Lze "vyradit" EGR u TDCi?
-
- Nováček
Re: Lze "vyradit" EGR u TDCi?
U některých aut je to tak, že to řídící jednotka kontroluje a právě když se EGR zaslepí, pozná to.
A určitě se to projeví v chodu motoru. Když to nespadne do nouzáku, ubere to naftu, tlak turba a kdoví co ještě. Myslim že to je u aut s EURO4.
A určitě se to projeví v chodu motoru. Když to nespadne do nouzáku, ubere to naftu, tlak turba a kdoví co ještě. Myslim že to je u aut s EURO4.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam take info, ze pri 2.0TDCi (PSA) to ide zaslepit v poho, bez zaregistrovania motorom a svietenim kontrolky motora.
U 1.8TDCi to ide zaslepit rovnako, akurat moto to registruje a svieti kontrolka motora. Ci to ma na chod motora aj negativny vplyv, to uz neviem.
Ked padne zaruka na auto budem sa tym zaoberat...
U 1.8TDCi to ide zaslepit rovnako, akurat moto to registruje a svieti kontrolka motora. Ci to ma na chod motora aj negativny vplyv, to uz neviem.

- Homer
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj
Jsem majitelem 1.8 TDCi již se zaslepeným ventilem a žádná kontrolka mi nesvítí. V chodu motoru nepociťuju rozdíl a výkonem mi to příjde taky stejný. Zaslepil mi to mechanik ve Ford servisu, protože jsem mu auto přivezl s tím, že mi to dost kouřilo. Samozřejmě budu po příčině zvýšený kouřivosti pátrat, protože nemám rád v autě "něco", co mi někdo odstaví s tím, že takhle se problém opravil. Když už tam to "něco" je, tak to tam má asi jinou funkci, než závaží.
Jsem majitelem 1.8 TDCi již se zaslepeným ventilem a žádná kontrolka mi nesvítí. V chodu motoru nepociťuju rozdíl a výkonem mi to příjde taky stejný. Zaslepil mi to mechanik ve Ford servisu, protože jsem mu auto přivezl s tím, že mi to dost kouřilo. Samozřejmě budu po příčině zvýšený kouřivosti pátrat, protože nemám rád v autě "něco", co mi někdo odstaví s tím, že takhle se problém opravil. Když už tam to "něco" je, tak to tam má asi jinou funkci, než závaží.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no funkciu to tam ma tu spominanu, pomaha to plnit emisnu normu Euro4
-
- Nováček
Ještě bych dodal, že u některých aut jde činnost EGR omezit v softweru řídící jednotky pomocí diagnostiky. Do motoru jde pak víc vzduchu a i to líp jede. Dělal jsem to u Opla, VW.
U Forda nevim. Ještě jsem neměl tu čest.
Jinak chiptuneři to umí upravit tak, že ho vyřadí úplně aniž by to řídící jednotka postrádala.
U Forda nevim. Ještě jsem neměl tu čest.
Jinak chiptuneři to umí upravit tak, že ho vyřadí úplně aniž by to řídící jednotka postrádala.
- Lesi
- Nováček
Jsem zaselepený už 7000km a ani ve Fordu na diagnostice nic nepoznali
A Focus (1) to nepozná, takže kontrolka motoru nesvítí 

- Noah
- Junior
Cauko nejaky postup jak jsi to udelal bys nemohl poskytnout?Diky
Ford Focus 1.8 TDCi 2003 combi
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
Ford Focus 1.5 TDCi MK3.5 2016 Titanium
- Lesi
- Nováček
Mě to nahlásilo chybu Recyklace výfukových plynu (NeFordácká diagnostika). Tak jsem zaslepil záslepkou a odvezl při zimní akci na Ford Diagnostiku, ať mi smažou chyby. A prostě to zatím funguje 

- karolkopictures
- Zkušený
no dobre,asi som iný,ale aj tak to celkom nechápem,keď sa zaslepí zvýšia sa emisie? a ešte čo?
Focus FUTURA 2002
Kuga ST line 4x4 2019
Mondeo Titanium X 2019
Kuga ST line 4x4 2019
Mondeo Titanium X 2019
- vondr
- Nováček
Taky by mě zajímalo jestli se nebudou usazeniny hromadit vtý zaslepený trubce a co to může zpusobyt a jestli u 1,8 TDDI to dlouhodobý požíváním někomu vyhlásipo poruchu EPG nebo ne a prošel emisema a co sptřeba počítal to někdo??
focus combi bílí 1,8 TDDI 66kW skoro 2003 190 tis km
- Milano
- Nováček
No měl by sis přečíst téma zaslepení egr u tddi, tam odpovědi na tvé otázky máš...
Jinak dneska jsem taky zaslepil EGRko, nejelo mi to nejprve do 2t. otáček, později i do 2,5t.,no a ted' pohoda, žádnej kouř, táhne odspodu, protáhl jsem to asi jen 25 km, kontrolka se mi žádná nerozsvítila a jestli se rozsvítí, nechám si tuto konkrétní chybu zrušit nadobro a bude pokoj....
Jen by mě ještě zajímalo, jestli se po té může více zanášet kat a jestli se dá případně taky u tdci bez ňákých následků odstranit a zvýšit tím krapet výkon, co?
Jinak dneska jsem taky zaslepil EGRko, nejelo mi to nejprve do 2t. otáček, později i do 2,5t.,no a ted' pohoda, žádnej kouř, táhne odspodu, protáhl jsem to asi jen 25 km, kontrolka se mi žádná nerozsvítila a jestli se rozsvítí, nechám si tuto konkrétní chybu zrušit nadobro a bude pokoj....
Jen by mě ještě zajímalo, jestli se po té může více zanášet kat a jestli se dá případně taky u tdci bez ňákých následků odstranit a zvýšit tím krapet výkon, co?

Focus sport 3D 2003 1.8 TDci 85 kw, xenony, vyhř. čelní okno, zrcátka i sedačky Recaro, el. nastavitelná sedačka řidiče + zrcátka, palubní počítač, digi klima, egr off, kat off, černá perlet'
-
- Nováček
Zaslepil jsem taky, najeto asi 300km od té doby a kontrolka prozatím žádná nesvítí.
1.8 TDCi, 85 kW, 2002
- mirec1000
- Nováček
mne sa znova rozsvietila asi pred mesiacom a svietila asi tri tyzdne. Po dlhsej jazde, asi 700km nakoniec zhasla a rozsvieti sa iba normalne pri startovani...
-
- Nováček
Zdarec taky jsem ten ventil zaslepil přestalo to kouřit a taky se mně zdá že to lépe táhne už od spodu.Mám focus kombi 1.8 TDCI 74 kW r.v. 2003.A jinak bych se chtěl zeptat jak jste s focusem spokojeni Vy?Je to moje pátý auto.Měl jsem škodovku,scorpio,dva nissany a teďka focuse.A můžu říct že focus je zatím nejhorší co jsem měl.
Focus 1.8 TDCi combi 74 kW r.v.2003
- Lesi
- Nováček
Tak mě se kontrolka rosvítila znovu až po 7000km. To mě asi sam od sebe nezhasne jak znam mého Focuse. Já měl Nissany GTI a dobrý a focus mi přijde také fajn