Zdravím,
jako většina z vás mám také problém nejspíš s ventilem, tedy původně jsme si to myslel, teď už jsem trochu na rozpacích. V autě nejprve kolísali sem tam otáčky, v zimě a postupem času už i teď na jaře mi dělá to, že hned jakmile vyjedu a zastavím, auto kolíše mezi 800-400 div že nechcípne, tak chvíli počkám, vylítne to na 1500 a už je to oukej. Za jízdy se mi začalo stávat to, že už mi to i jednou chcíplo na volnoběh, což je docela nepříjemné. Hledal jsem cokoliv by to mohlo být, i jsem zkoušel vyčistit ten ventil technickým benzínem, ale rozdíl byl tedy nějaké, ale dá se říci že minimální. Neváhal jsem a koupil jsem tedy ventil tento:
http://aukro.cz/krokovy-motorek-ford-fi ... 84834.html . Dnes ráno jsem ho byl namontovat tedy do auta a jel jsem na malý cca 2km okruh, copak se bude dít s otáčkami. Bohužel autu začaly viset otáčky neustále při vyřazené rychlosti na 2400 a neklesli... Což mi občas dělalo i dříve, ale po chvilce to přestalo. Teď musím zastavit a cca po 2 vteřinách to spadne zpět na původních 800-900. Už jsem trochu na rozpacích, co by to tak mohlo být, nebo zda mám odpojit baterku, aby se vyresetovala řídící jednotka, nebo jestli se ventil musí trochu zajet, aby začal pořádně fungovat. Vážně nevím, chtěl bych vás požádat o radu, zda s tím někdo nemáte zkušenosti. Díky s pozdravem Peter K.