ZaQik píše:smoula píše:Do chorvatska první tejden v září Nikdy!!!
jestlis byl v Senju, tak tam je voda studena i v cervenci/srpnu
Tam to znám,přesně jak píšeš a k tomu stále vichr jak na horách . Jak byla obloha večer směrem za hradem červená, tak na druhý den nemělo cenu k vodě brát slunečník, ten by ulítl. Já tehdy bydlel až nahoře nad městem ve stoupáku, že když jsem se trochu předklonil, tak jsem se dotkl cesty

Tam jsem taky poznal nekvalitu zaleženého N98, který nikdo netankuje a byl za cenu N95. S nim jsem ten kopec s prázným autem nebyl schopný vyjet na dvojku. Na benzín z ČR jsem naložený vylétl dvojkou jako nic.
Mám projetý celý Chorvatsko a pro jistější počasí jsem jezdil poslední dobu až k Dubrovniku. Jak začali ve všem zdražovat, i ta cesta přes Slovinsko, tak jsem volil Řecko /16 hod cesta i s pauzama na WC a tankování / vše přes kartu/. Vše lacinější, na 11 dnů apartmán pro 4 osoby vyšel o 2000Kč levněji, než v Chorvatsku na 7 dnů. Ceny srovnatelné jako u nás, na km to vyjde o něco více/nové dálnice/ jako do Dubrovníku, ale na cenu benzínu a mítného levněji. Poslední cestu byly náklady na benzín a veškeré dálniční poplatky 9800Kč/najeto 3400km/ cesta + z toho výlety/600 km/. Výhoda je vlastní kára, doprava stojí majlant, když se chce člověk podívat po památkách.
Největším bonusem však bylo pro mne chování Řeků, něco jako před dvaceti roky v chorvatsku, úslužnost a zájem o návštěvníky a ne fabrika na peníze a ceny neodpovídající kvalitě.