Sahara nejede ....?
-
- Junior
Sahara nejede ....?
Tak to já nemám tuśení zda je to stejné, bohužel... Ale třeba někdo bude vědět.
Ford Focus II 1.6TDCi kombi r.v.2010.05 - sea grey
Ford Mondeo III 2.2TDCi 5dv r.v.2005.12 - modrá octane -> prodáno
Ford Focus I 1.6i 16V ZETEC r.v.2001 sedan + LPG -> prodáno
Ford Mondeo III 2.2TDCi 5dv r.v.2005.12 - modrá octane -> prodáno
Ford Focus I 1.6i 16V ZETEC r.v.2001 sedan + LPG -> prodáno
- ZaQik
- Admin
Re: Sahara nejede ....?
nezbyde nez si ji pujcit a vyzkouset
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- smoula
- Test driver
Všem se omlouvám za plašení
Jak bylo v pátek vedro, tak jsem to schválně vyzkoušel. Zahřál jsem motor, zastavil a nechat běžet klimu na maximum asi 10min... Sahara se točí, a furt byla hlasitější a hlasitější ale pořád nehučela tolik jako když sem měl TDCI
Ale vzduch i po těch 10ti minutách byl chladný a chladilo to pořádně. Tak asi vše v pořádku...
L.

Jak bylo v pátek vedro, tak jsem to schválně vyzkoušel. Zahřál jsem motor, zastavil a nechat běžet klimu na maximum asi 10min... Sahara se točí, a furt byla hlasitější a hlasitější ale pořád nehučela tolik jako když sem měl TDCI

L.
- smoula
- Test driver
Dotaz
Sahara diesel vs. benzín.
Proč u dieselu se sahara po zapnutí klimačky pustí vždycky na max, strašně hučí, ale i v největších vedrech když byla vypnutá klimatizace se nespustí?
Proč u benzinu se sahara pustí potichu, ale i když jsou vedra, a klimatizace neběží, tak sahara potichů běží

Sahara diesel vs. benzín.
Proč u dieselu se sahara po zapnutí klimačky pustí vždycky na max, strašně hučí, ale i v největších vedrech když byla vypnutá klimatizace se nespustí?
Proč u benzinu se sahara pustí potichu, ale i když jsou vedra, a klimatizace neběží, tak sahara potichů běží

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
smoulo u dieselu bych rekl ze bude neco spatne
U me kdyz zapnu klimu bezi na pomale otacky, kdyz je teplota chladici kapaliny na vyssi hranici, sahara bezi na vyssi otacky nebo kdyz vypaluje DPF tak to same, to je jak stihacka

U me kdyz zapnu klimu bezi na pomale otacky, kdyz je teplota chladici kapaliny na vyssi hranici, sahara bezi na vyssi otacky nebo kdyz vypaluje DPF tak to same, to je jak stihacka

Mondeo, 2.0 TDCi 85kW, combi, r.v. 12/2006, EURO 4 + DPF, Futura X, Webasto
- smoula
- Test driver
Já měl TDCI 66kW bez DPF a tam s klimou vždycky běžela na maximální otáčka a šíleně hučela 

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak byl urcite problem v ridicim modulu sahary nebo spinala jen na max. otacky drive treba u nekterych aut zapecene kontakty.
- smoula
- Test driver
Aha. jj 

- pj$lf
- Junior
Poradite kde by mi v Praze/okoli za rozumnou cenu vymenili uhliky v sahare a omrkli jestli je jinak dobra? Pripadne nezkousel jste nekdo koupit jenom vrtuli s motorem z druhovyroby? Nasel jsem jednu s oznacenim 20.97.570-MV. Premejslim co bude rozumnejsi cesta k cili.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Me uhliky menil kamos, muzu mu napsat zda nepamatuje jaky to byl typ. Tusim staly asi 150kc vsechny.
Vyndal jsem saharu, vrtuli, dal mu samotnej motor, rozpertloval to a vymenil uhliky, zase jsem to zadelal a frci cca dva roky
Vyndal jsem saharu, vrtuli, dal mu samotnej motor, rozpertloval to a vymenil uhliky, zase jsem to zadelal a frci cca dva roky

- pj$lf
- Junior
Slid: Rozpertloval jsem obe sahary a dle fotek jsem na tom s uhlikama dost podobne. Jako provizorni reseni jsem vynuti a vnitrek profouknul kompresorem dokud nevylital vsechem uhlikovej prach a obe pak zacaly fungovat. Tak jsem jednu zapertoval a namontoval zpet do auta. Snad to chvili vydrzi. Jestli budes s kamosem mluvit tak se mi prosimte zeptej jestli si na ten typ nevzpomene. Cenovka je oproti tomu co psal Kota dost prizniva
Kdyby poradil i cim pak nejlip pribodovat ty kontakty uhliku na ten ramecek, tak by to byla uplna parada 
Obema diky za info

Obema diky za info

- Slid
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
pj$lf: ok dam vedet, nema servis v Praze bohuzel, jinak bych te na nej odkazal hned.