čiré blinkry + brzdové světlo focus

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
mosad
Junior
Junior

Příspěvek od mosad » 26.05.2007 09:44

Hlásím se taky o jeden kousek. Co se týče bengošů tak si myslím, že prskat můžou. Auto určitě prošlo schválením pro provoz na našich silnicích a tam je jistě zapsáno, že má v základu i třetí brzdové světlo v nějaké podobě. A tudíž úprava se jim líbit nemusí. :o
Ford Focus kombi GHIA, 1,6 ZETEC SE (100k), r.v. 02/2000, moondust silver
Obrázek
Ford Fiesta Flair, 1.3, 44kW, r.v. 03/1998, červená

ClairVOYanT
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ClairVOYanT » 26.05.2007 11:02

mosad píše:Auto určitě prošlo schválením pro provoz na našich silnicích a tam je jistě zapsáno, že má v základu i třetí brzdové světlo v nějaké podobě. A tudíž úprava se jim líbit nemusí. :o
No to je pravda. Zase budou svestky mit zakon ve svych rukou (kdyz jeste k tomu povezu v aute psa - maji najednou dve moznosti rozhodnout, zda ti pokutu napari, to je des)... Kdyz te zastavi normalni kontrola ve meste, tak si toho svetla mozna ani nevsimnou, ale jakmile ti pojedou za prdeli na dalnici a stopnou te, tak to bude prvni co je bude zajimat :-)).

Ale co - slepit to de dycky a nasim uplnatnym prislusnikum staci 2 az 5 stovek :-).

KUTY

Příspěvek od KUTY » 26.05.2007 13:33

A je nejak definovana svietivost resp. intenzita svetla pri brzdeni ? Lebo ak nie, tak je to OK, kedze pri brzdeni je vidno cervene svetlo...uz aky ma tvar resp. velkost, je ina vec...ale vidno brzdenie.

mosad
Junior
Junior

Příspěvek od mosad » 26.05.2007 14:18

No je přece dané jaké a do jakého brzdového světla patří žárovky - myslím tím kolik mají mít wattů. A to si myslím, že platí i pro to třetí brzdové. Prostě když to má atest schválení tak i včetně žárovek. No a tím, že nalepíš nějakou fólii tak část činné plochy brzdového světla vlastně "zaslepíš" tudíž nesvítí v podobě v jaké bylo schváleno. A to bengovi stačí. A navíc tím vytvoříš nějaký nápis co může mást řidiče za Tebou jedoucí, odpoutat jejich pozornost atd. Takové pindy jistě od "chytřejšího" policisty uslyšíš. Když sem byl na technické s Favoritem tak sem měl vzadu nahoře přidělané třetí brzdové světlo. Nic nepomohlo, že mělo atest a žárovku o předepsaném výkonu. Prostě nebylo součástí schváleného typu auta do provozu a hotovo. Musel sem na místě odpojit dráty. Že tam zůstalo nevadilo. A přední mlhovky, na které sem ještě neměl domontovaný spínač a nesvítily sem musel přelepit křížem černou izolepou. Pak tam mohly zůstat.
Ford Focus kombi GHIA, 1,6 ZETEC SE (100k), r.v. 02/2000, moondust silver
Obrázek
Ford Fiesta Flair, 1.3, 44kW, r.v. 03/1998, červená

Bingi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bingi » 26.05.2007 17:59

Prosím ty kteří mají zájem o tu samolepku ať mě napíšou na soukromou zprávu. Za týden se vrátím z dovolené a začnu to řešit tak ať v tom mám přehled kdo to chce:) Taky udejte počet kusů a barvu fólie. Měli tam určitě červenou i černou, taky modrou a zelenou jsem myslím viděl. Na jinou barvu bych se případně zeptal. Jinak za těch 55Kč je jen ta samolepka s nápisem. Byl tam ještě jeden proužek bez nápisu, ale ten já už nemám a ani jsem si ho nenechal dělat. Asi bych vám pak dal číslo účtu kam byste mohli poslat peníze a poslal vám to poštou. Posílat na dobírku je asi blbost a zbytečně by se to prodražovalo.
Ford Focus 1.8 htb. 02/99, Borbet 16"
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 26.05.2007 19:00

mosad píše:No je přece dané jaké a do jakého brzdového světla patří žárovky - myslím tím kolik mají mít wattů. A to si myslím, že platí i pro to třetí brzdové. Prostě když to má atest schválení tak i včetně žárovek. No a tím, že nalepíš nějakou fólii tak část činné plochy brzdového světla vlastně "zaslepíš" tudíž nesvítí v podobě v jaké bylo schváleno. A to bengovi stačí. A navíc tím vytvoříš nějaký nápis co může mást řidiče za Tebou jedoucí, odpoutat jejich pozornost atd. Takové pindy jistě od "chytřejšího" policisty uslyšíš. Když sem byl na technické s Favoritem tak sem měl vzadu nahoře přidělané třetí brzdové světlo. Nic nepomohlo, že mělo atest a žárovku o předepsaném výkonu. Prostě nebylo součástí schváleného typu auta do provozu a hotovo. Musel sem na místě odpojit dráty. Že tam zůstalo nevadilo. A přední mlhovky, na které sem ještě neměl domontovaný spínač a nesvítily sem musel přelepit křížem černou izolepou. Pak tam mohly zůstat.
je to tak jak říkáš a proto jsem si to nechal udělat na červenou lepku, aby to hned tak nebilo do očí :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Jasio
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasio » 26.05.2007 19:13

mosad píše:.... Prostě nebylo součástí schváleného typu auta do provozu a hotovo.
Tak to jsem zvědavý, jak bych asi dopadl já, když budu mít na FFI před FL světla z FF po FL a ještě bílou zadní brzdovku. Snad to nebudu muset všechno předělávat zpátky :roll:
Je Ford Kuga 1.6EB, 110kW Titanium 11/12
Je Ford Focus C-Max 2.0i, 107kW Ghia 02/05
byl Ford Focus Combi 1.6i, 74kW Ghia 02/99
Obrázek
Obrázek

UcuLeLembo
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UcuLeLembo » 26.05.2007 19:22

Když ti budou chtít dát švestky flastr tak by mohlo stačit to strhnout nee a dělat hlupáka..že si o tom nevěděl a jak je toto možné :?: Závada bude odstraněna na místě a hotovo,nebo nee :?: Stojí to pár kaček a druhej den to tam můžeš dát znova :lol: :lol: :lol:
Obrázek
bylo fofo 1,8i 115k,r.v.99,5-dv.hb
je Kia Ceeď 1,4 cvvt

Bingi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bingi » 03.06.2007 18:55

Tak mám po dovolení a jdu na ty samolepky na zadní světlo. Jen pro kontrolu ozvali se tihle zájemci: Petr_Z 1ks, ClairVOYanT 2ks, Ander 1ks, Mosad 1ks. Všichni červenou. Takže mě napište svoje adresy ať to mám kam poslat. Tomu kdo mě ji napíše obratem pošlu číslo účtu kam poslat ty peníze a jak dorazí tak pošlu poštou samolepku. Do zprávy pro příjemce napište svoji přezdívku ať vím kdo to poslal.
Obrázek

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 03.06.2007 19:01

tak už ji mám taky nalepenou, ale ještě nějak nebyl čas to blejsknout a ani mi neměl kdo šlápnou na brzdu, abych viděl jak to svítí :wink:
Obrázek
Obrázek

Realife
Junior
Junior

Příspěvek od Realife » 03.06.2007 19:09

24
Naposledy upravil(a) Realife dne 05.02.2015 20:05, celkem upraveno 1 x.

Spring
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spring » 03.06.2007 19:12

Bingi píše:Tak mám po dovolení a jdu na ty samolepky na zadní světlo. Jen pro kontrolu ozvali se tihle zájemci: Petr_Z 1ks, ClairVOYanT 2ks, Ander 1ks, Mosad 1ks. Všichni červenou. Takže mě napište svoje adresy ať to mám kam poslat. Tomu kdo mě ji napíše obratem pošlu číslo účtu kam poslat ty peníze a jak dorazí tak pošlu poštou samolepku. Do zprávy pro příjemce napište svoji přezdívku ať vím kdo to poslal.
Ahoj Bingi !!! Tiež by som mal záujem o tú nálepku, nezmeškal som to? :? :?
Ford Focus combi 1.8TDDi Ghia,09/99,Blacky Fofo,
[url=https://www.volny.cz/jasiomen/Focus/Black.htm:1uc74uhd][img:1uc74uhd]https://www.focus.kvalitne.cz/black_group.gif[/img:1uc74uhd][/url:1uc74uhd]

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 03.06.2007 19:15

Realife píše:
Skubi píše:tak už ji mám taky nalepenou, ale ještě nějak nebyl čas to blejsknout a ani mi neměl kdo šlápnou na brzdu, abych viděl jak to svítí :wink:
prosim te, jak to funguje kdyz nalepis samolepku u te male casti kde je ostrikovac skla? Cim jsi ten maly kousek zadelal? Nebo je ta samolepka koncipovana tak, ze zakryje i ten maly kousek?
ne, je to od ostřikovače po šroub na pravé straně, takže to je defacto vystředěné :wink:
Obrázek
Obrázek

Radek 1.8 16V
Test driver
Test driver

Příspěvek od Radek 1.8 16V » 04.06.2007 08:25

To Bingi: Taky jsem ti posílal SZ s prosbou, ale ve tvým seznamu nejsem :( . Tak teda... jestli už není pozdě, tak prosím 1ks - červená. Díky.
Ford Focus 1.8i 16V Combi, r.v.00, Smoke Stone
Obrázek
Obrázek

Bingi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bingi » 05.06.2007 20:50

Přesně tak je to od ostřikovače po ten pravý šroub (při pohledu zezadu). Takže v seznamu teď mám: ClairVOYanT 2xčervená, Mosad 1xčervená, Spring 1xčerná, Fireice 1xčervená, Realife 2xčervená, Radek 1.8 16V 1xčervená.
Akorát se mě zatím neozvali Petr_Z a Ander, tak nevím jestli jim to mám taky nechat dělat.. :( Jinak je tu jeden technickej problém, nálepka se nevleze do obálky na délku, ani do té delší. Pokud to nebudete chtít mít přehnutý tak to musím poslat v obálce A4, což je dražší poštovný, je to těžší než 20g takže maj sazbu 12Kč. Takže bych musel podražit o 5Kč na 60Kč :( A nebo to prostě přehnu a dám do klasické malé poštovní obálky a bude to 55Kč, můžete si říct :) Peníze budu vybírat až to bude udělaný před odesláním. Ve čtvrtek to půjdu nechat vyrobit. Snad se ještě Ander a Petr_Z ozvou do té doby.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“