Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Odpovědět
Fred from the Hills
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké máte neorig. autorádio? Recenze v 1. prispevku!

Příspěvek od Fred from the Hills » 24.10.2011 22:32

Potřebuji pomoc ve finálním výběru.Tyto dva a nebo prosím o nějaký váš tip či zkušenosti: solidní zvuk+USB. Jisté je, že ho budu brát jako ježíška na splátky k vysavači a proto by dražší (nebo o moc), než tyto dva kousky neměl být. Tak tedy můj tip(y):
http://www.datart.cz/katalog/Autoradio- ... 547UW.html
a nebo
http://www.datart.cz/katalog/Autoradio- ... XR611.html

Kenwood byl vítěz testu a uhrančivé bílé podsvětlení mu dávají z mého pohledu hodně plusových bodů. Taky u konkurenčních obchodů je cena nižší, tady jsem uvedl jen odkaz, protože mají i vysavače :mrgreen: .Naproti tomu tohle JVC sice v testu nebylo, ale JVC všeobecně jsou na tom po zvukové stránce dobře.Zelený podsvit se k FF1 hodí, velikost din2 zaplní díru a dálkové ovládání je taky velké plus. Taky cena je v datartu docela v normě...a teď babo raď. Předem díky
Paul Hill & Ford "Fred" Focus 1.8TDDi Tournier
Galerie:https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=28894
Obrázek

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 25.10.2011 06:51

Focus nemá 2 DIN, ale cca 1,5 DIN, pokud vím, tak na to mysli než to koupíš - protože pak tu díru budeš muset zvětšit.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Fred from the Hills
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fred from the Hills » 25.10.2011 08:26

aha...tak to znacne meni skore finale. dik za upozorneni :nixw:
Obrázek

sakalnr
Nováček
Nováček

Příspěvek od sakalnr » 25.10.2011 09:42

Ja som kupoval 2DIN Clarion. Vrchnu s spodnu hranu som pilnikom jemne upravil a radio tam sedi jak zadok v serbli :lol:
Cize az tak vela sa rezat nemuselo. Ako to vyzera si mozes pozriet v galerii.
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 25.10.2011 09:58

Vyzerá to, jako by to někdo upravil pilníkem ;) Fotka neni zrovna moc dobrá. Nebyly tam po stranách mezery? Číms to zaslepil?

Jak tam vlastně 2DIN rádio drží? Originální Ford je tam zacvaknuté po stranách, na 1DIN je nějaký redukční rámeček, ale 2DIN?
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

Spy.Dr
Junior
Junior

Příspěvek od Spy.Dr » 25.10.2011 15:24

Jak tam vlastně 2DIN rádio drží? Originální Ford je tam zacvaknuté po stranách, na 1DIN je nějaký redukční rámeček, ale 2DIN?
¨

Ono je prakticky jedno jestli 1DIN s rámečkem nebo 2DIN bez rámečku - obojí jsou stejně široká (standartizovaná šířka) takže ať tam dáš co tam dáš, drží to zacvaknuté v bocích. Pokud je to 1DIN a je tam rámeček tak po stranách pokud si dobře pamatuju tak je to hooooodně slabounké, měl jsem tenkrát docela strach aby mi to neprasklo, a je jen cca centimetr po stranách, takže ten na to prakticky nemá vůbec vliv.
Je to defakto tak, že ať máš co máš, ke každému rádiu vetšinou dostaneš takovej ten plechovej šuplík, nebo jak se tomu říká, kterej tam nacpeš, ten tam drží právě v bocích v palubovce a do něj pak nacvakneš rádio. Ten plechovej "šuplík" by měl bejt asi taky nějak standartizovanej, nicméně ke snad ke každýmu rádiu ho asi dávaj aby byla jistota že v něm bude dokonale sedět a vnějšky těch šuplíků by pak měly bejt u všech uplně stejný...

Takže asi tak mno. :nazdravi:
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

sakalnr
Nováček
Nováček

Příspěvek od sakalnr » 25.10.2011 21:53

pkadecka píše:Vyzerá to, jako by to někdo upravil pilníkem ;) Fotka neni zrovna moc dobrá. Nebyly tam po stranách mezery? Číms to zaslepil?

Hej po stranach zostali medzery asi 1cm. Tie som zaslepil plastom natrenym na cierno. Je to iba pilnikom zbrusene do takeho stavu aby radio tam bolo pevne osadene, proste aby to tam nelietalo. Ja som k tomu mal taky biedny ramik, cize som ho tam vobec nedaval.
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)

kill_me
Nováček
Nováček

Příspěvek od kill_me » 27.10.2011 11:57

Tak už jsem konečně dodělal to DO na rádio Pioneer, na dlouho jsem se zasekl na hodnotách odporů pro funkce Folder UP a Down. Při použití diod 1N4148 bylo použito pro UP 4,7kOhm a pro DOWN 8,2kOhm.
FOFO 1.8i r.v. 99

Fred from the Hills
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fred from the Hills » 30.10.2011 13:42

Obrázek

Fred from the Hills
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fred from the Hills » 09.11.2011 21:15

Tak ten Kenwood 4547...menší recenze. Co zaujme na první pohled...krásné bílé posvícení, je opravdu líbivé a přitom nebuší do očí (aspoň teda ne mě). napojení do sdruženého konektoru a autu opravdu sluší. sedí v palubce jak něco na hrnec :D Ovládání je intuitivní a přestože je nabušené funkcemi, nebyl pro mě problém se dostat k těm potřebným i bez manuálu. Druhý pohled neboli zkouška zvuku. Mám origo ford repráky. Předtím jsem měl autorádio Sony, ale Kenwood ty repráky jakoby probudil. dvě varianty bass boostu dávají na výběr dunivosti, equalizer to má taky. Zatím mám obyčejnou 8GB flashku, než si koupím tu miniaturní a i když je skoro zaplněná, načte ji to rychle a dá se listovat i mezi složkami. celkem přenos bez závad. Takže takhle...tento vehikl určitě doporučuji ;-)
Obrázek

odjinud
Junior
Junior

Příspěvek od odjinud » 14.11.2011 22:27

Takže se konečně podělím o výrobu dálk. ovládání (DO) na nové rádio.

Jak je zde již uvedeno, některá rádia mají možnost DO přes kabel. Tento princip používá i origo rádio, takže řadu lidí napadne to spojit. Bohužel to není jen tak. Každé rádio má totiž trochu jiné zapojení DO, takže je potřeba origo DO rozebrat a zbavit se toho vnitřku. Místo něj se pak použije zde již uvedené zapojení. Z vlastního DO pak zbydou jen čudlíky (odborně mikrospínače)

Rozebrání DO není lehké a mě se nepovedlo. Na pár místech mi nevratně prasklo. Tím mi z DO zbyl de facto jen "nosič", kostra na kterou jsem dal svoje mirkospínače. Je to oser, vypadá to hnusně a zabijete čas cestou do krámu pro ty spínače, takže se bohatě vyplatí rozebírat DO tak, aby se dalo i složit.

Po rozebraní DO na několik kusů jsem DO opět slepil dohromady. Použil jsem stavební lepidlo "Mamut", které doma používám na vše. Smůla je, že je bílé, takže je potřeba pak zabarvit lepidlo na původní černou. Barvu jsem doma neměl, tak jsem použil černý krém na boty. Popravdě to není moc dobrý nápad, protože krém se furt patlá na prsty. Teď tedy celkem zaschnul...

Vlastní práce:
- k mikrospínačům napájíte 2 drátky, ideálně černé, aby nebyly moc vidět
- s ohledem na celkový plánovaný počet spínačů si označíte, kde jaký bude aby se to dobře ovládalo
- přiložíte spínač k DO a označíte, kde by měly dráty zalézat do DO; tam pak vyvrtáte dírku a prostrčíte drát do těla DO a označíte kam to vede (co to bude spínat)
- jakmile máte vše narvané v DO, přilepíte spínače k DO
- dráty je potřeba vést k vlastní "elektronice", která převádí signál pro rádio; tu je možné umístit v DO (netáhnete tolik drátu ale oser práce), nebo jinde
PB214376_sm.jpg
Takhle vypadá finální dílo - ze předu:
- hlasitost jak byla,
- mezi ní je mute,
- směrem k volantu je function/on-off.
Vzadu ještě je:
- track up/down (tuning up/down) a
- preset up a band (původně jsem chtěl preset up/down, ale pioneer má v rámci preset jen 6 stanic, takže jsem obětoval preset down za band)
PB214379.JPG
Z DO vede 8+1 drátů (tolik, kolik je tlačítek + zem). Ty jsou dlouhé asi 15cm a dále napojené na kabel. Použil jsem patchcord (počítačový UTP kabel) s 8 mi žílami a jeden z původních drátů DO.
PB214378.JPG
Převodník vypadá takto a válí se na rádiu. Je hnusný, ale s oblibou říkám: elektřina to nevidí :-)
Vyrábí se logicky doma, v autě ho jen připájíte na dráty z DO.
PB214377.JPG
A aby to neshnillo, je to zabalený v igelitu.
odjinud / fromelsewhere
----------

Focus combi 2002 @ 1.6/16V 74kW @ Comfort plus

pzi
Test driver
Test driver

Příspěvek od pzi » 14.11.2011 22:35

Nic proti tobě, ale origo ovladač vypadal líp, to bych radši volil koupě redukce na origo dálkáč a vypadá to suprově.
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan

odjinud
Junior
Junior

Příspěvek od odjinud » 14.11.2011 22:42

Však to píšu... :mrgreen: dejte si bacha, abyste ho složili...
odjinud / fromelsewhere
----------

Spy.Dr
Junior
Junior

Příspěvek od Spy.Dr » 15.11.2011 08:25

Teda oodjinud, jako bastl dejme tomu, ale nacpat to do auta? to už je skoro jak s toou kalkulačkou jak tady zaznělo, tohle je dost, řekněme nepěkný. Co neni vidět vem čert, ale co je vidět by mělo bejt udělaný aspoň trochu úhledně :dih:

Jinak v případě takhle drastický předdělávky bych snad ani nepoužil origo ovládání, ale mikrospínače bych zadělal třeba přímo do volantu jako to má spousta novejch aut, a bude to nejspíš daleko lepší. Jak uživatelsky, tak provedením. Teda pokud bys to nezbastlil jako tohel :nnou:
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

odjinud
Junior
Junior

Příspěvek od odjinud » 15.11.2011 14:02

Na volant jsem to zvažoval, ale nechtěl jsem si ho kurvit. Bylo docela jasný, jak to dopadne :-) Tenhle DO můžu v klidu vyhodit a nikdo nepozná, že tam byl (poté co zalepím díru kobercovkou :-) )
Popravdě, dělat to neorigo je fakt hloupý... myslím, že o moc líp to ovladač nikdo neudělá. Buď teda ten adaptér nebo si dát bacha na to, když se to rozebírá.

Kdybych to dělal na novém autě, tak bych asi do toho nešel, ale 9 let starej focus... tam se s tím dá vyhrát a škoda moc nevznikne.
odjinud / fromelsewhere
----------

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“