Focus 3 v roku 2011
- Anduril
- Test driver
Re: Focus 3 v roku 2011
Co se tyka cen, to se chce uz trochu poptat u konkretniho dealera. Uz se s nima trochu pobavit o konkretnim aute, vybave, cenach. Podle mych nekolika zkusenosti se totiz da ukecat dost velka sleva. Ale nevim, jak je to s novym focusem, jake tam maji cenove hranice.
- FUGAS
- Test driver
No to určitě půjdu, ale až v momentě, kdy budu už chtít kupovat. Já totiž někde nerad hraju komedie, že kupuju hned, ať mi dají nějakou slevu a pak nic. Dneska odpoledne jsem se totiž dozvěděl, že ta transakce, na které tohle celé závisí neproběhne (pokud vůbec) tak rychle jak se předpokládalo, protože do toho vlezly prázdniny a dovolené, takže se to celé trochu posune...
bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe
- Anduril
- Test driver
To je jasne, ale tak zase nejake "poskladani" auta a zeptani se na cenu, pripadne moznosti slevy z ceniku vzhledem ke konkurencni nabidce, prece nic nestoji 

- No Name
- Pokročilý
To ti můžu říct hned, to nemusíš k dealerovi, u Focuse není kam jít, oficiální marketingový program je sleva 65.000,-Kč na všechna provedení, z velké části se na této slevě podílí dealer a z marže mu zbývá tak maximálně na pivo, takže tam není kam jít. Jinak zmiňovaných 20.000,- na skladovky je čistě v režii FMC, podmínka je v ten daný měsíc zaregistrovat, tzn. opravdu skladovku, maximálně auto na cestě z výroby, takže se obávám, že EcoBoost přesně pro tebe bude stejně problém sehnat... Jinak žádné další možnosti zatím moc nejsou a asi nebudou dokud se nedoprodají všechny Focusy II., které se stále podílejí na prodeji modelu Focus z cca 85%. Takže můžeš zatím v klidu šetřit, uvidíme co bude po prázdninách...
Jediná možnost která mě napadá a kterou tady teď máme je tříměsíční registrace na půjčovnu Charouze, díky čemuž získáš na Nového Focuse 18% z plných ceníkových cen, tzn. tvoje specifikace Trend 1.6 EcoBoost 110kW/150k + Tempomat + Frozen White = 518.590,-Kč (brr), po slevě nějakých 425.244,-Kč, což není žádná sláva, navíc by to muselo být tři měsíce oficiálně u nás na Kladně i když to by šlo už domluvit, že by se s tím nejezdilo (maximálně já cca 500km měsíčně, abych se taky projel...
)

Jediná možnost která mě napadá a kterou tady teď máme je tříměsíční registrace na půjčovnu Charouze, díky čemuž získáš na Nového Focuse 18% z plných ceníkových cen, tzn. tvoje specifikace Trend 1.6 EcoBoost 110kW/150k + Tempomat + Frozen White = 518.590,-Kč (brr), po slevě nějakých 425.244,-Kč, což není žádná sláva, navíc by to muselo být tři měsíce oficiálně u nás na Kladně i když to by šlo už domluvit, že by se s tím nejezdilo (maximálně já cca 500km měsíčně, abych se taky projel...

Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
- FUGAS
- Test driver
Co to je FMC? Jinak to jsem si myslel, že dokud budou skladovky FF2, že na nový model se slevy budou vyjednávat těžko. Docela by mě zajímalo, jak jejich výprodej bude dlouho trvat, je mi jasné, že i když nějaký časový předpoklad asi existuje, nebude to veřejná informace.
S tím, že najít skladovku přesně podle mých představ bude problém počítám, těžko budou na skladě Ecoboosty pouze s tempomatem a ještě k tomu zrovna v bílé barvě.
A k té nabídce na tu půjčovnu, i kdyby to auto najelo jak píšeš pouze 500km/měsíc, tak by za ty tři měsíce by mělo najeto 1500Km a to už u mě není nové auto, nýbrž řekněme předváděčka a tu jsem nikdy nechtěl a chtít nebudu, to bych si radši počkal na celkové zlevnění po výprodeji FF2...
S tím, že najít skladovku přesně podle mých představ bude problém počítám, těžko budou na skladě Ecoboosty pouze s tempomatem a ještě k tomu zrovna v bílé barvě.
A k té nabídce na tu půjčovnu, i kdyby to auto najelo jak píšeš pouze 500km/měsíc, tak by za ty tři měsíce by mělo najeto 1500Km a to už u mě není nové auto, nýbrž řekněme předváděčka a tu jsem nikdy nechtěl a chtít nebudu, to bych si radši počkal na celkové zlevnění po výprodeji FF2...
Naposledy upravil(a) FUGAS dne 29.06.2011 20:39, celkem upraveno 1 x.
- Anduril
- Test driver
FMC = Ford Motor Company 

- FUGAS
- Test driver
No jo, to je pravda 

- Epi
- Nováček
Když už je tady debata o ceně našel jsem u jednoho dýlera tady ten výprodej skladovek. Snad se mnou budete souhlasit, že tady je úplně jasno. Fočus jako fajn i hojně dovybaven, ale za stejné prachy Mondeo v Enterprise - aspoň pro mě by nebylo co řešit.
Fikoš 3 f kombajnu f barvě měsíčního prachu, taky f dechtu, 95 kobyl pod haupnó, na hlínách, ze zadním pípákem a sesle švic! Fajnový vozítko.
- Anduril
- Test driver
No a kdyz ozelis Enterprise u Mondea a spokojis se s Titanium nebo Ghia s nejakou tou vybavou navic, tak se dostanes treba i na rovnych pul mega
A stale to bude hojne vybavene auto.

- Epi
- Nováček
Jó to neříkám, ale už sem "sviňa" rozmazlená a třeba auto bez alespoň zadních senzorů, výhřev sedadel (navíc v Entru i s ventilací - to bych bral dneska) a dnes i xenonádu beru v autě jako "nutnost". Rozhodně bych ale oželel "vepřový sesle".Anduril píše:No a kdyz ozelis Enterprise u Mondea a spokojis se s Titanium nebo Ghia s nejakou tou vybavou navic, tak se dostanes treba i na rovnych pul megaA stale to bude hojne vybavene auto.

Ale jasné - někomu stačí manuál klima a vzadu švihadla.
Fikoš 3 f kombajnu f barvě měsíčního prachu, taky f dechtu, 95 kobyl pod haupnó, na hlínách, ze zadním pípákem a sesle švic! Fajnový vozítko.
- Anduril
- Test driver
No tak manual klima a svihadla v Mondeu ani nejdou a parkovaci asistent je za "par korun", stejne jako kupa dalsi vybavy. Pockej, mozna v patek ti ukazu, jake mondeo lze za dobre prachy mit 
Nicmene pokud se bavime o techto vyssich vybavach, pak v tuto chvili Mondeo vyjde lepe, nez Focus.

Nicmene pokud se bavime o techto vyssich vybavach, pak v tuto chvili Mondeo vyjde lepe, nez Focus.
- Epi
- Nováček
Tak to se pleteš - Core má přesně tuto "nálož" (manuál AC a vzadu švihy). Samozřejmě můj příspěvek směřoval k tomu co jsi napsal - než dovybavovat nového Fíka, s klidem a hlavně za stejnou (a možná i nižší) cenu se přesunout o třídu výš.Anduril píše:No tak manual klima a svihadla v Mondeu ani nejdou a parkovaci asistent je za "par korun", stejne jako kupa dalsi vybavy. Pockej, mozna v patek ti ukazu, jake mondeo lze za dobre prachy mit

Přijde mě to, jako kdyby FMC nechtěli nového Fíka ani prodávat - ale to se jistě s doprodejem II změní.
- Anduril
- Test driver
Aha, mas pravdu, Core me nenapadlo. Nicmene to vychazi cenove draz, nez akcni nabidka na Trend se silnejsim motorem. Divil bych se, kdyby si Core nekdo nekdy koupil 
Tak ony ty vybavenejsi silnejsi verze nizsi stredni tridy vetsinou uz zasahovaly do cen aut o tridu vyssich. Akorat my jsme si nejak zvykly na vyssi vybavu a chceme silnejsi motory

Tak ony ty vybavenejsi silnejsi verze nizsi stredni tridy vetsinou uz zasahovaly do cen aut o tridu vyssich. Akorat my jsme si nejak zvykly na vyssi vybavu a chceme silnejsi motory

- Milinko
- Zkušený
joojo, já to neřešil ani vteřinuEpi píše: Snad se mnou budete souhlasit, že tady je úplně jasno. Fočus jako fajn i hojně dovybaven, ale za stejné prachy Mondeo v Enterprise - aspoň pro mě by nebylo co řešit.

- FUGAS
- Test driver
Já třeba co se týče výbavy vůbec náročný nejsem, proto koukám na Trend, protože by mi celkem klidně stačil. A kdyby to bývalo šlo, jako že to bohužel nejde, klidně bych vzal FF3 bez klimy a místo ní bych si objednal střešní okno, to jsem měl v BMW a byla to super věc, na kterou rád vzpomínám