Porucha ukazatele teploty 1.8 TDCI 2005
-
- Nováček
Re: Porucha ukazatele teploty 1.8 TDCI 2005
OK, zítra to zkusím, zrovna jsem si stáhl nejnovější verzi, ale o tomto jsem nevěděl, že se to dá takto navolit, díky
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Nováček
ted jsem z toho jelen, PID senzory jsem našel,u předdefinovaných to neukáže a když si dám vlastí PID tak nevím jak to nakonfigurovat 

Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Nováček
už jsem na to přišel, zítra dám vědět
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Nováček
ECT 0005 nejde zadat, přepíše se to na 05 a vyhodí to obrázek test result 

Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Junior
Je to mód 22 musíš to zadat jako 220005.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Nováček
-
- Nováček
tak teď jsem to byl vyzkoušet a zde to je..
při nastartování kdy byla teplota 10 stupnů tak CHT zhruba nějakých 35 stupnů a ECT prostě nic neukazuje !
každopádně ukazuje hodnota Coolant temperature (FROM TCM) která byla nějakých 9 stupnů...
Po jízdě CHT se drží kolem 95 stupnů a Coolant temperature prostě kolísá, jak klesne pod 80 stupnů tak se hne i ručička na budíku..Zkoušel jsem odpojit ten snímač co je hned u filtru, ale nemá na to vliv, je to podle mě jen spouštěč ventilátoru, když je auto přehřáté ..nicméně posílám fotky vyfocené hned po dojetí...a vůbec se v tom nevyznám, 3 různé teploty....každopádně v testu přístrojovky je hodnota 115 stupnů a to je právě nějaká ta simulovaná, což by těch 115 bylo dobře ventilátor se spouští při 125 stupních to už mám ověřené.
JDe tam o hodnptu Coolant Temperature FROM TCM, co to je ???? Je to převod v budíkách ??
při nastartování kdy byla teplota 10 stupnů tak CHT zhruba nějakých 35 stupnů a ECT prostě nic neukazuje !
každopádně ukazuje hodnota Coolant temperature (FROM TCM) která byla nějakých 9 stupnů...
Po jízdě CHT se drží kolem 95 stupnů a Coolant temperature prostě kolísá, jak klesne pod 80 stupnů tak se hne i ručička na budíku..Zkoušel jsem odpojit ten snímač co je hned u filtru, ale nemá na to vliv, je to podle mě jen spouštěč ventilátoru, když je auto přehřáté ..nicméně posílám fotky vyfocené hned po dojetí...a vůbec se v tom nevyznám, 3 různé teploty....každopádně v testu přístrojovky je hodnota 115 stupnů a to je právě nějaká ta simulovaná, což by těch 115 bylo dobře ventilátor se spouští při 125 stupních to už mám ověřené.
JDe tam o hodnptu Coolant Temperature FROM TCM, co to je ???? Je to převod v budíkách ??
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Junior
Me to smysl docela dava. S temi PIDy se nedelej starost ten Coolant temp je to same.
Ty teploty ktere ti to ukazuje jsou totiz jen 2. ECT ma totiz offset 40. Aby se prenasela jen kladna
cisla takze 0 = -40 stupnu C. V testu pristrojovky to teda ukazuje hodnotu bez tohodle
odectu - na mem FL aute to ukazuje spravnou hodnotu ECT s tim odectem 40.
Pokud ti pri jizde drzi stabilne teplota CHT - to je jedina merena. Dalsi vec je,
ze u meho auta se teplota na budiku vubec neridila pidem ECT, ale odpovidala CHT.
To si myslim, ze bude ten problem - ECT je simulovana nejakym prepoctem, protoze
cidlo je jen na hlave, ne ve vode. A u noveho FW v pristrojovce to vyresili tak, ze berou
hodnotu CHT a ne ECT a potom to drzi jak ma a nelita to.
Ty teploty ktere ti to ukazuje jsou totiz jen 2. ECT ma totiz offset 40. Aby se prenasela jen kladna
cisla takze 0 = -40 stupnu C. V testu pristrojovky to teda ukazuje hodnotu bez tohodle
odectu - na mem FL aute to ukazuje spravnou hodnotu ECT s tim odectem 40.
Pokud ti pri jizde drzi stabilne teplota CHT - to je jedina merena. Dalsi vec je,
ze u meho auta se teplota na budiku vubec neridila pidem ECT, ale odpovidala CHT.
To si myslim, ze bude ten problem - ECT je simulovana nejakym prepoctem, protoze
cidlo je jen na hlave, ne ve vode. A u noveho FW v pristrojovce to vyresili tak, ze berou
hodnotu CHT a ne ECT a potom to drzi jak ma a nelita to.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Nováček
No ale když si v elmconfig přepnu jen na zobrazení reálné teploty tak to padá také, nebo to na to vliv nemá? Takže myslis, ze cely problém je v budikach? Nebo modulem TCM?????
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Nováček
A náhodou budiky před FL nevis jestli jde přehrát firmware?
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Nováček
A zase je divný, když auto stalo celý den, tak teplota CHT po nastartování byla cca 35stupnu,kdyz jsem ujel vzdálenost 15km tak CHT byla 97 stupňů, ale když jsem sáhl na chladič tak byl studeny 

Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Junior
S tim FW nevim - na FL to samozrejme jde. Zkus mi zjistit nejaky cislo kalibrace
co je v tech budikach - ne jen ten ROM level, ale bude to mit jeste nejaky ala 8V4T-14c026-xx.
Mohl by to ukazovat elmconfig. Podivam se do IDSky jestli tam k tomu jsou nejaky novejsi kalibrace.
Podle me problemy jsou 2 - ridici jednotka si nejak blbe vymysli tu ECT teplotu a budiky byly
staveny na to, ze to auto ma doopravdy cidlo na ECT (vsechny benziny) - coz na 1.8TDCi nikdy nebylo (ani u FF1).
Takze to nekdy pozdeji opravili tim, ze zmenili FW v budiku, aby to ukazovalo CHT nebo do nich
dali nejaky pseudo algoritmus ktery si jeste vymysli to zobrazeni - ktery ma mozna souvislost
s prepinanim v konfiguraci - zobrazeni realne teploty.
co je v tech budikach - ne jen ten ROM level, ale bude to mit jeste nejaky ala 8V4T-14c026-xx.
Mohl by to ukazovat elmconfig. Podivam se do IDSky jestli tam k tomu jsou nejaky novejsi kalibrace.
Podle me problemy jsou 2 - ridici jednotka si nejak blbe vymysli tu ECT teplotu a budiky byly
staveny na to, ze to auto ma doopravdy cidlo na ECT (vsechny benziny) - coz na 1.8TDCi nikdy nebylo (ani u FF1).
Takze to nekdy pozdeji opravili tim, ze zmenili FW v budiku, aby to ukazovalo CHT nebo do nich
dali nejaky pseudo algoritmus ktery si jeste vymysli to zobrazeni - ktery ma mozna souvislost
s prepinanim v konfiguraci - zobrazeni realne teploty.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Nováček
Jojo elmconfig ukazuje FW, bohužel to nemam vyfocené a právě jsem na cestě na odpoledni, ukáže to i forscan pro android, ale taky jsem si bohužel nevyfotil... Zkusím si půjčit bezkontaktní teploměr a jeste zitra to po zahřátí změřit, jestli ta teplota opravdu odpovídá CHT, pak bych vyměnil budiky za po FL, které se mi stejně líbí více
jinak naprogramování klíču se dělá jen v IDSce? Někde jsem viděl návod, že by to udělané měl umět i Forscan ve winech

Focus CMAX 1,8TDCi 85kW
-
- Junior
Forscan ve winech uz by to mel podle jejich stranek umet taky. Ale stejne potrebujes vygenerovat
incode stejne jak v IDS kdyz ty klice pridavas. Kdyz se nejak domluvime kdy to budes delat tak mi posles outcode
a ja ti incode vygeneruju. Jeste musis udelat inicializaci toho modulu. Jsou potreba 2 klice k tomu autu,
jinak to nenaprogramujes.
incode stejne jak v IDS kdyz ty klice pridavas. Kdyz se nejak domluvime kdy to budes delat tak mi posles outcode
a ja ti incode vygeneruju. Jeste musis udelat inicializaci toho modulu. Jsou potreba 2 klice k tomu autu,
jinak to nenaprogramujes.
Focus II 1.8 TDCi
-
- Nováček
2klice mám, plus nějakou černou plastovou cedulku s kodem. A ten outcode je co?? To není číslo v hex formátu nebo číslo klice co třeba vidím v elmconfig v Hecu??
Focus CMAX 1,8TDCi 85kW