Rady na letní pneu - sezona 2025 od strany 160
- mickielli15
- Pokročilý
Re: Rady na letní pneu
když to vezmu obecně - conti budou lépe držet, pirellky asi víc vydrží. To je hrubej, obecnej odhad podle dlouhodobého pozorování. 

Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition 

-
- Zkušený
Záleží na tom, co kdo preferuje.Jestli co největší výdrž,nebo jízdní vlastnosti.Já mám třeba negativní zkušenosti s Dunlopama Fastresponse,na 40-50% vzorku musely jít dolů, protože na mokru klouzaly,že to bylo o hubu.Jiní si je zase chválí.Asi jsem měl nějakou blbou várku.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
-
- Junior
zdravim,co si myslite o techto pneumatikach?http://www.nejenpneu.cz/95425-sn3800-xl/,nemuzu si ted dovolit moc investovat,tak nevim jestli koupit nejake nove levne a nebo dobre ale trochu jete.
new ford mondeo 2.5 V6 r.v.2004 ,stříbrná barva
je Honda civic 1.5 84kw
prodaný Ford mondeo 2.5 V6 r.v.2001 cerna barva
prodaný Peugeot 106 Gti 1.6 16V 87kw-mala raketa
byvale auto-ford focus 1.8 TDDi 66kw Hatchback,r.v.2001
je Honda civic 1.5 84kw
prodaný Ford mondeo 2.5 V6 r.v.2001 cerna barva
prodaný Peugeot 106 Gti 1.6 16V 87kw-mala raketa
byvale auto-ford focus 1.8 TDDi 66kw Hatchback,r.v.2001
- Veronik@
- Nováček
Tak tohle jsem si možná měla přečíst - tolik rad
Mám FoFO II třetí den, byl na sjetých pneu, tak jsem si nechala poradit v servisu - dali mi Hankook - nějaký ten střed.
Nechtěla jsem nejlevnější práskačky.
Nejsem expert, ale jeté gumy bych asi nebrala...

Mám FoFO II třetí den, byl na sjetých pneu, tak jsem si nechala poradit v servisu - dali mi Hankook - nějaký ten střed.
Nechtěla jsem nejlevnější práskačky.
Nejsem expert, ale jeté gumy bych asi nebrala...
FF II combi 1,6 TDCi 80kW 2008 ♥
-
- Zkušený
Je to čína,někteří je nazývají "lisovaná tma"-nejsou asi nic světobornýho,ale už jsem na ně četl i pozitivní ohlas.eman07 píše:zdravim,co si myslite o techto pneumatikach?http://www.nejenpneu.cz/95425-sn3800-xl/,nemuzu si ted dovolit moc investovat,tak nevim jestli koupit nejake nove levne a nebo dobre ale trochu jete.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
-
- Junior
Tak DUNLOP nahodene, musim povedat ze to ticho... parada..chudas píše:tak prave mi dosli... akurat mi uz ostava ich nahodit na elektrony a vyskusat:)))ybuba píše:Taky jsem plný očekávání, mám shodně DUNLOP SP FASTRESPONSE 205/55/16 ...
Snad jsme si vybrali správně
zatial len prve kilometre ale spokojnost... tiche, dobre sedia na ceste.. uvidime za mokra a po prejdeni viac kilometrov.
zatial spokojnost.. a mimochodom.. kupoval som ich cez net a DOT je od cca 3011 do 0912...
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010
- Giggo
- Zkušený
Než toto, šel bych raděj do něčeho kvalitnějšího z aukra. Často se tam dají najít velmi dobrý kousky s ujetejma pár km.eman07 píše:zdravim,co si myslite o techto pneumatikach?http://www.nejenpneu.cz/95425-sn3800-xl/,nemuzu si ted dovolit moc investovat,tak nevim jestli koupit nejake nove levne a nebo dobre ale trochu jete.
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- Hal9000
- Test driver
V novém číslu AutiTipu 4/2012 je příloha letní pneu. Je to pro některé zdejší velice poučné čtení. Na začátku je test 50 pneu. Aby se pneu dostala do 15 nejlepších a tím pádem do podrobného testu, musela předvést jak si vede při brzdění ze sta kilometrů za hodina na suchu a mokru. Rozdíl mezi na suchu nejlepším Pirelli Cinturato P7 (35,1m) a nejhorším Runway Enduro-916+(42m) si každý lehce spočte, stejně jako na mokru Dunlop Sport Maxx RT a Continental SportContact 5 (shodně 43,7m) a nejhorším Rockstone Radial F105 (71,7m) taktéž.
Při rozhodování jaké pneu koupit je tento test velice objektivní a jasně ukazuje, že kupovat nějaké šity které jsou o pár kačet levnější se absolutně nevyplatí, protože to zavání ohrožováním svého i života ostatních účastníků. Kecy o zkušenostech ty delší metry brzdné dráhy nenahradí
Při rozhodování jaké pneu koupit je tento test velice objektivní a jasně ukazuje, že kupovat nějaké šity které jsou o pár kačet levnější se absolutně nevyplatí, protože to zavání ohrožováním svého i života ostatních účastníků. Kecy o zkušenostech ty delší metry brzdné dráhy nenahradí

-
- Junior
tak troska nam naprsalo a musim povedat ze DUNLOPi drzia este lepsie na vode ako na suchu...chudas píše:Tak DUNLOP nahodene, musim povedat ze to ticho... parada..chudas píše:tak prave mi dosli... akurat mi uz ostava ich nahodit na elektrony a vyskusat:)))ybuba píše:Taky jsem plný očekávání, mám shodně DUNLOP SP FASTRESPONSE 205/55/16 ...
Snad jsme si vybrali správně
zatial len prve kilometre ale spokojnost... tiche, dobre sedia na ceste.. uvidime za mokra a po prejdeni viac kilometrov.
zatial spokojnost.. a mimochodom.. kupoval som ich cez net a DOT je od cca 3011 do 0912...
Ford Mondeo 2,0 TDCI 6st automat, Titanium - 2010
- miki21
- Test driver
Předpokládám,že testy probíhaly na nových gumách.Jako ještě objektivnější bych považoval test při poloviční životnosti(vzorku).Tam se ty parametry můžou zásadně lišit. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Hal9000
- Test driver
To si nemyslím. Směs ze které je pneu vyrobena s ubývajícím vzorkem bude pořád stejná, takže bude pouze posun k horšímu kvůli opotřebení, ale minimálně u těch ,,lepších´´ to nebude nic zásadního. Spíš bude záležet za jak dlouho je sjedeš. Pokud v jednom roce, tak to nebude takový rozdíl, jako když je budeš jezdit pátou sezonu. Tam už bude zhoršení větší....
- miki21
- Test driver
Složení a stáří směsi bude mít rozhodující vliv na suchu.Na mokru bude důležitý i vzorek z hlediska odvádění vody,aby se ta guma na asfalt vůbec dostala.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
- ybuba
- Pokročilý
Taky si nemyslím, že by sjetí mělo zásadní vliv na vlastnosti, mimo zmiňované vlastnosti na vodě - zhoršení odvádění vody je nepopiratelné. Stáří gumy asi bude mít vliv, ale podle mne ne po 4 letech, ale až tak např. po 6 letech.
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- strop330
- Nováček
Ahoj tak jsem si to tady podrobne procital a mel jsem tri favority Dunlop SP FS, Pirely P6 a Bridistoune Turanza er300 a nakonec vyhraly Continental premium contact2 tak uvidim jak tzo bude jezdit zatim jsem jezdil jen na Polaris a Bravuris tak to snad pocitim. Chci podekovat za kontakt na PNEUNET.CZ myslim si ze ceny absolutne nejlepsi i jednani tak snad i kvalita no uvidime. Myslim ze tady moc lidi o Conintalech nepsalo tak budu rad za info jake jsou ale myslim si ze spatne jsem neudelal jen musim pocitat s mensim najezdem km nejsem zadnej zavodnik tak mi to nevadi halvne at to drzi a brzdi na mokru:D
FOFO1 1,8tdci 74kw r.v 2004 185tkm
- Cowley
- Zkušený
jinak test gum v nasem rozmeru byl i v poslednim D-testu, a - svete, div se - dopadl dost podobne jako ADAC. Jedinym rozdilem - a pro mne ocekavatelne - dopadly o neco hur Pirelli a Uniroyal, coz je pro mne urcita zaruka objektivity testu.
Kazdopadne na spicce jsou rozdily minimalni, a podle mne ten cenovy rozdil mezi mizernyma a kvalitnima gumama neni tak zasadni jako kvalitativni. Takze s kterymkoli z prvnich cca 5 modelu z libovolneho testu nemuzete udelat chybu
Kazdopadne na spicce jsou rozdily minimalni, a podle mne ten cenovy rozdil mezi mizernyma a kvalitnima gumama neni tak zasadni jako kvalitativni. Takze s kterymkoli z prvnich cca 5 modelu z libovolneho testu nemuzete udelat chybu