Pylový filtr
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pylový filtr
Ted nevim, jestli ti rozumim. ja myslel to co je oznaceny na prvni fotce. Myslel si to same nebo to co je na druhe fotce? Mimochodem, to co je na druhe fotce mi taky zrovna nedrzi dobre, rekl bych, ze je to uz tak dok..veny, ze uz to v tom protikusu nedrzi a staci je zatahnout a je to venku. A ta housenka od Forda se nalepi kam? Na tu mez skla a plastu, nebo zespoda na plast a primacknout k oknu? Diky
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To na prvej fotke som nemyslel, to na druhej fotke neviem nejaj rozpoznat co to je, som tu cez mobil. Ale myslel som take tie cierne plastove blbosti ktorymi je ten plast nacvaknuty do toho bieleho protikusu v karoseri. Tie sa zvyknu casom ulamat. A potom ten plast dobre nedrzi a neprilieha k oknu. Na kazdom plaste su tri alebo styri, teraz neviem presne. A tu pasku nalepis zo spodu na plast a potom to cele prilepis k oknu.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jj asi uz vim, jak to myslis. Misto tech koliku (vypada to jako kuzelka s cepickou), ktery jsou v tom plastu zespoda nasunuty v tech kolejnickach, tak si narval horem pres plast sroub, je to tak? Ale zajimalo by me, v cem ti ten sroub drzi, do ceho ho chytnes? Do toho protikusu, do kteryho se puvodne nacvakava ten kolik?
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jasne do toho bieleho plastoveho protikusu. Mam take samorezky akurat tam sadnu. A drzi to super. A su cierne a zapustene v tom plaste tak to ani nie je vidno.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- FOCKI
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak i já sem konečně vyměnil pyl filtřík- práce tak na půl hoďky ( bylo to moje poprvé) a dalo se to. filtr byl zaje**ný až hrůza 

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ja to delal taky poprve a vyzbrojenej ruznejma radama odsud jsem myslel, ze to bude na chvili, ale nakonec jsem to delal taky asi pul hodiny. Delal jsem to bez sundavani steracu a toho krytu pred ridicem. Jen jsem vyndal ten pred spolujezdcem, ale nasadit ho tam potom zpatky a nacvakat tam ty cvoky, to mi trvalo vetsinu casu. Priste to zkusim uplne bez sundavani toho krytu. Fitr jsem koupil u Elitu Bosch s aktivni uhlim asi za 600,-
-
- Test driver
tak len zkopčím zase foto mojej vymeny z tohoto vlakna, ako to robím ja 

- Přílohy
-
- img065.jpg (21.9 KiB) Zobrazeno 2325 x
-
- img066.jpg (24.45 KiB) Zobrazeno 2323 x
-
- img067.jpg (25.53 KiB) Zobrazeno 2326 x
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
A odcvaknou se ti pri tomhle zpusobu takovy ty dva cupliky, ktery drzej ten plast u okna? Protoze narvat je tam tak, aby drzely, mi trvalo snad 10 minut
Nechapu, proc to neni vyreseny stejne, jako ten prostredni sroub.
Resil uz nekdo nejak opravu tohohle zacvakavani?

Resil uz nekdo nejak opravu tohohle zacvakavani?
Naposledy upravil(a) malond dne 15.03.2009 20:48, celkem upraveno 1 x.
-
- Test driver
odcvakujem len tie čo su od motoru, nič viac nič menej, praca na minutu 

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Tak pro priste
Ted jeste resim, jestli tam mam davat tu housenku, kdyz tam od minule nebyla a nevsim sem si toho, ze by teklo do auta. Hlavne si nedovedu predstavit, jak to budu rvat pod ten plast, kdyz mezi nim a oknem jsou tak 2mm

-
- Test driver
ak s tym nemáš problemy, tak by som to neriešil 

- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
No v podstate bych to mohl vzit cernym silikonem, kterej mam. Tim asi nic nezkazim a pro dobrej pocit 

- Jemar
- Zkušený
- vilimass
- Nováček
Ahoj forďáci. Pročítám tady vaše názory a nápady ohledně pylového filtru. Přidám mjí zkušenost. V podstatě to začalo tím, že si manželka stěžoval žejí teče do auta u spolujezdce. Nechtěl jsem tomu věřit, ale na konec když jsem myl minulej tejden fordíka, tak koukám, že je u spolujezdce mokro. teprve dnes jsem se dostal na to abych to rozebral. Zjistil jsem, že tam asi zatíká pod gumou která by měla přilnout k oknu. Zřejmě když to měnili v servisu, tak to asi moc neřešili, že to nenacvakli pořádně a ani se nedivím. ty čudlíky jsou tak stupidně udělaný až hrůza. Když jsem chtěl vyndat tu pravou polovinu, tak bych to musel asi hodně zlomit a to jsem nechtěl. Došlo to tak daleko, že jsem musel stahováčkem sundat stěrače, vycvakal jsem ty debilní čudlíky a uprostře jsem povolil ten šroubek. Potom už to šlo hladce. Když jsem koukal na ten kryt, tak tam co je ta okapnička nad filtrem, tak vůbec nechápu proč je tam vyvrtaná dirka asi 8mm. další věc co jsem zjistil je to, že když jsem si dal kryt jakoby doroviny, tak je to (zřejmě teplem prohnutý) a potom stačí aby auto stálo trochu nakloněné doleva a právě přes tu dirku proteče voda filtrem až do auta ke spolujezdci. Táááááákže dirku jsem zalepil okapničku jsem vyvěsil na drátek aby byla právě na středu auta vejš a odtíkalo to tam tudy kudy má. tak a zpět ke krytům. Na těch plastech jsou vylisovaný takový kolečka. tak ty jsem provrtal vrtákem 4mm a ty původní čudlíky co jsou nacvaklé na autě jsem vyhodil. Do těch plastovejch čudlíku v karoserii jsem vrtnul díru cca 2,5mm napasoval kryty a skrz celý jsem to přišrouboval zapuštěnejma pizink. vrutama 4x40mm. Teď už jenom koupím plastové krytky na ty vruty. Těsnící guma tam sedí super. Snad bude po zatékání. Nenapadlo mě to ani nafotit, protože by se to určitě někomu šiklo. Stěrače už jsem nasadil v podstatě normáně a přiměřeně dotáhnul. Snad vám to tady někomu pomůže až bude tápat jak a co vycvaknout ....atd. Tak se mějte vilimass
- bororo
- Nováček
som po prvej vymene filtra /vlastnorucnej/. navod som copy od chmelka. vsetko prebehlo v pohode. ja som tam mal od predchodcu v plaste 2 sroby, tesne vedla vylisovanych koliecok, a vsetky ,,cvakacky,, vylamane, takze vymena prebehla rychlo. skoda ze som stary filter neodfotil. vyzeral ako keby som ho prehnal po podlahe v pivnici 

Je: Ford Focus kombi, 1,5 EcoBoost, ST Line
bol:Ford Mondeo HB, 2.0 Duratec,´07
fotogaleria: viewtopic.php?f=173&p=548637
bol:FF 1,6 16V Combi ´99
bol:Ford Mondeo HB, 2.0 Duratec,´07
fotogaleria: viewtopic.php?f=173&p=548637
bol:FF 1,6 16V Combi ´99