Jazda na 2ke pri nizkych otackach

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
doncamillo
Nováček
Nováček

Re: Jazda na 2ke pri nizkych otackach

Příspěvek od doncamillo » 23.09.2008 19:07

Uz sa mi podarilo tento problem eliminovat. A to naozaj spuosobom, ktory by ma vobec nenapadol: zmenil som olej. Povodne som tam mal Castrol Edge (vtedy som este nemal nacitane toto forum a odporucil mi ho garazmajster), ale minuly tyzden som tam nechal naliat Ford Formulu E. Musim povedat, ze od vymeny mam pocit ako by som jazdil s inym autom. Podstatne lepsie zvlada nizke otacky, vobec nema tendenciu zdochynat ako pred tym. Okrem toho mam pocit, ze jazdi plynulejsie - pred tym som vzdy pocitil spustenie turba malickym trhnutim dopredu. Teraz je to absolutne plynule. Hold, asi soudruzi z NSR vedia, preco chcu, aby sa do Focusa liala Formula.
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.

jaskop
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaskop » 30.09.2008 14:23

hmm neviem ci je to olejom, ale dovodov moze byt vela...
Ja som jazdil aj na Castrol edge a teraz mam uz rok Formulu -musim povedat ze Formula je tomuto autu sita na mieru -skoda rozmyslat nad inym olejom.
Ale na druhej strane moja skusenost (tymto nechcem nikoho strasit): tiez som mal problem ist na 2jke bez plynu, otacky okolo 1000 a motor sa strasne trapil, tak som tomu dopomahal plynom a spojkou...
Trvalo to rok, potom mi odislo vstrekovacie cerpadlo -chyba hlasila ze "RJ znizila tlak paliva do motora" alebo nieco take, potom ho odpojila aby "nedoslo k poskodeniu motora"a bolo kaput. Teraz mam uz mesiac nove cerpadlo, cele to stalo 52000SK, ale jazda na 2jke uz nie je problem -krasne si pradie aj do mierneho kopca...

toto je jeden z rozdielov ktore pocitujem ked porovnam jazdu pred a po vymene cerpadla.
FoFo Combi, 1.8 TDDi, 66kW, 6/2001

CODY
Junior
Junior

Příspěvek od CODY » 02.10.2008 13:02

Taky tam mám už Formulu, ale dělá mi to stále. Nevidím v tom však žádný zásadní problém.
Ford Focus 1.8 TDCI Combi 74kW, vyr. 10/2004 prov. 1/2005, modrá-metal
Obrázek
Obrázek

doncamillo
Nováček
Nováček

Příspěvek od doncamillo » 02.10.2008 18:46

No mne ta formula vyrazne pomohla. Samozrejme to neznamena, ze by teraz nedokazal zdochnut na 2ke, ale urcite je to lepsie ako pred tym... Konecne mam pocit, ze jazdi tak, ako by mal...
Mondeo MK4, 2.0 TDCi (120kW), r.v. 2011, combi
pred tým: FoFo I, 1.8 TDCi (74 kW), r.v. 2004, 5-dverový hatchback.

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 21.01.2009 02:11

Boban píše:
vitut píše:.....Jak rikal kdysi muj ucitel v autoskole: "problem je mezi volantem a sedadlem". Neber osobne :-)
Nebyl to Pavel Krpálek :idea: :mrgreen:
každý motor má jiný vlastnosti :idea: srovnávat octávku a fordí motor jde jen z těží, je to taky hodně i o převodovce.
uplne suhlasim s Bobanom.Mam okrem focusa aj oktavku II PD, ale pri prahu prijatelnych otacok jazdy na 2ke vobec neni podstatne, ci je to stary tdi alebo "novsi" a-la traktor tdi-pdi. Podla mojich skusenosti je zasadne najma 1) sprevodovanie motora 2) o 10% vyssi krutiaci moment focusa, t.j. pri nizkych otackach a zaradeni 2ky trpi urcite najma spojka, ale sa aj vyrazne opotrebovava klukovy hriadel a ine diely. Je to proste uplne iny system. Holt, treba jazdit predvidavo a brzdit motorom, ked tam uz raz je zaradena 2ka a auto dojde bez plynu napr. ku krizovatke, unesie aj nizsie otacky ako keby si zaradil rychlost az vtedy, ked chces pokracovat v jazde. Asi tolko moj nazor a skusenost focus vs. oktavka

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 21.01.2009 03:43

tomason píše:jjjj mě to chciplo asi třikrát ,ale už sem si zvyk rozjezd je těžší se zaplou klimou jinak je to docela v pohodě co mě točí sou rychlosti na pětku se nedá pomalu jet 70 na čtyřku to šolicham 60 bojim se ,abych neodrovnal setrvák na trojku se vrham do zatáček 50 abych nemusel dávat dvojku .Nejhorší je jet za těma brzdama provozu co neuměj řadit a nebo to podtáčej .Pak řadim jak šílenej 3 a 2 ,dokola3 a 2 :evil: s Octávkou to TDI známej tak jezdí běžně 1200 otáček ale můj Focus se ozývá ten motor to nemá prostě rád :|
prave som tu chcel nadhodit otazku, ako je na tom ffI, a vidim, ze je to asi vseobecnou zalezitostou tdci. O tom oleji budem rozmyslat, hoci teraz tam mam Valvoline Durablend Diesel FE 5W-30 podla specifikacie Ford a vsetko je super, ale pri nizkych otackach treba jazdit citlivo.

Odpovědět

Zpět na „Motor“