Správně,tohle bude jen na parkování a další nezbytnosti
Šachty jsme zatím neřešili, jezdili jsme zčásti přes souseda, na jaře tam mám rozhodit hlínu a nasypat trávu...
Jinak deska má max.odchylku 16mm, na pár místech zchlupatěla,jak zmrzla voda nahoře. To prý nevadí. Ještě chci dodáky na beton,abych měl papír co tam přesně je...
Jakou máte zkušenost s odhadci? Odhadce nám stanovil odhadní cenu pozemku na 1 800 000kč, kupní cena minulý rok byla 2 400 000kč. Lokalita je to bezproblémová, provoz minimální, blízko do centra, nikde žádní nepřizpůsobivý... Dům odhadl na 1 900 000kč... Dost dlouho sem hledal a za základovku včetně přípojek jsem už zaplatil 310 500 kč, po dlouhém výběru pouze na hrubou stavbu (střecha,klempířina, obvodové stěny s fasádou, bez oken) jsem se dostal na cenu 1 228 000kč. To by na zbytek stačilo dle odhadce 400 000kč, což asi dost těžko.
Hypotéku máme z určitých důvodů 50%, víc nám banka nedá... Tím pádem se dostanu na úvěr 1 850 000kč a to mi na stavbu nestačí. Jak tedy "navýšit" na reálnou hodnotu odhad? V lokalitě se najde x inzerátů na prodej pozemků či nemovitostí, všechny s podstatně vyšší hodnotou. Pozemek vedle nás se prodává za 2600kč/m. Proč mi tedy odhadce narve do kategorie 1800kč/m?
Jsem nasrán! 8-(