nevím jestli to kecá, nebo to fakt tak žere?
Otáčky jsou ovšem ihned po vyřazení dole (kolem 1000 ot/min), jen ta spotřeba vyskočí.
Máte tuto zkušenost také někdo?
Otáčky jsou ovšem ihned po vyřazení dole (kolem 1000 ot/min), jen ta spotřeba vyskočí.
Máte tuto zkušenost také někdo?
Je: Ford Mondeo Kombi MK4 1,6 118 kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
Byl: Ford Focus HB MK2 1,6 85kW
Byl: Ford Focus HB MK1 1,8 85kW
- Anndy
- Test driver
Robi to aj mne, ale treba sa zamysliet.
Stojis - mas neutral a pise ti spotrebu napr. (pre jednoduchost) 1l. to je spotreba za hodinu.
Ale ty ked vyradis a este nestojis, tak motor ma stale spotrebu ten 1l za hodinu ale kedze sa este pohybujes, tak to pocitac neuvadza v hodinach ale prepoctom na 100kmh.
Cize 1l/h = za 1h 1l, pri 10km/h je to 1l za teoretickych 10km, a pri prepocte na 100km je to prave 10l na100km.
Cize asi tak, aspon si myslim
.
Stojis - mas neutral a pise ti spotrebu napr. (pre jednoduchost) 1l. to je spotreba za hodinu.
Ale ty ked vyradis a este nestojis, tak motor ma stale spotrebu ten 1l za hodinu ale kedze sa este pohybujes, tak to pocitac neuvadza v hodinach ale prepoctom na 100kmh.
Cize 1l/h = za 1h 1l, pri 10km/h je to 1l za teoretickych 10km, a pri prepocte na 100km je to prave 10l na100km.
Cize asi tak, aspon si myslim

-
- Nováček
caute, ja som bol s rovnakym problemom u Koisa, inak povedane, kupil som ojazdenku, ochladilo sa a zacalo mojmu fofo 1.4 takto zadrbavat. Pridem na krizovatku, idealne v kopci a otacky mi drbnu na 200 a hned za tym na nulu (nasledne sa rozsvieti baterka a skape motor). Na rovnej ceste po stlaceni spojky mi klesnu otacky na 400 - 500. No a na diagnostike u Koisa mi povedali, ze sice nic neobjavili, ale oficialne stanovisko Fordu je, ze je to normalne, ked skape studeny motor na kazdej krizovatke.bee píše:Ja som kolisanie otacok reklamoval este v zaruke, mam na to potvrdeny zakazkovy list, vtedy mi nahrali v Euromotore len novsi SW, o pripise Fordu ako postupovat - opravit tuto reklamaciu stale nic nevedia ani teraz v septembri, garancny technik slubil ze to zisti, zatial sa neozval (po tyzdni) ... keby sa ten pripis podarilo ziskat.. hmneviete co na to hovoria u Koisa? caka ma o 4k km 60k garancka, tak mozno pri nej by som to rad poriesil
Vo Forde asi este neobjavili ako ma auto fungovat (snad sa im to raz podari).
Ak niekto teda zistite pricinu tohto chovania, nezabudnite pls napisat mi e-mail, aby som vedel, co mam od radosti nove pre auticko kupit

Dakujem
- Anndy
- Test driver
no tvojmu fordu (a nielen jemu) by pomohlo nove auto od znacky, kde vedia ako ma motor vyzerat 

-
- Nováček
Anndy.......ty se mi libis....ty umis dobre spickovat a popichovat....
.....
....
......
....

- Anndy
- Test driver
Tak to si asi jediny na tomto fore! Diky
na druhu stranu treba brat zivot s humorom (a pri forde 2x
)

na druhu stranu treba brat zivot s humorom (a pri forde 2x

- LamB_17
- Pokročilý
tak se pridavam do tohodle nepovedeneho klubu
po dlouhem sledovani sem dosel k zaveru ze mam problem cislo 1 a 3 tedy pri dojezdu na krizovatku spadnou otacky motor se zaklepe a zase se otacky srovnaji na volnobeh, tohle me ani tak nevadi bo to dela obcas, co me ovsem drasa nervy je ze pri prerazovani, tedy seslapnuti spojky otacky trosku povyskoci a pak pomalu padaji, no a kdyz pak spojku pustim rychleji auto sebou skupne protoze motor toci vysoky otacky.
neco podobneho me delalo stary auto a po investici 7000 kč za diagnostiky a vymeny vseho moznyho zadna znamka zlepseni... a proto kdyz sem se zbavoval staryho auta myslel sem ze se na veky veku zbavuji i problemu s otackami
nejhosri je ze po precteni celyho vlakna nemam moc nadeji ze bych to nejak vyresil. Focus je sice super auto ale z tohodle problem su na prasky

neco podobneho me delalo stary auto a po investici 7000 kč za diagnostiky a vymeny vseho moznyho zadna znamka zlepseni... a proto kdyz sem se zbavoval staryho auta myslel sem ze se na veky veku zbavuji i problemu s otackami

nejhosri je ze po precteni celyho vlakna nemam moc nadeji ze bych to nejak vyresil. Focus je sice super auto ale z tohodle problem su na prasky

- hanyz
- Nováček
u mne to samé tak jsem vyčistil škrtičí klapku, nechal změřit čidlo na ní, poté váhu vzduchu, vše ok, pak jsem vyndal tu debilní hadičku typu T co je pod sání do motoru blbější přístup jsem dlouho nevidel
- hadice OK tzn. že není prasklá, no již po druhé letos jsem vyčistil volnoběžný ventil a zase to samé otáčky nohoru dolu a nebo se zvyšují až k 3000 tis. a pak za 10 sekund padnou dolů, no trapas autoškola hadra
, diagnostika nic, takže byl jsem nucen vymenit volnobezny ventil za nový a zatím OK, za týden tak písnu jestli to bylo ono nebo jsem vytepal a s tema blbostma kolem 2700 oknem 

Focus combi Ghia 1,6 r.2000, LPG Landi-Renzo