Příspěvek
od TobiZC » 25.11.2007 17:06
Rozchod je vždycky bolestivou záležitostí. Rozloučení, rozchod, rozvod, opuštění…jen si ta slova poslechni. Jsou plná smutku, jsou plná truchlivosti, jsou plná obav ze změn, které jsou s tím vždy nutně spojeny. Jsou plná Samoty a Osamění. Každý zná bolest o které je tu řeč, protože každého potkalo někdy rozloučení ve svých tisícero různých podobách. Univerzální rada a lék, které by spolehlivě zabraly, nejsou a nebudou. Protože průběh a událost se vždy liší a i když se zdají být někdy hodně podobné, lidská bytost je individualita sama a každý přístup vede k jinému řešení. Jsou ale obecně platné poznatky, které mohou být jakýmsi dobrým průvodcem na cestě bolesti a zklamání. Dočasné a účinné. Trvalé a účinné. Do prvně zmíněných počítám já ty, co pomáhají zapomenout, odvedou pozornost jiným směrem, zaujmou, zaměstnají, odreagují. A je jedno o co jde. Práce, pejsek, koupě nového auta, výlety a kamarádky, rodina, koníčky či dovolená, jistojistě čas. Přerazit pocit Osamění. Něčím. Čímkoli. Do druze zmíněných počítám já ty, co pomáhají nastalou situaci pochopit a jí porozumět. Protože jedině pravým pochopením a porozuměním podstaty problému je tento opravdu vyřešen. Zamyšlení, pokládání otázek sama sobě, objevení důvodu, proč mě se děje něco, co se mi nelíbí a jaký na tom mám podíl. Protože nic špatného (stejně jako nic dobrého) neděje se mi bez důvodu a porozuměním a nalezením toho důvodu vede k pochopení situace. Jasně, že člověk musí začít sám u sebe, protože jedině tam se o Začátku dá hovořit. Nemohu skákat, když ještě neumím chodit. Nemohu rozumět jednání jiných, když nerozumím svému. Pochopit Samotu. Kteráž to není negativním pojmem, spíš prostorem pro tebe samou, spíš darem, světem pro tvůj vlastní svět. Umět se pohybovat v Samotě, přijmout jí a pochopit je způsob, jak vymazat definitivně její negativní znění. Snad kombinací obojího podaří se zmírnit pocit smutku, bolesti a truchlivosti, které otravují mysl a trápí srdce.
Žádné z mých slov ani žádná jiná výše napsaná, nepřinesou radu či vysvětlení. Některá Ti možná budou bližší, některá srozumitelnější…v podstatě nezáleží na obsahu. Ať už tu z nás napsal kdokoliv cokoliv různým způsobem vyjádření, jde pouze a jenom o to, projevit účast na Tvém trápení a vyjádřit přání, abys našla dostatek síly a energie vyrovnat se s ním co možná nejlépe.
Naposledy upravil(a)
TobiZC dne 26.11.2007 12:57, celkem upraveno 1 x.
FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k