Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!
Dotaz: myslite si, ze je realne sehnat tak do cca 2.500 pouzitelne radio s bluetooth? Pozadavku moc nemam, ale alespon totok:
- 1DIN, redukcni ramecek z "1.7 DIN" mam
- zvukove alespon na urovni tech brandovych radii, ted mam TravelPilot a staci to, cim mene "ekvalizeru", tim lepe :]
- externi mikrofon, to je podminka,
- prehravani MP3, idealne bez pridaneho sumu (takove ty levne sencory ap. NE)
- cim mene to bude barevne, blikajici a pipajici, tim lepe ;]
- potesil by line-in (AUX)
Stojim prave pred moznosti bud koupit jen nejaky zakladni parrot, nebo rovnou vymenit radio, toz prosim poradte. Zkusil jsem i takove ty FM transmittery, ale to je pro me nepouzitelne :/ ..
Nevadi mi ani "jete" radio, pokud bude v pouzitelnem stavu (je to Focus z roku 2000, paradu s tim uz nehonim ;] ..), pokud nekdo neco takoveho treba mate, nabidnete, dik!
- 1DIN, redukcni ramecek z "1.7 DIN" mam
- zvukove alespon na urovni tech brandovych radii, ted mam TravelPilot a staci to, cim mene "ekvalizeru", tim lepe :]
- externi mikrofon, to je podminka,
- prehravani MP3, idealne bez pridaneho sumu (takove ty levne sencory ap. NE)
- cim mene to bude barevne, blikajici a pipajici, tim lepe ;]
- potesil by line-in (AUX)
Stojim prave pred moznosti bud koupit jen nejaky zakladni parrot, nebo rovnou vymenit radio, toz prosim poradte. Zkusil jsem i takove ty FM transmittery, ale to je pro me nepouzitelne :/ ..
Nevadi mi ani "jete" radio, pokud bude v pouzitelnem stavu (je to Focus z roku 2000, paradu s tim uz nehonim ;] ..), pokud nekdo neco takoveho treba mate, nabidnete, dik!
ex. FFI 1.6 kombi 2000, soucasne Chrysler Grand Voyager 3.3i
- Spy.Dr
- Junior
je to realne, viz moje LG za 2500 - par postu vyše je fotka a par stranek zpět je popis - mam ho par měsicu a nemohu si vynachvalit - BT, USB, AUX 3,5 jack, MP3-CD, ext. mic. - jinak je to asi jedina volba za ty penize, ale kdyz jsem ho kupoval tak bylo skoro po cele republice vyprodane hehe, ale melo se vsude asi za tejden zase naskladnit 
tak ať nemusíš hledat
- jinak na mínusy jsem zatim žádný nenarazil a celkem sem si zvyknul i používat to dálkový ovládání, je celkem dobrý

tak ať nemusíš hledat

LG LCS700 BR - má CD/RW/MP3, USB, Line-in Jack 3,5, Bluetooth(lze použít jako handsfree nebo i pro přenos hudby z telefonu)
Cena od 2 330,- já koupil za 2480,- v Datartu.
další plus:
externí mikrofon na kabelu pro handsfree
Dálkové ovládání třeba pro zadní osádku vozu aby neotravovali
výkon 4x53W - hraje opravdu super
- pkadecka
- Test driver
To je stejná cenová kategorie jako SENCOR (konkrétně typ SCD 7605BMR):
http://www.alza.cz/sencor-scd-7605bmr-d155081.htm

Ale zrovna "levné sencory" kolega Spachal nechce
http://www.alza.cz/sencor-scd-7605bmr-d155081.htm
Ale zrovna "levné sencory" kolega Spachal nechce

Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Hal9000
- Test driver
Do 2500 s BT to budou pouze
značky. Snad to LG
Ale Senkoš nebrat 

- Spy.Dr
- Junior
Tak cenová kategorie to sice je stejná, ale LG je trochu jinde než sencor, víme všichni
. Kdysi sem si pár věcí od sencoru koupil, všechny audio sencory putovali na reklamaci a poté sem si místo nich vzal jinou značku, zůstala jen rychlovarná konvice
zatim drží... LG má snad všechno na celkem dobrý úrovni, máme doma asi tři LCD a všechny dobrý, to rádio je taky supr, se sencory byl vždycky nějaký problém, obzvlášť v audiu, šumí, chrčí, nefungují jak mají, halt sencor no.
Eště jedině zkusit ten BENG nebo jak se to jmenuje co maj v KELLY,a le to bude asi něco podobnýho. Podle mě ze "Značkovejch" je do těch 2,5k jediný to LG no, proto jsem u něj skončil i já... a jsem nad míru spokojenej

Eště jedině zkusit ten BENG nebo jak se to jmenuje co maj v KELLY,a le to bude asi něco podobnýho. Podle mě ze "Značkovejch" je do těch 2,5k jediný to LG no, proto jsem u něj skončil i já... a jsem nad míru spokojenej

- pkadecka
- Test driver
To si myslíš, že LG za 2500 bude nějak výrazně lepší než Sencor za 2500? Jestli máte někdo odpor ke značce Sencor, tady je pro srovnání, co na mě vypadlo po zadání "autorádio bluetooth" do vyhledávače:
Kenwood za 3180,- http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... e-900.html
Sony za 3680,- http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... e-764.html
Pioneer za 3720,- http://www.ppelectronic.cz/zbozi/autora ... -bluetooth
Alpine za 3970,- http://www.prohifi.cz/autoradia/alpine-cde-125bt
Kenwood za 3180,- http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... e-900.html
Sony za 3680,- http://www.audiocar.cz/detail-autoradia ... e-764.html
Pioneer za 3720,- http://www.ppelectronic.cz/zbozi/autora ... -bluetooth
Alpine za 3970,- http://www.prohifi.cz/autoradia/alpine-cde-125bt
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Spy.Dr
- Junior
to si nemyslim ale vim, protože to LG v aut už pár měsíců mám a ten sencor má v autě kamarád (už druhej protože prvnímu něco nefungovalo) a když sem si s nim hrál, tak porovnání ve zkratce - ovladatelnost LG malinko lepší, ale to je asi o zvyku, ale pravdou je že trochu "uživatelsky přívětivější" což je při ovládání za jízdy celkem důležitý. Zvuk nelze tak zcela porovnat protože má malinko jiný repro a jsem asi trochu zaujatej, ale při vyšší hlasitosti, kde to LG ještě "čistě" hraje, ten sencor už zkresluje. s BT nevim jak moc dobře to tam funguje, ale u LG se mi připojí po prvnim sparovani telefon vždy sám jen co na něm zapnu BT, což by tak mělo být. Samořejmě to neni Alpin, kenwood, ani pioneer, ale bavime se tu o radiich do 2500, tak bych se držel těchto peněz a netahal sem radia za 4k, prohlednout si je na shopech umime všichni, ale je to troušku OT...
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Panove, diky moc, zminovane LCS700BR vypada vcelku obstojne. Cena je take v pohode, nejlevneji jsem to nasel asi za 2.150 s dani a dopravou, to je uz docela zajimave. Sice nikde neni popis tykajici se externiho mikrofonu, ale nastesti v manualu je :]
Takze jeste par dotazu, na ty, co uz radio maji:
- dulezite je pro me telefonovani. Takze, jake jsou zkusenosti s pripojenim pres bluetooth, mate zapojeny externi mikrofon a hovory jsou v pohode, i pri jizde? Zajima me, zda vas slysi v pohode i protistrana, zda hovor neni prilis zasumneny..
- mikrofon je soucasti baleni, nebo mam shanet?
- predpokladam, ze asi ne, ale je nutny pro montaz nejaky specialni ramecek (tim nemyslim redukci na 1DIN)?
- u popisu radia je zminena i moznost dalkoveho ovladani pod volantem. Zkusili jste nekdo zapojeni toho, co je ve Focusu (tri draty), funguje to? Byl by to docela "prijemny bonus" :]
Dik za info, pomohli jste mi!
Takze jeste par dotazu, na ty, co uz radio maji:
- dulezite je pro me telefonovani. Takze, jake jsou zkusenosti s pripojenim pres bluetooth, mate zapojeny externi mikrofon a hovory jsou v pohode, i pri jizde? Zajima me, zda vas slysi v pohode i protistrana, zda hovor neni prilis zasumneny..
- mikrofon je soucasti baleni, nebo mam shanet?
- predpokladam, ze asi ne, ale je nutny pro montaz nejaky specialni ramecek (tim nemyslim redukci na 1DIN)?
- u popisu radia je zminena i moznost dalkoveho ovladani pod volantem. Zkusili jste nekdo zapojeni toho, co je ve Focusu (tri draty), funguje to? Byl by to docela "prijemny bonus" :]
Dik za info, pomohli jste mi!
- Spy.Dr
- Junior
Pripojeni pres BT v pohode, sparujes jednou a pak uz staci zapnout BT v telefonu a samo se to vzdy spoji behem par vterin, da se zaroven klidne i poslouchat pres BT hudba z telefonu. dokonce se daji i natahat kontakty do radia, posledni volane, atd, ale to nejak nepouzivam. Radio ma jedno tlacitko na prijimani a pokladani hovoru. kdyz prijmes hovor tlacitkem na telefonu telefonujes pres telefon bez HF - celkem uzitecne kdyz mas pripojeny HF, je vas vic v aute a najednou ti nekdo vola a ty chces telefonovat "private" - nevim jestli to tak je i u jinych HF a u jinych telefonu.Hlasitost mikrofonu se da nastavit, ja mam na maximum, a nikdo si zatim nestezoval ze by neslysel asi. jestli to sumi to nevim, asi jako kazdy HF v aute, tata ma original HF ve Volvu 2010 a taky je slyset ze to je HF, takze to nikdy nebude asi jako kdyz sedis v kancelari...
Ext. mikrofon je soucasti baleni, kabel je dost dlouhý na natazeni do leveho horniho rohu okna a este zbyde cca pul metru.
zadny ramecek na 1DIN neni potreba
radio ma zezadi jeste zdirku na jack (ted nevim jestli 3,5 nebo 2,5) na externi ovladani, kam by se asi teoreticky dalo pripojit to fordacky pod volantem, ale ja ho nemam, takze jsem to neresil, to ovladani co k tomu davaj¨je super, celkem sem si zvyknul ze kdyz si chci hrat s radiem tak si ho vemu do ruky co mam na radicce a cvakam si co potrebuju aniz bych na to koukal. jinak mam ovladani v tom kastliku pod radiem (jak se ten kastlik hodi herdek
)
Ext. mikrofon je soucasti baleni, kabel je dost dlouhý na natazeni do leveho horniho rohu okna a este zbyde cca pul metru.
zadny ramecek na 1DIN neni potreba

radio ma zezadi jeste zdirku na jack (ted nevim jestli 3,5 nebo 2,5) na externi ovladani, kam by se asi teoreticky dalo pripojit to fordacky pod volantem, ale ja ho nemam, takze jsem to neresil, to ovladani co k tomu davaj¨je super, celkem sem si zvyknul ze kdyz si chci hrat s radiem tak si ho vemu do ruky co mam na radicce a cvakam si co potrebuju aniz bych na to koukal. jinak mam ovladani v tom kastliku pod radiem (jak se ten kastlik hodi herdek

- pkadecka
- Test driver
Spy.Dr: Vtip je v tom, že do 2500 to budou většinou značky-neznačky (Sencor, Roadstar, Orava...), zatímco když si pár korun přidáš, dostaneš se na Kenwood, Sony, Pioneer... je to jako s koupí auta, stanovíš si cenovou hranici a za poměrně málo peněz navíc bys měl model po FL nebo MK2 
K tomu srovnání LG vs. Sencor (btw přesně tenhle typ?), jak jsi napsal, seš trochu zaujatej, při slepým testu bys možná nepoznal, který rádio z těch dvou vlastně hraje
(A že mu na tom prvním rádiu něco nefungovalo, to se může stát kterýkoliv značce, proto je na to záruka.)
K tomu ovládání pod volantem z focuse - dost pochybuju, že to půjde jednoduše připojit do toho jacku na rádiu, pravděpodobně k tomu bude nějakej ovladač přímo od LG, podobně jako to má Sony. Někde tady je návod jak upravit to forďácký ovládání pro Sony rádio, ale je to dost práce, protože to de-facto pracuje na principu změny odporu a Ford to má jinak uspořádané a má tam jiné hodnoty odporů než Sony.

K tomu srovnání LG vs. Sencor (btw přesně tenhle typ?), jak jsi napsal, seš trochu zaujatej, při slepým testu bys možná nepoznal, který rádio z těch dvou vlastně hraje

K tomu ovládání pod volantem z focuse - dost pochybuju, že to půjde jednoduše připojit do toho jacku na rádiu, pravděpodobně k tomu bude nějakej ovladač přímo od LG, podobně jako to má Sony. Někde tady je návod jak upravit to forďácký ovládání pro Sony rádio, ale je to dost práce, protože to de-facto pracuje na principu změny odporu a Ford to má jinak uspořádané a má tam jiné hodnoty odporů než Sony.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- Spy.Dr
- Junior
pkadecka: jak řikáš, ale 2200,- a 3500,- je rozdíl 1300,-, a to neni něco málo navíc - to je víc jak půlka ceny rádia. Mimo to, proč kupovat drahý rádio když sem zatim nenašel jedinou chybičku na tomhle, prostě se jim povedlo, a za parádní peníz. Ono s Pioneerem a ostatníma drahejma značkama je to na jednu stranu jako s Nokii mezi telefonama, zaplatíš značku, a to nesmyslně - nejlevnější modely "značkovejch" radií jsou drahý stejně jako vybavený radia třeba zrovna od LG, a na 100% nebudou hrát líp, a to že budou, ti řekne jen ten kdo si ho koupil, nebo ten kdo ti ho chce prodat. Shodou okolností se totiž znám s majitelem jedný firmy na ozvučování (diskotéky, kluby atd.) a maj i sepárátní sortiment auto-audia, kde samozřejmě v čele figuruje kenwood, pioneer (kterej mimochodem má prý teď celkem zajímavou politiku distribuce, a to takovou že hodlá přestat dodávat samostatnejm e-shopům a to právě kvůli svejm cenám, který jim kazej internetový obchody) Nicméně než jsem kupoval radio tak jsem s ním vedl dlouhou debatu na téma autoradia, a to že jsou tyhle značky top, mi řekl samozřejmě taky, ale taky miřekl to, že levný modely od nich budou na stejný úrovni jako právě střední třída (LG atd.,sencor je ale eště o další třídu níž...) v cenový relaci o který sem se bavil tenkrát já a o který sme se tu bavili my.
Takže asi tak co se týče nezaujatýho názoru několikaletého opravdu profesionála v oblasti audia...
ad ovládání: s tim připojením toho ovládání si taky myslim že to nebude tak jednoduchý....
Takže asi tak co se týče nezaujatýho názoru několikaletého opravdu profesionála v oblasti audia...
ad ovládání: s tim připojením toho ovládání si taky myslim že to nebude tak jednoduchý....
- Hal9000
- Test driver
Na to se dá říct jen proč kupovat BMW když ochcávka taky jezdí
Je to na každém 

- Spy.Dr
- Junior
spíš je to o penězích, když si to člověk může dovolit, tak to přeci nebude řešit a koupí radio klidně za 10k, nebo to BMW který bude mít supr tovární
ale jelikož někteří na to halt nemáme tak to řešit musíme a musíme se držet i finančně při zemi, musíme si to i zadělat sami, a možná z toho pak máme i větší radost 

- Hal9000
- Test driver
Tak já bych to řešil koupí BT sluchátka, to vyjde lacinějš....finance chápu, taky tvrdě makám, ale radši chvíli počkám a našetřím než abych koupil něco u čeho nemám nějakou záruku dlouhověkosti. Ne nadarmo se říká nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat laciné věci.
- spachal
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jednou diky za info, zitra uz bych mel mit LG dorucene :].
Co se tyce tech cen, to je tezke .. Ja osobne proste investuji do kvalitnich veci, pokud jsou pro me nebo moji praci dulezite. Prikladem je treba telefon, na ktery se plne spoleham a ktery mi nahrazuje hodne zarizeni a usnadnuje praci, ten me treba stal vice jak 6x tolik, co tohle radio. Jde proste o to, ze potrebuji v aute telefonovat a pokud netelefonuji, tak mi staci treba jen nejake radio jako kulisa. Pro poslech audia mam Senny HD 595, ktera pouzivam kdyz mam na kvalitni poslech hudby cas, hadam ze i kdybych do audiovybaveni auta nacpal petkrat vice penez, nez do tech sluchatek, porad to bude ve vysledku pro poslech horsi ..
Proste u veci je nutne posoudit, zda je je potrebuji, nebo chci, to je pro me velky rozdil :]. Na nektere veci si rad nasetrim (napr. fototechnika), ale vetsina mi staci v te nizsi cenove kategorii, coz je nazorny priklad prave radia do auta (se seriove dodavanymi repraky), na ktere jsem se ptal. Toz asi tak nejak ..
No a zkusil jsem uz hodne veci, ktere by mi vyresily prave telefonovani v aute, BT sluchatka (jsem lempl a nenabijim a pak se divim, nehlede na to, ze kdo to ma porad nekde hledat ;]..), externi BT zarizeni s mikrofonem a repro (sice lepsi vydrz na nabiti, ale spatna kvalita zvuku obecne), FM BT transmitter (nabijeni, plus zkuste najit frekvenci, na ktere to neni dnes rusene). Vzdy nejaky problem. Takze ted pouzivam pasivni drzak a kabelove sluchatko s mikrofonem, coz take neni nic moc, proto je to radio s externim mikrofonem, pro me, jedine rozumne reseni. No a pokud ani tohle nepomuze, budu tezce v zadeli ;] ...
Co se tyce tech cen, to je tezke .. Ja osobne proste investuji do kvalitnich veci, pokud jsou pro me nebo moji praci dulezite. Prikladem je treba telefon, na ktery se plne spoleham a ktery mi nahrazuje hodne zarizeni a usnadnuje praci, ten me treba stal vice jak 6x tolik, co tohle radio. Jde proste o to, ze potrebuji v aute telefonovat a pokud netelefonuji, tak mi staci treba jen nejake radio jako kulisa. Pro poslech audia mam Senny HD 595, ktera pouzivam kdyz mam na kvalitni poslech hudby cas, hadam ze i kdybych do audiovybaveni auta nacpal petkrat vice penez, nez do tech sluchatek, porad to bude ve vysledku pro poslech horsi ..
Proste u veci je nutne posoudit, zda je je potrebuji, nebo chci, to je pro me velky rozdil :]. Na nektere veci si rad nasetrim (napr. fototechnika), ale vetsina mi staci v te nizsi cenove kategorii, coz je nazorny priklad prave radia do auta (se seriove dodavanymi repraky), na ktere jsem se ptal. Toz asi tak nejak ..
No a zkusil jsem uz hodne veci, ktere by mi vyresily prave telefonovani v aute, BT sluchatka (jsem lempl a nenabijim a pak se divim, nehlede na to, ze kdo to ma porad nekde hledat ;]..), externi BT zarizeni s mikrofonem a repro (sice lepsi vydrz na nabiti, ale spatna kvalita zvuku obecne), FM BT transmitter (nabijeni, plus zkuste najit frekvenci, na ktere to neni dnes rusene). Vzdy nejaky problem. Takze ted pouzivam pasivni drzak a kabelove sluchatko s mikrofonem, coz take neni nic moc, proto je to radio s externim mikrofonem, pro me, jedine rozumne reseni. No a pokud ani tohle nepomuze, budu tezce v zadeli ;] ...