Řeším už dva měsíce záhadu s mým motorem. Stává se mi, že při jízde v nižších otáčkách (pod 2000) , ale v zátěži (rozjezd, podřazení do kopce) motor vysadí, ale nezhasne. Skočí do volnoběhu a rožnou se kontrolky závady a teploty (ta nad ní s vykříčníkem). Pokud jedu pomalu a sešlápnu spojku kontrolky zhasnou a jedu dál. Pokud mám vyšší rychlost (projevuje se to už i během jízdy) auto sebou jen škubne a opět se vše vrátí do normálu. Zpravidla to udělá dvakrát za sebou a pak je delší dobu klid. Zkoušel jsem i pak přidat plyn a opět výpadek i třikrát po sobě, ale pokud sklidním jízdu už se to neprojeví. Ve vedrech je to častější, ale v zimě to nedělalo.
Zjistil jsem, že pokud auto na cca 20min odstavím (třeba na nákup) a pak odjíždím, problém se objeví s větší pravděpobností (mám křižovatku kde jsem toto zaznamenal už 3x během 14dní, vždy ujedu z parkoviště cca 300m a na křižovatce při rozjezdu do mírného kopce výpadek 2x po sobě, někdy motor úplně zhasne, pak můžu klidně ujet libovolnou vzdálenost a nic). Projevuje se to u zahřátého motoru, ale jen na začátku jízdy. Studený motor to nedělá a ani při jízdě po dálnici. Filtry vyměněny. Jezdím cca 50km v jedné jízdě.
Diagnostika ve Fordu mi taky nic nezjistila, prý se takové krátké chyby po opětovném startu mažou.
Takže asi mechanická závada

Nenapadá někoho co by to moho být?
Doplním, že vstřikovače to nejsou!!! Nechal jsem si je repasovat (prý tekly do přepadu), ale závada nezmizela. 28 tis. v háji